Loading...

V Rakousku lze moře nahradit jezerem

Tipy a novinky

Salcbursko přitahuje v létě celý svět a není divu. Hlavní město Salcburk, které je zapsáno na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, má co nabídnout. Letní Salcburské slavnosti - nejdůležitější divadelní, operní a koncertní událost na světě - jsou jsou dostaveníčkem prvotřídních umělců.

Ale Mozartovo město má i překrásné okolí. Vyrazíte-li ze Salcburku po dálnici A1 směrem na Vídeň, ocitnete se za pouhých 30 minut v Solné komoře, v oblastí jezer. Jedno z nejkrásnějších a nejbližších je Fuschlsee, které patří k vyhledávaným prázdninovým destinacím. Dříve to byli korunovaní panovníci, kteří se zde mísili mezi lid, dnes jsou to prominenti z hospodářského, politického a kulturního života, kteří pravidelně tráví svou dovolenou na jezeře Fuschlsee.  

Region nabízí bohatý program pro aktivní letní dovolenou: můžete se vydat na horskou túru nebo na pohodlnou procházku kolem jezera, vyrazit i na cyklistický výlet, ať už na elektrickém nebo normálním kole nebo se věnovat vodním sportům. Golfisty nadchne nabídka dokonalých golfových hřišť – v bezprostředním okolí je jich jedenáct.

Arabella Jagdhof Resort - stoprocentní relax u jezera Fuschlsee
Arabella Jagdhof Resort se nachází přímo na březích tohoto čtyři kilometry dlouhého jezera. Jeho břehy nejsou příliš zastavěné, motorové čluny zakázané a všude kouzelná zákoutí, kde lze nerušeně odpočívat.

Resort se skládá ze tří částí - historického loveckého zámečku s restaurací, barem a pokoji, hlavní budovy Gutshaus s recepcí, obchůdkem s regionálními produkty, sály pro pořádání eventů a pokoji a budovy Hüttererhaus, ve které se nachází wellness a fitness centrum.

Pohádková gastronomie

V restauraci pro gurmety FUXBAU, jejíž šéfkuchař Johannes Fuchs byl vyznamenán třemi čepicemi podle Gault & Millaua, kouzlí tým po jeho vedením lokální a francouzské speciality. Na rybách si hosté nejlépe pochutnají v přístavní restauraci Fischerei a hotelová restaurace CERVUS nabízí tradiční rakouskou kuchyni. Pro dokonalé zakončení večera je připraven "HALALI Bar". Přesvědčí vás neobvyklým výběrem nápojů a středomořských pokrmů. A všude doprovází gastronomické zážitky nádherná kulisa hor s jezerem.

Golfroas -  jedno jezero – dvě golfová hřiště – jedna projížďka lodí

Přímo pod hotelovým areálem je půvabné devítijamkové hřiště, které se táhne až jezeru. Patří k nejstarším v Rakousku. Chcete-li  si ovšem zahrát 18 jamek, čeká vás příjemné překvapení v podobně jezerní dvojkombinace „Golfroas – GCC Schloss Fuschl & GC Waldhof.

Jakmile totiž odehrajete devět jamek na hřišti Schloss Fuschl, přepraví vás hotelové taxi k přístavu a historickou lodí se během 40 minut přepravíte na druhý břeh, kde na vás čeká na  blízké horské pastvině Waldhofalm další devítijamkové golfové hřiště, keré je vzdáleno od jezera pouhých deset minut. Hřiště je vhodné pro všechny hráče hrající na všech úrovních a poskytuje jedinečný herní zážitek v nezapomenutelném prostředí.

Poslední aktualizace: 21.6.2023
V Rakousku lze moře nahradit jezerem na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí V Rakousku lze moře nahradit jezerem

Ferrata Drachenwand.
Ferrata Drachenwand.
Hora
V Rakousku jsou stovky krásných ferrat. Ale ty nejkrásnější se po…
5.6km
více »
Ferrata Drachenwand u Mondsee.
Ferrata Drachenwand u Mondsee.
Fotogalerie
  Dračí stěna neboli Drachenwand patří mezi nejoblíbenější ferrat…
5.8km
více »
Drachenwand
Drachenwand
Trasa
Trasa na nádhernou vyhlídku Drachenwand. Na vrchol je možno se dostat po…
6.5km
více »
Adventní St.Gilgen-Mozartova vesnička
Adventní St.Gilgen-Mozartova vesnička
Tipy na výlet
Adventní St.Gilgen  14.12.2014  Mozartova vesnička-narodila se zde…
6.9km
více »
Gilgen - muzeum netradičních hudebních nástrojů
Gilgen - muzeum netradičních hudebních nástrojů
Muzeum
Jednou z turistických atrakcí je možná trochu opomíjené…
7.1km
více »
St. Gilgen, malebné městečko na Wolfgangsee
St. Gilgen, malebné městečko na Wolfgangsee
Městečko
St. Gilgen je jedno z turistických městeček na břehu…
7.4km
více »
Mondsee
Mondsee
Jezero
Osvěžující a stříkající živel si v létě od svých výletů prostě nemůžeme odmyslet. A která jiná rakouská oblast může nabídnout více…
7.7km
více »
St. Gilgen - lanovka na Zwölferhorn
St. Gilgen - lanovka na Zwölferhorn
Kopec
Z městečka St. Gilgen jezdí lanovka na blízký vrch Zwölferhorn …
8.3km
více »
Pevnost Hohensalzburg
Pevnost Hohensalzburg
Pevnost, opevnění
Majestátní pevnost je dominantou Salzburgu, pomyslně…
8.8km
více »
Zámek Hellbrunn
Zámek Hellbrunn
Zámek
Jeden z nejnavštěvovanějších cílů v Salzburgu a jeho…
11.7km
více »
zavřít reklamu