Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Druh vybrat: vše / nic
Vinařská turistika
Za gastronomií
Na kole
Na hory
Na golf
Do přírody
Za sportem
Za kulturou
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Příroda vybrat: vše / nic
Bažina, mokřady
Poloostrov
Pláž
Tůň
Soutěska
Studánka
Vodní nádrž
Přírodní památka
Rokle
Park
Poušť
Pobřeží
Sopka
Ostrov
Přírodní park
Památný strom
Slatě
Rašeliniště
Zahrada
Kámen
Pramen
Louka
Hřeben
Planina
Travertíny
Sedlo
Kaňon
Údolí, dolina
Pohoří
Říčka
Řeka
Jezírko
Skalní útvar
Údolí
Krasový útvar
Jeskyně
Minerální pramen
Propast
Vodopád
Rybník
Pleso
Potok
Jezero
Vrchol
Štít
Kopec
Hora
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Žlab
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Půjčovna kol
Cyklisté vítáni
Zábava, atrakce
Potápění
Cyklo shop - servis
Cyklo bar - hospůdka
Půjčovna lodí
Golf
Ski areál
Ledovec
Koupaliště
Letovisko
Aquapark
Koňská stezka
Rekreační oblast
Lázně
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Synagoga
Mešita
Drobné památky
Radnice
Pevnost, opevnění
Rychta
Panský dvůr
Hrádek
Boží muka
Socha
Kašna
Lapidárium
Hradby
Hřbitov
Chrám
Dům, budova
Statek
Rotunda
Hradiště
Skanzen
Tvrz
Zámeček
Hřebčín
Farma
Letohrad
Salaš, koliba
Měšťanský dům
Památník
Kostel
Bouda
Muzeum
Chata
Kříž
Pomník
Klášter
Kaple
Trosky
Zřícenina
Zámek
Hrad
Ostatní vybrat: vše / nic
Prima Port
Babyfriendly
Bivak
WebKamera
Infocentrum
Nordic walking point
Turistická známka
Hraniční přechod
Ostatní
Zajímavost
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Hlavní město
Městečko
Město
Městská část
Městys
Místní část
Náměstí
Osada
Přístav
Samota
Ulice
Vesnice
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Typ vybrat: vše / nic
Balónem
Golf
Pěší trasa
Cyklotrasa
In line brusle
Běžky
Po vodě
Ski areál
Běžecká trasa
Autem
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Druh vybrat: vše / nic
Video trasa
Cestopisy všechny kategorie / nevybrat nic
Články redakce všechny kategorie / nevybrat nic
Fotogalerie všechny kategorie / nevybrat nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Noem Arch Restaurant & Design Hotel

Tipy na výlet Za gastronomií Gastronomie

Fotografie (4)  • Foto: ivanforal

Jste-li gurmán nebo „pouhý“ gastronomický zvědavec lovící nevšední zážitky, je návštěva nového gastronomického konceptu Romana Hadrbolce rozhodně k doporučení. A kde si tento zážitek můžete dopřát? Noem Arch Restaurant & Design hotel stojí nedaleko Boby centra v Brně, naproti hypermarketu Tesco. Od prvního pohledu nevšední, takřka industriální stavba vás ve svých útrobách přenese do jiného světa. Asi tak, jako plavba zaoceánským paníkem, kterou má úprava interiéru volně připomínat.
A nejen interiér, ale i celý gastrnomický koncept, který Roman Hadrbolec sestavil na základě svých zkušeností s kuchyněmi celého světa. Průvodcem tohoto ojedinělého projektu nám byl pan Gregor Mareček, jeden z provozovatelů podniku.

To je pořádná porce. Proč tedy další zbrusu nový podnik a ještě k tomu velice netradiční?

Oslovila nás vize Romana Hadrbolce, jeho zapálení a vysoká profesionalita.

Od vstupních dveří je vidět, že vše je pečlivě připraveno, každý zdánlivý detail interiéru má své opodstatnění. A to ani nemluvím o skladbě stolového inventáře. Je málo podniků, kde všechno tak přesně ladí.

Dali jsme si s tím velkou práci a věnovali přípravě spoustu času. Na skladbě inventáře jsme spolupracovali se společností Royce Bohemia, která nám byla více než pouhým obchodním partnerem. Navíc Roman Hadrbolec měl jasnou představu, co jeho koncept vyžaduje, a nám se povedlo jeho záměr naplnit.

Od prvního okamžiku, kdy jsem vstoupil „na palubu” vaší archy mám pocit, že jste se pustili do neprobádaných vod – zvláště tady v Brně.

Foto: ivanforal

Naše skupina provozuje v Brně několik gastronomických zařízení a ani u jednoho podniku nebyla naše práce jednoduchá. Asi proto, že se všechno snažíme dělat na 110 % a přemýšlíme o každém detailu. A také všechny naše podniky mají svůj osobitý nezaměnitelný styl, který se snažíme udržovat. Od restaurantu “U starýho Billa”, což je pravý “Texas” restaurant, přes divadelní restaurant Boulevard, divadelní sklep Nekonečno, zahradní restaurace Green a D-Café. Navíc provozujeme cateringovou společnost s vlastní kapacitou pro zhruba 1000 hostů.

Bylo to opravdu tak jednoduché?

Samozřejmě že to nešlo tak hladce. Ale nejsme zvyklí na kompromisy, a proto jsme asi úspěšní. Když jsme například přebírali divadelní restaurant, věděli jsme, že hromadné akce čítají okolo 800 hostů – což je pro vybavení inventářem velká investice, ale ani tady jsme se nesnažili ušetřit za každou cenu. Zákazníci našich podniků jsou zvyklí na vysoký standard, a proto nemůžeme couvnout.

A to jsme ještě vůbec nemluvili o jídelníčku. Kuchyně je tady znamenitá, i když pro našince dost netradiční.

Když jsme dali Romanovi prostor, věděli jsme, že se pouštíme do neprobádaných oblastí. Ale je to odborník, který ví co chce.

Pakliže se mluví o zážitkové gastronomii, myslím si, že právě Noem Arch toto splňuje beze zbytku.

Foto: ivanforal

To je taky filozofie restaurantu, který se odráží i v jeho názvu. Mísí se tu národní kuchyně mnoha kontinentů v jeden celek a tomu odpovídá i interiér restaurace a konečně i hotelová část a pokoje, které připomínají luxusní lodní kajuty.

Vaše jídlo je jistě náročné na zpracovávané suroviny.

Ano, velkou část surovin dovážíme ze zahraničí, protože u nás zkrátka některé suroviny stále chybí. Vsadili jsme na čersvost a kvalitu. Koření jsou směsi, které si Roman připravuje sám dle svých receptur. I příprava jídla je specifická, používají se speciální postupy.

To mě přivádí k otázce, kde sháníte kvalifikované spolupracovníky.

Musím smutně přiznat, že s tím máme poměrně veliký problém. I přesto, že v našich podnicích může zaměstnanec profesně vyrůst, ne vždy se podle toho každý chová. Ale naštěstí nejsou všichni lidé stejní a já pevně věřím, že je stále dost těch, které práce v gastronomii baví a naplňuje.

Foto: ivanforal

Číšník nám zde předvedl opravdový someliérský koncert a dezert byl nejen chuťovým, ale i uměleckým zážitkem. Cukrář se nám přiznal, že právě u vás má možnost se konečně realizovat podle svých představ.

Jsem rád, že jste byli spokojeni. Právě to, že se k nám hlásí talentovaní lidé, kterým vytvoříme dostatečný profesní prostor, dělá naši gastronomii opravdu zážitkovou. Hosté to poznají a umějí to ocenit.

Tak se mi zdá, že nemáte problém.

To je opravdu jenom zdání. Kdo něco dělá pořádně, ví, že problémy jsou pořád. Jsme zavaleni Prací, úspěch vyžaduje větší soustředění na zdánlivé maličkosti. Teď zrovna řeším, že nám do ani ne rok staré stavby zatéká. Chybí nám odborník na marketing a obchod, který by se více věnoval hotelové části podniku. K tomu připočtěte závist okolí.

Na závěr si neodpustím připomenout text známého spirituálu: „Archa má cíl, archa má směr....”

Ta brněnská směr i cíl má. A svým přístupem může inspirovat mnohé ostatní. Dát šanci a prostor novým nápadům, dbát na detaily a důvěřovat odborníkům.

Ivan Foral

Poslední aktualizace: 30.01.2010
Autor příspěvku: ivanforal
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
Noem Arch Restaurant & Design Hotel - Služby, informace
Přidat oblast mezi oblíbené
Vyhledání vlakového spojení
Datum a čas:
Odkud:
Kam:
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace