TURISTIKU PODPORUJÍ
57 801 turistů a cestovatelů
90 475 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
880 341,- odměny za články
Svět
Partner lokality
Hlavní partneři stránek Turistika.cz
Podporují vývoj stránek a přispívají na odměny přispěvatelům. 
 
Turistika.cz doporučuje
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Žlab
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Hlavní město
Městečko
Město
Městská část
Městys
Místní část
Náměstí
Osada
Přístav
Samota
Ulice
Vesnice
Ostatní vybrat: vše / nic
Babyfriendly
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Prima Port
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Bouda
Boží muka
Chata
Chrám
Drobné památky
Dům, budova
Farma
Hrad
Hradby
Hrádek
Hradiště
Hřbitov
Hřebčín
Kaple
Kašna
Klášter
Kostel
Kříž
Lapidárium
Letohrad
Mešita
Měšťanský dům
Muzeum
Památník
Panský dvůr
Pevnost, opevnění
Pomník
Radnice
Rotunda
Rychta
Salaš, koliba
Skanzen
Socha
Statek
Synagoga
Trosky
Tvrz
Zámeček
Zámek
Zřícenina
Příroda vybrat: vše / nic
Bažina, mokřady
Hora
Hřeben
Jeskyně
Jezero
Jezírko
Kámen
Kaňon
Kopec
Krasový útvar
Louka
Minerální pramen
Ostrov
Památný strom
Park
Planina
Pláž
Pleso
Pobřeží
Pohoří
Poloostrov
Potok
Poušť
Pramen
Propast
Přírodní památka
Přírodní park
Rašeliniště
Rokle
Rybník
Řeka
Říčka
Sedlo
Skalní útvar
Slatě
Sopka
Soutěska
Studánka
Štít
Travertíny
Tůň
Údolí
Údolí, dolina
Vodní nádrž
Vodopád
Vrchol
Zahrada
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Aquapark
Cyklisté vítáni
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Golf
Koňská stezka
Koupaliště
Lázně
Ledovec
Letovisko
Potápění
Půjčovna kol
Půjčovna lodí
Rekreační oblast
Ski areál
Zábava, atrakce
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Články redakce vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Kousek Itálie v Benešově

Tipy na výlet Za gastronomií Café & patisserie

Foto: ivanforal

O tom, že se dá cukrárna dělat tak trochu jinak, jsem se přesvědčil v ITALSKÉ KAVÁRNĚ A CUKRÁRNĚ BENEŠOV. Itálii toto středočeské město sice nepřipomíná – i objekt cukrárny je umístěn v moderním komerčním bloku – přesto ji tu duchem naleznete, a to především v osobě pana Pavla Kohouta, vedoucího a šéfcukráře zmiňovaného podniku. Je hezké se potkat s lidmi – bez urážky – v předdůchodovém věku, kteří mají mladický elán a mysl tvořit nově, moderně, zkrátka trendy. ITALSKÁ KAVÁRNA A CUKRÁRNA BENEŠOV v konkurenci desítky cukrářských provozů, které město Benešov čítá, se s krásnými a pracný-mi zákusky, dorty a domácí zmrzlinou může směle postavit do jejich čela. A to především kvalitou, pestrostí nabídky a také tím pro obchodníka nejdůležitějším – obratem. ITALSKÁ KAVÁRNA A CUKRÁRNA BENEŠOV je důkazem nepravdivosti oblíbeného klišé zkostnatělých provozovatelů: „To by naši nekupovali, oni chtějí to svoje...“ A kde je potom prostor pro novou, náročnější a hlavně dnes už světem poučenou klientelu? Na tuto a několik dalších všetečných otázek nám nad čerstvými zákusky a kávou odpoví sám pan Pavel Kohout.

To všechno, co tu vidím (myslím tím tu krásu na talířku), je vaše dílo?

„Nápadem a recepturou ano, o výrobu jsme se postarali společně s mými kolegyněmi. S fluktuací u nás nemáme problém, a tak je tým dobře sehraný.“

Příliš mnoho – respektive žádný – věneček a větrníky ve vitríně nevidím?

„Orientujeme se na moderní zákusky a dorty s velkým podílem sezónních surovin a ruční práce. Nyní v létě dáváme přednost výrobkům s ovocem, tvarohem, jogurtem. Zkrátka lehká a kreativní cukrařina. Denně čerstvá a všechno vlastní výroba.“

A jak jste si naučili zákazníky? Většina cukrářů se vymlouvá na nezájem o nové trendy?

Foto: ivanforal

„Pokud bychom měli vystavenou samou „českou klasiku“ za pár korun a vedle ní by se krčil moderní zákusek za dvojnásobek ceny, pak bychom to také nikdy nedokázali. Hned od začátku jsme vsadili na novou cestu – tedy moderní cukrářskou výrobu – a té se úspěšně držíme dodnes. Máme na osmdesát (!) receptur, které podle sezony střídáme. Pečeme si i vlastní korpusy, vyrábíme vlastní zmrzlinu, takže všech-ny naše výrobky jsou původní.“

Zmiňujete se často o sezónnosti, jak se to projevuje v cukrařině?

„Mluvit o čerstvém ovoci asi nemusím, ale představme si to například na zákus-cích s máslovými krémy nebo s ob-sahem alkoholu. My třeba děláme zákusek, který obsahuje poctivou dávku Jelínkovy slivovice. No a ten v letním horku určitě do nabídky nezařadím. Stejně tak těžké máslové krémy se hodí spíše na chladnější období.“ Co přivedlo vás do cukrářského oboru? „Já jsem původně vyučil kuchařem v marián-skolázeňské hotelovce, ale časem mne zlákala krása a čistota cukrařiny. Pak už je to jenom o vůli a ochotě se vzdělávat, poznávat a získávat nové zkušenosti. Za cenu vyšší pracnosti vám je odměnou krásný výsledek, který za to stojí. A zákazník to svým nákupem oceňuje.“

Co přivedlo vás do cukrářského oboru?

„Já jsem původně vyučil kuchařem v marián-skolázeňské hotelovce, ale časem mne zlákala krása a čistota cukrařiny. Pak už je to jenom o vůli a ochotě se vzdělávat, poznávat a získávat nové zkušenosti. Za cenu vyšší pracnosti vám je odměnou krásný výsledek, který za to stojí. A zákazník to svým nákupem oceňuje.“

Vidím, že o klienty nemáte nouzi, i když zrovna není ta pravá hodina (14.00).

„Bývá i více, ale náš hlavní čas je dopoledne a odpoledne. Okolo 60% zákazníků si naše zboží odnáší s sebou, a to především o víkendech, kdy se k nám sjíždějí chataři a chalupáři od Sázavy. V létě pak velkou část obratu tvoří zmrzlina, kterou si sami vyrábíme. Kopečkovou

Foto: ivanforal

i točenou. A zase pracujeme stejně jako u zákusků jen s prvotřídní surovinou. Takže pravidelný host ví, že si jede pro kvalitu.“ Sázíte více na formu, nebo na obsah? „Naším cílem je krásná forma s poctivým obsahem. Nechám se inspirovat zahraničními trendy i surovinami, ale kombinuji je tak, aby našim zákazníkům chuťově nebyly cizí. Při svých cestách po firmách vyrábějících cukrářské přípravky se setkávám především s italskými mi-stry cukráři, od těch se poučím. Zbytek je vlastní fantazie. Lidé touží poznávat a ochutnávat nové věci, jen jim to musíte umět nabídnout.“ Lidé se k vám tedy sjíždí nakupovat? „Velký podíl referencí je samozřejmě z osobní zkušenosti. Ale i internet, prostřednictvím kterého nabízíme naše výrobky, se stal naším velikým pomocníkem. Dorty na objednávku i zavážíme, nezřídka i daleko od Benešova.“

Máte být na co pyšní, přeji vám tedy stále více zákazníků a nám více takových cukráren.

:-)DIvan Foral, foto: autor

www.italskacukrarna.cz

Poslední aktualizace: 9.8.2010
Autor: ivanforal
Kvalita příspěvku:    
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace