Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Druh vybrat: vše / nic
Vinařská turistika
Za gastronomií
Na kole
Na hory
Na golf
Do přírody
Za sportem
Za kulturou
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Příroda vybrat: vše / nic
Bažina, mokřady
Poloostrov
Pláž
Tůň
Soutěska
Studánka
Vodní nádrž
Přírodní památka
Rokle
Park
Poušť
Pobřeží
Sopka
Ostrov
Přírodní park
Památný strom
Slatě
Rašeliniště
Zahrada
Kámen
Pramen
Louka
Hřeben
Planina
Travertíny
Sedlo
Kaňon
Údolí, dolina
Pohoří
Říčka
Řeka
Jezírko
Skalní útvar
Údolí
Krasový útvar
Jeskyně
Minerální pramen
Propast
Vodopád
Rybník
Pleso
Potok
Jezero
Vrchol
Štít
Kopec
Hora
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Žlab
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Půjčovna kol
Cyklisté vítáni
Zábava, atrakce
Potápění
Cyklo shop - servis
Cyklo bar - hospůdka
Půjčovna lodí
Golf
Ski areál
Ledovec
Koupaliště
Letovisko
Aquapark
Koňská stezka
Rekreační oblast
Lázně
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Synagoga
Mešita
Drobné památky
Radnice
Pevnost, opevnění
Rychta
Panský dvůr
Hrádek
Boží muka
Socha
Kašna
Lapidárium
Hradby
Hřbitov
Chrám
Dům, budova
Statek
Rotunda
Hradiště
Skanzen
Tvrz
Zámeček
Hřebčín
Farma
Letohrad
Salaš, koliba
Měšťanský dům
Památník
Kostel
Bouda
Muzeum
Chata
Kříž
Pomník
Klášter
Kaple
Trosky
Zřícenina
Zámek
Hrad
Ostatní vybrat: vše / nic
Prima Port
Babyfriendly
Bivak
WebKamera
Infocentrum
Nordic walking point
Turistická známka
Hraniční přechod
Ostatní
Zajímavost
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Hlavní město
Městečko
Město
Městská část
Městys
Místní část
Náměstí
Osada
Přístav
Samota
Ulice
Vesnice
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Typ vybrat: vše / nic
Balónem
Golf
Pěší trasa
Cyklotrasa
In line brusle
Běžky
Po vodě
Ski areál
Běžecká trasa
Autem
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Druh vybrat: vše / nic
Video trasa
Cestopisy všechny kategorie / nevybrat nic
Články redakce všechny kategorie / nevybrat nic
Rady a tipy všechny kategorie / nevybrat nic
 › 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Fotogalerie všechny kategorie / nevybrat nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Kousek Itálie v Benešově

Tipy na výlet Za gastronomií Café & patisserie

Foto: ivanforal

O tom, že se dá cukrárna dělat tak trochu jinak, jsem se přesvědčil v ITALSKÉ KAVÁRNĚ A CUKRÁRNĚ BENEŠOV. Itálii toto středočeské město sice nepřipomíná – i objekt cukrárny je umístěn v moderním komerčním bloku – přesto ji tu duchem naleznete, a to především v osobě pana Pavla Kohouta, vedoucího a šéfcukráře zmiňovaného podniku. Je hezké se potkat s lidmi – bez urážky – v předdůchodovém věku, kteří mají mladický elán a mysl tvořit nově, moderně, zkrátka trendy. ITALSKÁ KAVÁRNA A CUKRÁRNA BENEŠOV v konkurenci desítky cukrářských provozů, které město Benešov čítá, se s krásnými a pracný-mi zákusky, dorty a domácí zmrzlinou může směle postavit do jejich čela. A to především kvalitou, pestrostí nabídky a také tím pro obchodníka nejdůležitějším – obratem. ITALSKÁ KAVÁRNA A CUKRÁRNA BENEŠOV je důkazem nepravdivosti oblíbeného klišé zkostnatělých provozovatelů: „To by naši nekupovali, oni chtějí to svoje...“ A kde je potom prostor pro novou, náročnější a hlavně dnes už světem poučenou klientelu? Na tuto a několik dalších všetečných otázek nám nad čerstvými zákusky a kávou odpoví sám pan Pavel Kohout.

To všechno, co tu vidím (myslím tím tu krásu na talířku), je vaše dílo?

„Nápadem a recepturou ano, o výrobu jsme se postarali společně s mými kolegyněmi. S fluktuací u nás nemáme problém, a tak je tým dobře sehraný.“

Příliš mnoho – respektive žádný – věneček a větrníky ve vitríně nevidím?

„Orientujeme se na moderní zákusky a dorty s velkým podílem sezónních surovin a ruční práce. Nyní v létě dáváme přednost výrobkům s ovocem, tvarohem, jogurtem. Zkrátka lehká a kreativní cukrařina. Denně čerstvá a všechno vlastní výroba.“

A jak jste si naučili zákazníky? Většina cukrářů se vymlouvá na nezájem o nové trendy?

Foto: ivanforal

„Pokud bychom měli vystavenou samou „českou klasiku“ za pár korun a vedle ní by se krčil moderní zákusek za dvojnásobek ceny, pak bychom to také nikdy nedokázali. Hned od začátku jsme vsadili na novou cestu – tedy moderní cukrářskou výrobu – a té se úspěšně držíme dodnes. Máme na osmdesát (!) receptur, které podle sezony střídáme. Pečeme si i vlastní korpusy, vyrábíme vlastní zmrzlinu, takže všech-ny naše výrobky jsou původní.“

Zmiňujete se často o sezónnosti, jak se to projevuje v cukrařině?

„Mluvit o čerstvém ovoci asi nemusím, ale představme si to například na zákus-cích s máslovými krémy nebo s ob-sahem alkoholu. My třeba děláme zákusek, který obsahuje poctivou dávku Jelínkovy slivovice. No a ten v letním horku určitě do nabídky nezařadím. Stejně tak těžké máslové krémy se hodí spíše na chladnější období.“ Co přivedlo vás do cukrářského oboru? „Já jsem původně vyučil kuchařem v marián-skolázeňské hotelovce, ale časem mne zlákala krása a čistota cukrařiny. Pak už je to jenom o vůli a ochotě se vzdělávat, poznávat a získávat nové zkušenosti. Za cenu vyšší pracnosti vám je odměnou krásný výsledek, který za to stojí. A zákazník to svým nákupem oceňuje.“

Co přivedlo vás do cukrářského oboru?

„Já jsem původně vyučil kuchařem v marián-skolázeňské hotelovce, ale časem mne zlákala krása a čistota cukrařiny. Pak už je to jenom o vůli a ochotě se vzdělávat, poznávat a získávat nové zkušenosti. Za cenu vyšší pracnosti vám je odměnou krásný výsledek, který za to stojí. A zákazník to svým nákupem oceňuje.“

Vidím, že o klienty nemáte nouzi, i když zrovna není ta pravá hodina (14.00).

„Bývá i více, ale náš hlavní čas je dopoledne a odpoledne. Okolo 60% zákazníků si naše zboží odnáší s sebou, a to především o víkendech, kdy se k nám sjíždějí chataři a chalupáři od Sázavy. V létě pak velkou část obratu tvoří zmrzlina, kterou si sami vyrábíme. Kopečkovou

Foto: ivanforal

i točenou. A zase pracujeme stejně jako u zákusků jen s prvotřídní surovinou. Takže pravidelný host ví, že si jede pro kvalitu.“ Sázíte více na formu, nebo na obsah? „Naším cílem je krásná forma s poctivým obsahem. Nechám se inspirovat zahraničními trendy i surovinami, ale kombinuji je tak, aby našim zákazníkům chuťově nebyly cizí. Při svých cestách po firmách vyrábějících cukrářské přípravky se setkávám především s italskými mi-stry cukráři, od těch se poučím. Zbytek je vlastní fantazie. Lidé touží poznávat a ochutnávat nové věci, jen jim to musíte umět nabídnout.“ Lidé se k vám tedy sjíždí nakupovat? „Velký podíl referencí je samozřejmě z osobní zkušenosti. Ale i internet, prostřednictvím kterého nabízíme naše výrobky, se stal naším velikým pomocníkem. Dorty na objednávku i zavážíme, nezřídka i daleko od Benešova.“

Máte být na co pyšní, přeji vám tedy stále více zákazníků a nám více takových cukráren.

:-)DIvan Foral, foto: autor

www.italskacukrarna.cz

Poslední aktualizace: 9.8.2010
Autor příspěvku: ivanforal
Kvalita příspěvku:    
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. další informace