Loading...

5 důvodů, proč bychom měli v roce 2022 více cestovat

Tipy a novinky

Cestování je opravdu krásná záležitost. Od objevování zajímavých míst až po mnohem lepší poznání sebe sama. Cestování má rozhodně obrovský dopad na váš život a výrazně ho obohatí. V tomto článku se ponoříme hlouběji do toho, proč bychom rozhodně měli více cestovat, a přidáme k tomu několik zajímavých cestovatelských destinací.

Než však začneme, stojí za to říci, že cestování je ve skutečnosti mnohem jednodušší, než si lidé myslí. V dnešní době lze cestovat autem, vlakem, letadlem a čímkoliv co bude na míru naší peněženky.  Jednou z častých obav, je nemožnost komunikace s místními kvůli jazykové bariéře. Být ve vzdálené cizí zemi může být hezký zážitek, ale domluvit se místním jazykem je rozhodně nejlepší z možností.

 

Cestování je ve skutečnosti jednoduché

Chceme mít naprostou jistotu, že budete pochopeni a budete rozumět v restauraci při objednávání jídla, nebo v hotelu kvůli pokažené klimatizaci. Znamená to, že bychom se měli učit více jazyků? Vůbec ne! Znát jazyky je k nezaplacení, ale zde řešíme situace, kde jednoduše jazyku nerozumíme a potřebujeme mluvit ihned. V současnosti na trhu lze využít řadu překladacích řešení. A i když by většina lidí automaticky přemýšlela o oblíbených překládacích aplikacích, které si můžete stáhnout do svého mobilního telefonu, ve skutečnosti je lepší mít v kapse samostatný překladač vět a textů.

Taková zařízení jsou obvykle dražší než běžná mobilní překládací aplikace, ale z dlouhodobého hlediska s nimi ušetříte více peněz. Elektronické překladače vět často poskytují bezplatný přístup k internetu pro překlady, ať už s limitem na data, nebo bez něj (jako například zařízení od Vasco Electronics). Přenosný překladač vět lze strčit do kapsy a je hotovo > můžete zapomenout na dodatečné náklady, jelikož máte vše potřebné v jedné krabičce a navždy. Překlady poskytované těmito překladači vět a textů jsou navíc obvykle přesnější a kvalitnější. 

 

Lidí, národů a jazyků je mnoho a i když jsme v 21. století mluvíme mnoha jazyky a ne jedním univerzálním

Ve Velké Británii mluví anglicky a je samozřejmé, že se zde anglicky domluvíte, ale v jiných zemích je třeba počítat s tím, že Vám anglicky nebudou rozumět. Takže každý si vybere takový jazykový pár, ve kterém alespoň jeden jazyk ovládáme. Kapesní překladače celých vět mají několik jazykových motorů, z nichž každý se věnuje překladu konkrétních jazykových párů. Stejné je to s překladem například z japonštiny do čínštiny, nebo z češtiny do řečtiny a mnoha jiných jazyků. Mobilní aplikace mají pouze jeden takový motor. K tomu všemu překládají nejprve do angličtiny a teprve poté do cílového jazyka, což výrazně snižuje kvalitu překladu.

Když mluvíme o překladačích, stojí za to se blíže podívat na společnost Vasco Electronics a jejich překladače.  Tyto překladače vět a textů jsou dodávány s vestavěnou SIM kartou, která poskytuje bezplatný doživotní přístup k internetu pro překlady v téměř 200 zemích. Překladače Vasco Translators Vám navíc nabízí hlasové překlady 76 jazyků, díky nimž budete rozumět více než 90 % světové populace a i oni budou rozumět Vám. K tomu můžete použít funkci překladu fotografií – vyfoťte a nechte si během několika sekund přeložit jídelní lístek italské restaurace!

Ale dost technických řečí! Vraťme se k našemu tématu a ponořme se do 5 důvodů, proč je cestování lákadlem k odpočinku.

1. Můžete si rozšířit obzory

Cestování je nejen vzrušujícím zážitkem, ale také vás hodně naučí o okolním světě. Poskytuje vám důležité lekce o jiných lidech a kulturách a učí o dějinách různých míst. Věděli jste například, že nejstarší město v Evropě se nachází v Bulharsku? Jmenuje se Nessebar a je staré více jak 3 000 let, přičemž jeho starobylá část je plně pod ochranou UNESCO. Tato zvláštní oblast se stále může pochlubit různými historickými budovami jako jsou opevnění, lázně z byzantské éry nebo kromě toho, zde stále stojí ruiny kostela sv. Sofie z 5. století.

Cestování vás přiměje podívat se na svou vlast a místo kde žijete z úplně jiné perspektivy. Také vás to nutí dívat se jinak na sebe a na svůj vlastní život. Pokud se cítíte uvízlí a potřebujete se znovu objevit, pak je cestování právě pro vás! Nebojte se toho co neznáte. Všechno je přece pro lidi a překladač vět a textů Vám umožní nejen komunikovat, ale především pochopit! 

2. Můžete poznat nové lidi a vytvořit nové vztahy

Cestování znamená poznávat nové lidi. Vždy. Když jedete do jiné země, můžete svůj seznam kontaktů výrazně rozšířit. A abyste rozuměli a aby vám rozuměli všichni, můžete využít překladač vět, který obvykle překládá obrovské množství jazyků.

Představte si, že můžete mluvit s kýmkoliv a kdekoliv, bez ohledu na místo, kam jdete. Je to jedno zdali navštívíte historické město Dubrovník v Chorvatsku, nebo se budete opalovat na jedné z malebných pláží Kypru. Hodnotné vztahy lze vytvořit kdekoliv na světě a začíná to ve většině případů opravdu jednoduchou výměnou vět. Když budete opravdu chtít porozumět okolnímu světu, je tento přenosný překladač vět a textů ideálním partnerem pro rychle a nezavazující pohovory. 

3. Můžete uniknout nudě svého každodenního života

Trpíte nedostatkem inspirace nebo se prostě nudíte? Cestování je velmi účinným lékem. Navštivte úžasné pyramidy v Egyptě nebo cestujte v čase do starověké Akropole v Řecku a zažijte tu správnou cestovní horečku. Cestování automaticky nalije do vašeho života spoustu vzrušení a inspirace. Pokud jste již byli v této zemi, tak zcela určitě víte, že jazyk, který používají egypťané je pro nás nesrozumitelný. Překladač vět a textů se osvědčí u informačních tabulí, které jsou v Kairu na “každém rohu”. Je lepší vědět co je tam napsané! 

4. Můžete se o sobě dozvědět více

Cestování je rozhodně jedinečný zážitek. Je to také zkušenost s učením a poznáváním nového. Kromě poznávání jiných kultur a jejich historie se můžete dozvědět nejvíce o sobě.

Cestování může být náročné. Ale zároveň vám dává příležitosti jednat v situacích, ve kterých jste nikdy předtím nebyli. Můžete vidět, jak reagujete nebo řešíte určité problémy. Setkání s novými lidmi, jejich kulturou a pobyt v jiných částech zeměkoule vytváří naprosto odlišné situace, které bychom si nedokázali představit, kdybychom byli doma na zahradě.

Dává vám šanci objevit své skryté talenty nebo si dokonce uvědomit, co opravdu chcete v životě dělat. Cestování vám dává perspektivu, kterou potřebujete. Může vás to dostat z vaší “komfortní zóny”, ale každou cestu si vyberete podle svých představ, a to je pro vás dobré, protože můžete růst jako člověk.

5. Schopnost mít odstup od své práce

Cítíte se zahlcení svou prací? Pak vám cestování pomůže zlepšit se! Cestováním si nejlépe odpočinete a na nějakou dobu zapomenete na své povinnosti. Když opustíte svůj domov a cestujete na odlehlá místa, získáte pocit vzdálenosti … doslova i obrazně.

Vaše mysli se navíc soustředí na záležitosti a řešení situací spojených s cestováním, takže je zde obrovská šance, že vás práce nebude vůbec zatěžovat. Nemluvě o všech krásných a nezapomenutelných zážitcích. Nechte na nějaký čas pracovní povinnosti  a vraťte se s novou energií!

Nejlepší dovolená je dovolená bez stresu a očekávání. Abyste tedy skutečně zapomněli na svou práci, musíte se přestat stresovat také mnoha problémy souvisejícími s cestováním. Chcete-li to provést, vezměte si s sebou překladač vět Vasco Translator. Nejen, že si porozumíte s kýmkoliv a kdekoliv, ale také se budete cítit bezpečně s vědomím, že jazyková bariéra již není problémem.

Bonus cestování: nejlepší turistické destinace

A je to. Bez tohoto speciálního bonusu by ale tento článek nebyl úplný. Nyní tedy víte, proč je pro vás cestování dobré, a doufáme, že jste přesvědčili hlavně sami sebe. Překladače vět a textů od společnosti Vasco Electronics navíc poskytuji bezplatný doživotní internet na všech místech, o kterých se zde zmiňujeme, takže se můžete přestat trápit dodatečnými náklady na používání mobilních dat v zahraničí. Pojďme se nyní podívat na některé z nejlepších a zároveň přístupných pro turisty míst.

 

Chorvatsko — spousta historických měst, národní park Plitvická jezera a mnoho dalších.

Když jedete do Chorvatska, můžete navštívit spoustu překrásných míst, včetně Dubrovníku, Splitu a Rovinje. Kromě moře, počasí a krásných výhledů můžete při procházce nádherným ostrovem Brač obdivovat také jiné ostrovy, které lze navštívit pomocí vodní přepravy. Chorvatsko je nám všem známé, ale i přes to je naše destinace, kde lze počítat se “zárukou na počasí”.

 

Egypt 

Pyramidy, poušť, korálový útes a další. Co více říci o Egyptě? Je to jedna z nejoblíbenějších turistických destinací na světě. Návštěva této země může být jedním z nezapomenutelných zážitků vašeho života. Můžete cestovat v čase a pohodlně odpočívat při projížďkách na velbloudech, nebo procházkou mezi pyramidy. A co takhle potápění? Ponořte hlavu do vody v moři a najděte si svůj korálový útes. Zaručujeme, že nebudete chtít z vody ven!

 

Řecko 

Je cestování v čase opravdu možné? V Řecku je to možné a jistě to dokážete i Vy. Navštivte Akropolis a Agoru a přesvědčte se sami. Prohlédněte si skalní útvar Meteora s východními ortodoxními kláštery a obdivujte tajemnou pláž Shipwreck Beach. Odpočívejte a relaxujte, jste obklopeni řadou starožitných budov, krásného počasí a dobrého jídla. Bílá a modrá to jsou skutečně barvy, které vám na dlouho zůstanou v paměti

 

Turecko

Pokud se chystáte navštívit Turecko, rozhodně byste měli cestovat do Istanbulu (dříve známého jako Konstantinopol) – jednoho z největších měst na světě, které je tak velké, že se ve skutečnosti rozkládá na dvou kontinentech. Můžete také obdivovat krásné skalní útvary známé jako „pohádkové komíny“, které se nacházejí v Kappadokii. Budete-li tam, nezapomeňte se vydat na barevné jízdy balónem. Turečtina je jedním z jazyků, kterým nerozumíme a překladač vět se zde osvědčí všude.

Poslední aktualizace: 27.6.2022
5 důvodů, proč bychom měli v roce 2022 více cestovat na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí 5 důvodů, proč bychom měli v roce 2022 více cestovat

Rohanský ostrov
Rohanský ostrov
Ostrov
Mezi Holešovicemi, Karlínem a Libeňským mostem leží…
0.1km
více »
Libeňský most - zbořit, nebo restaurovat
Libeňský most - zbořit, nebo restaurovat
Most
V poslední době se opět rozvinuly spory o způsobu opravy…
0.4km
více »
Obelisk utonutých zákopníků v Praze – Karlíně
Obelisk utonutých zákopníků v Praze – Karlíně
Drobné památky
Zajímavá budova Invalidovny, která se nachází v Praze – Karlíně, byla…
0.4km
více »
Pomník Petra Strozziho před Invalidovnou v Praze – Karlíně
Pomník Petra Strozziho před Invalidovnou v Praze – Karlíně
Pomník
Mramorová busta hraběte Petra Strozziho se nachází v Parku před budovou…
0.5km
více »
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Výlety na Turistika.cz (10 651)
Tipy na výlet
Zkušení turisté a cestovatelé sdílejí na Turistika.cz…
0.5km
více »
Praha 8 - Karlín - Futurama Business Park
Praha 8 - Karlín - Futurama Business Park
Dům, budova
Pri potulkách po Prahe 8 - Karlíne sme prišli k "hnedým budovám". Tie ako…
0.5km
více »
Invalidovna
Invalidovna
Dům, budova
Invalidovna je pozoruhodný barokní objekt původně postavený pro vysloužil…
0.6km
více »
Praha – Vzpomínající
Praha – Vzpomínající
Socha
V Praze 8 – Karlíně lze objevit veřejný park jménem Kaizlovy sady.…
0.6km
více »
Invalidovna v Praze – Karlíně
Invalidovna v Praze – Karlíně
Zajímavost
Invalidovna, která měla sloužit pro ubytování a k péči o válečné invalidy,…
0.6km
více »
Hustší, než kdy dřív. Sensor představuje novou kolekci.
Hustší, než kdy dřív. Sensor představuje novou kolekci.
Tipy a novinky
Některé věci se nemění. Třeba to, že Sensor šije funkční oblečení…
0.6km
více »
zavřít reklamu