61 689 turistů a cestovatelů
115 767 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 465 017,- odměny za články
Entomofagie neboli broukožroutství - diskuse
Přidat příspěvek do diskuse
-
damebroukaDáme brouka31.7.2014 13:04Odvážíte se vyzkoušet něco nového? Zajímáte se o Váš jídelníček a rádi experimentujete? Dbáte na pestrou a vyváženou stravu? Přečtěte si, co všechno může nabídnout hmyz na talíři.Existuje 1462 druhů jedlého hmyzu. Využití hmyzu jako potravy se odborně nazývá Entomofágie. Hmyz jako potravina obsahuje bohaté množství proteinů (až 77% v sušině), aminokyselin a esenciálních mastných kyselin, díky nimž má vysokou energetickou a výživovou hodnotu. Dále obsahuje velké množství vitamínů, jako například vitamín B2, B1, B12, a vitamín E. Obsah tuku kolísá v závislosti na druhu. Existují druhy s velmi nízkým obsahem tuku, což potěší zejména gurmány, kteří zároveň dbají na štíhlou linii. Hmyz obsahuje také mnoho vápníku, železa , zinku a dalších minerálů. www.damebrouka.cz
Přidat příspěvek do diskuse
Zpět na příspěvek Entomofagie neboli broukožroutství
Doporučujeme od našich turistů
Vánoční trhy Praha
Máchovo jezero
Turistické oblasti
Výlety Česká republika
Výlety Praha a okolí (473)
Vánoční trhy Brno
Jezerní slať
Východní Morava
Výlety Jižní Čechy (829)
Výlety Brno a okolí (210)
Vánoční trhy Olomouc
Vodní nádrž Lipno
Jižní Morava
Výlety Český ráj (212)
Výlety Plzeňsko (86)
Vánoční trhy Plzeň
Propast Macocha
Hrubý Jeseník
Výlety Šumava (230)
Výlety Středočeský kraj (1072)
Vánoční trhy Liberec
Hrad Kost
Beskydy & Valašsko
Výlety Jizerské hory (212)
Výlety Vysočina (251)
Vánoční trhy Hradec Králové
Praděd
Krkonoše
Výlety Hrubý Jeseník (499)
Výlety Jižní Morava (755)
Vánoční trhy Zlín
Prachovské skály
Moravský kras a okolí
Výlety Krkonoše
Výlety Karpacz
Vánoční trhy Drážďany
Stezka v oblacích
Orlické hory a podhůří
Výlety Krušné hory
Výlety a trasy na kolo
Vánoční trhy Vídeň
Hrad Houska
Český ráj
Výlety Plzeňsko (86)
Virtuální prohlídky
Vánoční trhy Katovice
Český Krumlov
Vysoké Tatry
Treking.cz
Ochrana osobních údajů


