Loading...

Výstava ŠANGRI-LA, Hledání ztraceného ráje. Nově otevřeno v Ostravě, výstaviště Černá louka

Tipy a novinky

Expozice představuje magickou cestu za bájným údolím věčného štěstí Šangri-la, skrytým hluboko v Himálaji. Touha nalézt ztracený ráj je stará jako lidstvo samo. Ze všech bájí světa se nejdéle traduje příběh o pozemském ráji nedotčeném časem ani smrtí. Snová země má nespočet zajímavých jmen. Nejkrásnější je Šangri-la.

Vydejte se na cestu, která nikdy nekončí. K místu, které možná neexistuje. Je Šangri-la údolí, oblast nebo jen krásné pábení? Odpověď možná najdete na výstavě.

Výstava se snaží návštěvníkům přiblížit země pod magickým Himálajem v jejich fantastické barevnosti. Provádí unikátními kulturami i odlišnými vegetačními zónami. Věnuje se nejvyšším horám světa i zajímavému životu pod nimi. Odhaluje neuvěřitelnou pestrost exotických zemí...

V sekci Nepál se nachází chrám s jedinou živou bohyní světa – tajemnou Kumárí. Zamává ze svého vyřezávaného okna právě vám? Nevárské dřevořezby z Údolí dřevěných chrámů jsou nejvyhlášenější sběratelské kusy.

Tibet dostává v expozici největší prostor. Na vlastní oči můžete vidět obří tibetské roury dunchen. Symboly kolo nauky, laně i pilíře vítězství gjalcchany reprezentují vítězné Buddhovo učení. Můžete zde roztočit obří modlitební mlýnek.

Bhútán, země zastaveného času. Dlouho nepřístupná země drží svá mystéria pod pokličkou izolace. Máte možnost její tajemná kouzla drobně poodhalit. Na světě není mnoho lidí, kteří tento opravdový ráj navštívili. Vy to můžete dokázat alespoň na chvíli a bez drahé letenky.

Barevná Indie je pestrou mozaikou vjemů. Rušná indická ulice přináší kakofonii barev, zvuků i vůní. Až z hlavního města Indie dorazila opravdová rikša. Navštívit zde můžete exotického zubaře, holiče, žehliče šatů a další. Interaktivní efekt posiluje ašram, spalovací obřadní gháty mrtvých na bambusových nosítkách.

Jeho Svatost dalajlama, slavný duchovní vůdce Tibetu, výstavu slavnostně otevíral v Bratislavě. Slíbil, že se vrátí.... Nejen on?

Autor výstavy: Rudolf Švaříček

Pořádá: CK LIVINGSTONE

Lokalita: Ostrava, výstaviště Černá louka, pavilon C, 1.patro

Otevírací doba: denně od 10:00 do 18:00 hodin; výstava trvá do 30.11.2012

Vstupné: dospělí 120,-Kč; děti a senioři 80,-Kč

Web: www.livingstone.cz, www.sangri-la.cz

Poslední aktualizace: 15.8.2012
Výstava ŠANGRI-LA, Hledání ztraceného ráje. Nově otevřeno v Ostravě, výstaviště Černá louka na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu