Loading...

Tvrz Kurovice pořádá historické dny, výtěžek poputuje na její obnovu

Tipy a novinky

KUROVICE – Málo známá a veřejnosti běžně nepřístupná Tvrz Kurovice na Kroměřížsku nabídne milovníkům historie ve dnech 5. a 6. června mimořádnou příležitost k návštěvě. Uskuteční se tu Historické dny, které nabídnou pestrý program. „Výtěžek použijeme k záchraně této architektonické památky,“ uvedl správce tvrze Martin Malina.

Po oba dny se tvrz otevře vždy v 10 hodin. Program nabídne unikátní prohlídky interiérů tvrze, střelecká a šermířská vystoupení či ukázky historických řemesel. Vystoupí šermíři a mušketýři z několika skupin z celého regionu, k tomu zahraje i historická hudba, chybět nebude ani stylové občerstvení.

Obec Kurovice se nachází zhruba 9 kilometrů východně od Kroměříže a 17 kilometrů na severozápad od Zlína. Zdejší tvrz patří k nejstarších dochovaným stavbám na Východní Moravě. V historických pramenech je zmiňována již kolem roku 1275. Během let měnila majitele, naposledy byla obydlená na konci 2. světové války. Z architektonického hlediska patří k nejvýznamnějším sídlům nižší šlechty na Moravě. V současnosti není běžně přístupná veřejnosti. S nedávnou změnou majitele se však dočká rekonstrukce a poté i občasného otevření.

www.kurovice.info

Poslední aktualizace: 19.5.2010
Tvrz Kurovice pořádá historické dny, výtěžek poputuje na její obnovu na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu