Loading...

Rakousko – prostor pro rodinnou fantazii

Tipy a novinky

Mámo, táto, honem vstávejte! Tuhle větu uslyšíte od svých dětí během prázdnin v Rakousku hodně často, protože vaše ratolesti nebudou moci ráno nedočkavostí vůbec dospat.

V lůně alpské přírody děti zažijí spoustu báječných dobrodružství. Během procházek kolem překrásných vodopádů k vysokohorským plesům uvidí stáda krav, šplhající se do neuvěřitelných výšek, objeví život nádherně barevných brouků a zahlédnou nesčetné množství ptáků. Podívají se do malých zoologických zahrad, kde budou procházet jako na safari mezi jeleny a srnami, ve výbězích uvidí lišky, vlky či rysy. V solných dolech se projedou vláčkem, sklouznou na hlubinné klouzačce a přejedou lodí podzemní jezero.

Opravdové horské túry

Vyjedou-li s rodiči lanovkou vysoko do hor, možná zahlédnou i plaché kamzíky a kozorohy. Uvidí úchvatné panorama alpských štítů z neobvyklé výšky. Mezi bizarními skalními útvary mohou objevovat tajemné postavy. Fantazii se meze nekladou…

Na výběr je přes 50 tisíc kilometrů skvěle značených pěších tras a naučných stezek,

z nichž velká část je určená právě rodinám s dětmi, mnohdy je možné vyrazit v doprovodu zkušeného průvodce

Koupání i kola

Celá rodina se bude dobře bavit, až okusí v průzračně čistých řekách a potocích tzv. „kneipování“ – osvěžující a také velmi zdravé brouzdání v ledově studené vodě. Naopak příjemné koupání všichni prožijí u teplých jezer v údolích, hlavně v Korutanech a v oblasti Solné komory (Salzkammergut). Pro sportovně založené má Rakousko připraveno na 10 tisíc kilometrů kvalitních a bezpečných cyklostezek.

Slevy na zážitkové karty

Rodinnou peněženku šetří tzv. zážitkové karty, Chcete otevřít bránu k poznání a objevovat krásy Rakouska? Máme pro vás klíč, se kterým se vám bude za tuto bránu vstupovat ještě snadněji. Využijte výhodné slevové karty, které rakouské spolkové země, oblasti a města nabízejí svým hostům. S nimi je vstup do řady pamětihodností, jízda lanovkami, veřejná doprava atd. buď zcela zdarma nebo s výraznou slevou.

Více informací dovolené v Rakousku získáte na oficiálních stránkách Rakouské národní turistické centrály www.austria.info

INFORMACE O DOVOLENÉ V RAKOUSKU

Rakouská národní turistická centrála

Bezplatná telefonní linka:

800 180 800

E-Mail: info@rakousko.com

www.austria.info

Tip Turistika.cz: Zájezdy do Rakouska, pro rodiny i sportovce

Poslední aktualizace: 3.5.2010
Rakousko – prostor pro rodinnou fantazii na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu