Loading...

Prozkoumejte krásy jižní Dalmácie – Makarskou riviéru a Omišskou riviéru

Tipy a novinky


Každý rok přijíždí do Chorvatska mnoho návštěvníků z celého světa, aby si užili přírodní krásy a aktivní dovolenou v srdci Středozemního moře. Na jihu Dalmácie se nacházejí dvě kouzelné riviéry, které už léta nechávají turisty v klidu - Makarská riviéra a Omišská riviéra.

Makarská riviéra je spolu s Opatijskou riviérou nejznámější riviérou na Jadranu. Více než 50 km dlouhá Makarská riviéra se táhne od Vrulje po Baćin. To, čím se liší od ostatních chorvatských riviér, je Biokovo, impozantní hora, která mu dodává jedinečný vzhled. Biokovo na jedné straně a modré Jaderské moře na druhé straně přitahují turisty již desítky let. Některé z nejkrásnějších pláží v Chorvatsku se nacházejí na Makarské riviéře. Od oblázkové pláže Nugal, pláže Punta Rata, pláže Podrače v Brele, městské pláže Nikolina v Bašce Vodě až po městskou pláž v Makarské. Je těžké určit, která je nejkrásnější, ale téměř všechny jsou symbolizovány přírodním štěrkem, křišťálově modrým mořem a hlubokým stínem pod borovým lesem. Všechna místa na Makarské riviéře jsou jedinečná a nabízejí nezapomenutelnou dovolenou – od Brely, Tučepi, Bašky Vody, Podgory, Igrane až po město Makarska.

Severně od Makarské riviéry se nachází další perla Dalmácie - Omišská riviéra. Omišská riviéra se nachází pod městem Split, centrem Dalmácie, a táhne se od Podstrany po Pisak. Centrem riviéry je Omiš, město známé svými slavnými piráty, kteří vládli Jadranu ve 12. a 13. století. Každý rok v srpnu jsou pořádány pirátské hry na počest slavných vzpomínek na město Omiš. Pirátské hry zobrazují historické bitvy mezi omišskými piráty a Benátčany. Ústí řeky Cetiny končí v Omiši, zatímco kaňon Cetiny je jedním z nejkrásnějších a nejpůsobivějších kaňonů v Evropě. Kaňon řeky Cetiny je ideální pro hosty, kteří mají rádi aktivní dovolenou, zip-line, rafting, jízdu na kajaku, cyklistiku nebo dlouhé procházky. Stejně jako na Makarské riviéře nabízí i Omišská riviéra četné oblázkové a písečné pláže pro ty, kteří si chtějí užívat moře a slunce. Vřele doporučujeme navštívit pláž Ruskamen, pláž Dugi rat a městskou pláž v Omiši.

Obě riviéry mají ideální polohu pro výlety na okolní ostrovy i výlety za přírodními a kulturními zajímavostmi. Do dvou hodin jízdy autem se nachází město Split s Diokleciánovým palácem, staré město Trogir, město Zadar s nezapomenutelnými západy slunce a nejznámější turistická perla Chorvatska na světě - město Dubrovník se starými hradbami . Nedaleko se nachází Národní park Krka s atraktivními vodopády a zachovalý národní park Mljet. Novější atrakcí je vyhlídka Nebeska šetnica - Skywalk Biokovo, vyhlídka nacházející se v přírodním parku Biokovo, která nabízí jedinečné výhledy na Makarskou riviéru a blízké ostrovy. Možností jednodenních výletů lodí je nespočet – od slunného ostrova Hvar, Korčuly, poloostrova Pelješac a ostrova Brač až po nejvzdálenější obydlený chorvatský ostrov Vis a působivou Modrou jeskyně nacházející se na nedalekém ostrově Biševo.

Ideálním výchozím bodem pro plánování dovolené v Chorvatsku je Laganini.com. Laganini.com je web o Chorvatsku ve 13 jazycích. Můžete najít následující:

  • Atraktivní nabídka ubytování v soukromí v Chorvatsku pro každý vkus a rozpočet s přímým kontaktem s hostiteli. Od pohodlných apartmánů, luxusních vil, prázdninových domů s bazénem až po pokoje a mobilní domy na pobřeží.
  • Prezentace a informace pro více než 300 destinací v Chorvatsku, 33 atraktivních ostrovů a 3 riviér - Makarská, Omiška a Opatijská riviéra.
  • Turistický průvodce nejvýznamnějšími kulturními památkami, turistickými atrakcemi a přírodními krásami včetně přírodních parků a národních parků, jako je ostrov Mljet, Plitvická jezera, ostrovy Brijuni, Krka a další přírodní zdroje.
  • Příběhy z Chorvatska ve formě blogu s mnoha tipy, co navštívit, co koupit a co dělat v Chorvatsku.

Léto je za dveřmi a nyní je ideální čas naplánovat si vysněnou dovolenou na Jadranu. Pokud je Chorvatsko vaší volbou, prozkoumejte bohatou nabídku na Laganini.com a najděte si ideální apartmán v Makarské, rekreační dům s bazénem v Brele, luxusní vilu v Bašce Vodě, mobilní dům v Tučepi nebo pokoj v Drveniku. Poznejte životní styl a zvyky svých hostitelů, zažijte atmosféru dalmatských měst a prožijte nezapomenutelnou dovolenou v Chorvatsku za nejlepší ceny.

Poslední aktualizace: 20.3.2024
Prozkoumejte krásy jižní Dalmácie – Makarskou riviéru a Omišskou riviéru na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Prozkoumejte krásy jižní Dalmácie – Makarskou riviéru a Omišskou riviéru

Chorvátsko rieka Cetina
Chorvátsko rieka Cetina
Řeka
Rieka Cetina Cetina je jedna z najznámejších, najkrajších a taktiež aj z…
0.3km
více »
Omiš - Pirátská pevnost Mirabela
Omiš - Pirátská pevnost Mirabela
Hrádek
Pevnost Mirabela (Peovica), pirátská pevnost ze 13.st. je jedna z dominant…
0.5km
více »
Omiš - benátská pevnost Starigrad
Omiš - benátská pevnost Starigrad
Zřícenina
Na hrad vycházíme z Omiše, jdeme stále do kopce. Cesta je trochu náročnější, je strmá a všude jsou Skály. Hlavně když je mokro, tak…
0.5km
více »
OMIŠ
OMIŠ
Tipy na výlet
OMIŠ U ústí řeky Cetiny, jižně od Splitu se nachází starobylé chorvatské…
0.5km
více »
Pirácka pevnost Mirabella v Omiši
Pirácka pevnost Mirabella v Omiši
Zřícenina
Pirátska pevnosť Mirabella v Omiši bola hlavne v časoch svojho vzniku v 13. st. sídlom miestnych pirátov. Zrúcanina pevnosti-hradu sa rozprestiera na skalnom brale nad…
0.6km
více »
Chorvatsko - Omiš - Pevnosť Peovica ( Mirabela )
Chorvatsko - Omiš - Pevnosť Peovica ( Mirabela )
Pevnost, opevnění
Omiš - Pevnosť Peovica ( Mirabela ) Veža, ktorá sa nachádza nad mestom Omiš je časťou opevnenia. Je z nej pekný výhľad na celé…
0.7km
více »
Predtým Oneum - teraz Omiš
Predtým Oneum - teraz Omiš
Město
    Za čias rímskeho  impéria tu vznikla rímska osada Oneum, ktorá sa…
0.9km
více »
Starigrad v Omiši
Starigrad v Omiši
Zřícenina
    Zrúcanina hradu Starigrad sa vypína nad riekou Cetina pri Omiši Duče…
1km
více »
Chorvatsko - Omiš - Stari Grad
Chorvatsko - Omiš - Stari Grad
Hrad
Omiš - Stari Grad - hrad Omišania už od 13. storočia do počiatku 15. st.…
1.3km
více »
Chorvatsko - Zakučac - svätyňa Leopolda Bohdana Mandiča
Chorvatsko - Zakučac - svätyňa Leopolda Bohdana Mandiča
Drobné památky
Chorvatsko - Zakučac - Svätyňa Leopolda Bohdana Mandiča Obec Zakučac, kde…
2.1km
více »
zavřít reklamu