Loading...

Podpis Krkonošské výzvy k dostavbě silniční komunikace D 11/S3 v Kowarech

Tipy a novinky

Svazek Krkonoše postupnými kroky naplňuje řešení regionálního rozvoje. Pracuje také v součinnosti s polskou stranou Krkonoš a představiteli tamní státní správy a samosprávy, dalšími organizacemi i partnerského Zwiazku Gmin Karkonoskich, s cílem prosadit důležitost společného území Krkonoš na mezinárodní úrovni.

Připomeňme, že na nedávném jednání v Jelení Hoře byl za účasti představitelů polského území představen českými zástupci záměr regionálního rozvoje a důvod proč se jím zabývat. Češi prezentovali postup prací při tvorbě Integrované strategie rozvoje regionu Krkonoše s tím, že bude zpracována do konce listopadu 2012. I na polské straně řeší problémy spojené s Dopravou, nízkou příležitostí pracovních míst, omezením rozvoje vzhledem k nutnosti ochrany přírody, apod. Jeleniohorská oblast proto aktualizuje své strategické dokumenty, které chce mít hotové do konce tohoto roku. Na místě byla dohodnuta výměna těchto podkladů a ukotvena možnost společné diskuse. V rámci schůzky byla dohodnuta i tvorba návrhu ke Krkonošské výzvě k dostavbě silniční komunikace D11/S3 a její společný podpis.

Na výše připomenuté Jeleniohorské jednání navázalo setkání členů obou svazků Krkonoš, Krkonošské agentury regionálního rozvoje a místních samospráv z Polska i ČR na Radnici v Kowarech. Za Svazek Krkonoše byl přítomen Jan Sobotka, Jiří Vancl, Kamila Hlinková a Josef Nosek, za polskou stranu náměstek Jeleniohorského regionu Zbigniew Jakiel, starosta města Kowary Miroslaw Gorecki a prezident Krkonošské regionální rozvojové agentury Grzegorz Rychter. Pokračující rozhovory se opět vázaly k regionálnímu rozvoji a týkaly se především výstavby rychlostní silnice S-3 část Lubawka Legnica a české dálnice D 11, zejména v úseku hraničního přechodu Královec / Lubawka k Trutnovu a Hradci Králové.

Účastníci během zasedání společně podepsali Krkonošskou výzvu k dostavbě silniční komunikace D11/S3

Předseda Svazku Krkonoše Jan Sobotka k tomu uvedl: „Jsem potěšen, že snažení, které je ku prospěchu všech, získává silnou politickou podporu. Proto je spolupráce obou států a regionů neodmyslitelná. Musíme postupovat společně. Abychom ještě více posílili sílu dokumentů Krkonošské výzvy, bude za každou stranu samostatně vytvořeno Memorandum. Jednotlivé obce, města a územní samosprávy ho potvrdí podpisem. Na české straně to bude 41 podpisů, na straně polské 48 podpisů. I nadále budeme diskutovat o strategiích především proto, aby byly smysluplné a provázané a my jsme byli schopni se na ně odkazovat při snaze v získávání evropských financí. Dokument poslouží jako „Apel Krkonoš“ na obou vládních úrovních, které budeme osobně informovat,“ upřesnil Jan Sobotka.

Poslední aktualizace: 7.6.2012
Podpis Krkonošské výzvy k dostavbě silniční komunikace D 11/S3 v Kowarech na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu