TURISTIKU PODPORUJÍ
61 458 turistů a cestovatelů
109 017 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 360 087,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Afrika
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Letos exotika letí: V Keni nebo Senegalu už jste byli?

Tipy a novinky

Senegal
Senegal  •  Fotografie (1)

Exotická dovolená láká čím dál více Čechů, letos rovnou o 25 % více než loňský rok. Díky dobré ekonomické situaci, ale také široké nabídce cestovních kanceláří jich řada upouští od klasických destinací a vydává se za poznáním i vzdálenějšího světa. Z exotických destinací jsou stále nejpopulárnější Spojené arabské emiráty či Dominikánská republika, nebývalý zájem však letos zaznamenala i Keňa nebo Senegal. Africké perly slibují úchvatnou přírodu, kvalitní služby a jedinečné zážitky, na které budete ještě dlouho rádi vzpomínat.

Ačkoliv i v letošní sezóně letních dovolených mířili Čeští cestovatelé nejčastěji do tradičních destinací jako Řecko, Egypt či Bulharsko, čím dál více lidí lákají i cesty do exotičtějších zemí. Napomáhá tomu příznivá ekonomická situace v tuzemsku, chuť poznávat nové země, ale i dobrá nabídka a dostupnost. „Už dávno neplatí, že exotická dovolená je luxus, který si mohou dopřát jen lidé s vysokými příjmy. Například do Spojených arabských emirátů lze vycestovat za ceny, které jsou mnohdy nižší než v případě evropských destinací, jako je Řecko nebo Španělsko,“ uvádí Andrea Řezníčková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia, u níž lze zájezdy do SAE v režimu First Minute momentálně pořídit už od 8 990 korun. „First Minute zájezdy nejen do SAE, ale i dalších destinací, u nás mohou zákazníci do konce srpna zakoupit se slevou až 44 procent, od září pak budou tyto pobyty v prodeji s 30procentní slevou,“ doplňuje Andrea Řezníčková.

Exotika pro všechny

Díky finanční dostupnosti, kvalitním službám, ale i rozmanitosti, která uspokojí všechny věkové kategorie, se ostatně Spojené arabské emiráty už několik let drží na špici žebříčku populárních exotických destinací. Letos sem míří celých 38 procent turistů, kteří si u cestovní kanceláře pořídili zájezd do exotických zemí. „Celkem jsme letos prodali o 25 procent více zájezdů do exotiky než loni. Na druhé příčce se za SAE umístila Dominikánská republika s osmi procenty prodaných pobytů. V oblibě poté následují Zanzibar, Mauricius, Maledivy, Kuba, Thajsko a Srí Lanka,“ vyjmenovává Andrea Řezníčková a dodává, že rozhodně neplatí, že se do exotiky vydávají jen „dobrodruzi“. Například do SAE, ale také na ostrovy Mauricius a Maledivy stále častěji vyrážejí i rodiny s dětmi, které si zde užijí výborný servis, pestré vyžití a plno zábavy.

S rostoucím zájmem o exotickou dovolenou se zvyšuje i poptávka po „extra“ exotických destinacích. „V tomto segmentu jsme letos zaznamenali vysoký zájem o Keňu a Senegal. Do Keni jsme v letošním roce prodali asi 250 zájezdů, do Senegalu kolem dvou set,“ prozrazuje Andrea Řezníčková. V obou zemích na turisty čekají nevšední zážitky, pohostinní místní, nádherná příroda a ve vybraných resortech také vysoká kvalita ubytování a doprovodných služeb, kterou byste možná od této části Afriky nečekali.

Korálové útesy Keni vás okouzlí

Výlet do Keni bývá pro mnoho lidí zážitkem na celý život. Jedna z nejvyspělejších zemí východní Afriky nabízí dechberoucí rozmanitost od nekonečných savan a tyrkysového moře s bílými plážemi přes bujné tropické lesy až po suché pouště a sněhem pokryté vrcholky Kilimandžára. Úchvatnou fauna a flóru můžete obdivovat v řadě přírodních rezervací a parků, autentické zážitky vám zajistí výpravy do okolí s místními průvodci. Mezi nejoblíbenější keňská letoviska bezesporu patří oblast Malindi nacházející se na sever od druhého největšího města Keni Mombasy. Malindi láká především na bělostné písečné pláže, průzračné moře a dva nedaleké mořské národní parky Malindi a Watamu. Díky nim si zde na své přijdou zejména milovníci potápění, kteří se mohou potopit k nádherným mořským korálům a pozorovat stovky druhů ryb včetně rejnoků, žraloků mako, pestrých bodloků či karet obrovských. „Rodiny s menšími dětmi si pak jistě užijí i projížďky v loďkách se skleněným dnem či šnorchlování. Jako tip na výlet pak doporučujeme návštěvu nedaleké slavné krokodýlí farmy Crocodile Farm & Snake park, kde si můžete prohlédnout desítky druhů plazů a stovky krokodýlů, a to i při krmení,“ doporučuje Andrea Řezníčková.

Do Senegalu za safari či růžovým jezerem

Obdobně kouzelné zážitky vám nabídne návštěva Senegalu na opačném západním pobřeží černého kontinentu. Pro poznávání jeho krás je ideální zamířit do letoviska Saly v turisticky oblíbené oblasti Petite Côte. Jen půlhodinu odtud leží přírodní rezervace Bandia, kde během safari výletů můžete obdivovat antilopy, nosorožce, zebry, žirafy, krokodýly, hyeny a mnoho dalších živočichů. Kousek od rezervace se nachází i jiná atrakce, oblíbená hlavně u dětí: Accro Baobab Adventure Park, kde se vyřádíte na lanových drahách postavených v baobabovém háji, přičemž lozit můžete samozřejmě i po samotných stromových obrech. Poněkud dále, asi hodinu cesty od hlavního města Dakaru, které leží několik desítek kilometrů od Saly, poté naleznete další z nejoblíbenějších turistických zastávek, růžové jezero Retba. Toto slané jezero vděčí za svou neobvyklou barvu jistému druhu řasy produkujícímu červený pigment. Jeho voda v sušších obdobích svou slaností předčí Mrtvé moře, takže se zcela bez obav můžete nechat jen tak unášet na hladině. Nádhernou podívanou si užijete také v Národním parku Saloum Delta. Oblast kolem řeky Saloum byla v roce 2011 zapsána na seznam UNESCO a turisté ji vyhledávají hlavně díky jedinečným scenériím. Najdete tu krásné pláže, bažiny plné mangrovníků, písečné ostrovy i neustále se vlnící duny. Skutečným rájem je delta řeky Saloum pro milovníky ptáků, kteří se tu shlukují ve velkých hejnech.

O společnosti Invia.cz, a. s.

Společnost Invia.cz, a. s., je největší cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i Last Minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službám má cestovní agentura Invia již více než 2 000 000 spokojených klientů. Invia navíc poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Díky svým službám zajistila Invia klientům možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.

Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň oceněny 1. místem v kategorii Cestovní ruch. V prestižní anketě TTG Travel Awards byla Invia v letech 2013–2016 oceněna jako nejlepší online prodejce. Cestovní agentura je pro zákazníky dostupná nejen na internetu, ale i ve více než 160 kamenných pobočkách ve městech po celém území České republiky. Invia má své zastoupení na Slovensku, v Polsku a Maďarsku.

Kvalitní servis společnost svým zákazníkům zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního brněnského call centra s vysoce kvalifikovanými prodejci.

GPS souřadnice:
uložit .gpx soubor (14.497, -14.452)
Poslední aktualizace: 28.8.2019
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Tambacounda