Loading...

Jezera, Dolomity a barvy podzimu. To je dokonalý podzimní víkend v Trentinu

Tipy a novinky

Na 297 jezer se nachází v italském Trentinu. Jejich krása se na podzim ještě umocňuje, když průzračná modř kontrastuje s dočervena a dohněda barvícím se okolím. Pokud ještě přemýšlíte nad nějakým podzimním únikem do přírody, máme pro vás pár tipů na procházky mezi těmito vodními klenoty.

Jezero Caldonazzo ve Valsuganě je kulisou závodu "Giro dei Masi dei Castagni". Z Bosentina se dostanete do Migazzone a odtud do vesnice Santa Caterina, odkud se otevírá panorama na Valsuganu, Colle di Tenna a jezero. Poté stoupáte směrem k vysokým usedlostem, až se dostanete na lesní cestu Monte di Bosentino. Pak zpět směrem na Vigolo Vattaro až k Castello di Vigolo, zámečku z roku 1200, dnes soukromé rezidenci, svatyni Madonna del Feles a zpět do Bosentina. Udělejte si během výletu gastronomickou zastávku na statku Berry House ve Vigolo Vattaro (www.berryhouse.it).

Ještě ve Valsuganě se můžete projít po romantické "Strada dei Pescatori" v blízkosti vody a v té nejčistší přírodě, která obklopuje jezero Levico, odpočívat a žasnout nad barvami, odstíny a odrazy, které se na jezeře rýsují, zastavovat se na četných lavičkách rozesetých podél trasy. Není divu, že si toto jezero oblíbila i sama císařovna Sisi. Trasa začíná na plážích na břehu jezera. Z nejužšího místa jezera se vydejte po stezce, která vede podél druhého břehu a vstupuje do biotopu, abyste se poté vrátili do výchozího bodu. Místní kuchyni doporučujeme okusit v restauraci Boivin v Levico Terme (www.boivin.it).

Modrá barva jezera Molveno, jednoho z nejkrásnějších jezer v Itálii, a smělé věže Dolomit Brenta. Mezi těmito krásami provázejí barvy lesa turisty, kteří po sešněrování bot stoupají z Molvena až na vysokohorskou pastvinu k chatě Malga Andalo, a skalní stěně Croz dell'Altissimo. Vycházejí z kempu u jezera a pak po strmé, ale nenáročné stezce (SAT č. 332) stoupají do lesa. Zpátky se jde stejnou cestou nebo od silnice Bondai k restauraci Baita Fortini di Napoleone, která je výborná na občerstvení na konci túry (https://it-it.facebook.com/baitafortini.dinapoleone/).

K jezeru Lavarone na Alpe Cimbra se dostanete po silnici z 19. století, která spojuje Lavarone a kterou kdysi obyvatelé využívali k vodění krav na pastvu na louky kolem vodní plochy. Patří k nejpamátnějším místům Alpe Cimbra, které si na počátku dvacátého století vybral Sigmund Freud, otec psychoanalýzy, pro několik prázdninových pobytů v tehdejších italských Tyrolích. Po příjezdu do městečka Pra' di Sopra můžete před pokračováním k jezeru na náměstí navštívit malý kostelík zasvěcený San Roccovi. Doporučená restaurace je Bazzario Bistrot u jezera (www.lavaronehospitality.it/) . 

Na jezeře Toblino se každé ráno, v každém ročním období, vynořuje z mlh a oparů éterický profil jeho ikonického hradu ze šestnáctého století s cimbuřím a věžemi přímo na vodě. V této romantické destinaci a v jejím bezprostředním okolí na vás dýchne vůně rozmarýnu, nejseverněji rostoucích olivovníků na planetě, cesmínových dubů, které těží z mikroklimatu společného pro celou oblast severně od trentinského břehu jezera Lago di Garda. V okolí si nenechte ujít stezku Roggia di Calavino, která vypráví o úzkém spojení města s jeho říčkou plnou vodopádů a kaskád. Místní doporučují gurmánskou zastávku v Hosterii Toblino v Sarche (www.toblino.it/hosteria/ristorante/ ).

I jezero Ledro s jeho skrytými plážemi lze objevovat při pádlování na kánoi, což je podmanivý a dobrodružný zážitek i pro ty nejmenší, zejména ráno, než se zvedne odpolední vítr, který bez námahy klouže po hladině jezera. Nebo se můžete z Mezzolaga vydat bukovým lesem, který se na podzim rozzáří velmi živými barvami, až k panoramatickému bodu Madonna di Besta. Doporučené místo: Slow Elda Restaurant (https://ristorante-elda-slow-restaurant.business.site) 

Malé jezero Lago di Cei je ponořené do přírody a obklopené bujnými lesy, odkud je snadno dostupné. Toto místo oceníte zejména na podzim, kdy se bukové lesy kolem jezera rozzáří tisíci teplými barvami a v jeho vodách se odrážejí červené a žluté odlesky stromů. Stezka vám umožní obejít celou tuto vodní plochu. Doporučené místo: Malga Cimana (www.malgacimana.com), ke které se dostanete procházkou od jezera.

Více informací: https://www.visittrentino.info/en/experience/lake-autumn

Poslední aktualizace: 25.10.2023
Jezera, Dolomity a barvy podzimu. To je dokonalý podzimní víkend v Trentinu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Jezera, Dolomity a barvy podzimu. To je dokonalý podzimní víkend v Trentinu

V Trentinu začíná lyžařská sezóna! Již tento víkend
V Trentinu začíná lyžařská sezóna! Již tento víkend
Tipy a novinky
A je to tady! Sníh padá a první střediska v Trentinu otevírají dv…
0.6km
více »
TRENTINSKÉ „POUTNÍ CESTY“
TRENTINSKÉ „POUTNÍ CESTY“
Tipy a novinky
Cesty v duchu „pomalé“ turistiky, v úzkém kontaktu s územím, jako…
1.8km
více »
BEZBARIÉROVÉ TRENTINO, ANEB JAK SI UŽÍT HORY S HANDICAPEM
BEZBARIÉROVÉ TRENTINO, ANEB JAK SI UŽÍT HORY S HANDICAPEM
Tipy a novinky
Trentino není jen pro otrlé sportovce s nezlomnou fyzickou kondic…
1.9km
více »
LYŽOVÁNÍ OD ÚSVITU PO SOUMRAK
LYŽOVÁNÍ OD ÚSVITU PO SOUMRAK
Tipy a novinky
V Trentinu si zábavu na sněhu užijete od časných ranních hodin až…
2.3km
více »
KAŽDÉ JEZERO MÁ SVOU BARVU: JARNÍ PROCHÁZKY MEZI VODOU A NEBEM
KAŽDÉ JEZERO MÁ SVOU BARVU: JARNÍ PROCHÁZKY MEZI VODOU A NEBEM
Tipy a novinky
Průzračná voda, mírné podnebí, široké prostory a v pozadí úchvat…
2.7km
více »
V OBJETÍ PŘÍRODY
V OBJETÍ PŘÍRODY
Tipy a novinky
Ponořit se do ticha lesů a vysokých hor a nalézt sám sebe, …
3.1km
více »
Sezóna kol v Trentinu nekončí
Sezóna kol v Trentinu nekončí
Tipy a novinky
I když se léto nachyluje ke konci, v Trentinu kolařská sezóna ne…
3.2km
více »
Podzimní v Dolomitech? Horské chaty ještě nezavírají!
Podzimní v Dolomitech? Horské chaty ještě nezavírají!
Tipy a novinky
Ticho, nekonečná změť podzimních barev, podzimní slunce a klid. T…
3.5km
více »
MEZI SKLÍPKY A VINICEMI, PROCHÁZKOU NEBO NA KOLE
MEZI SKLÍPKY A VINICEMI, PROCHÁZKOU NEBO NA KOLE
Tipy a novinky
Oblast na sever od Trenta, kde se v údolí a na východních svazích již po…
3.6km
více »
IVA BITTOVÁ SE PŘEDSTAVÍ PO BOKU SVĚTOVÝCH UMĚLCŮ V ITALSKÝCH DOLOMITECH
IVA BITTOVÁ SE PŘEDSTAVÍ PO BOKU SVĚTOVÝCH UMĚLCŮ V ITALSKÝCH DOLOMITECH
Tipy a novinky
Unikátní kulturní zážitek se znovu po roce vrací do Trentina a letos ne…
3.8km
více »
zavřít reklamu