Loading...

Harrachovské léto budiž pochváleno

Tipy a novinky

„Vstříc mamutím zážitkům“

Lyže, lyže a zas jenom lyže. Bejvávalo! Pro Harrachov totiž už dávno neplatí, že se v něm dá trávit jen zimní dovolená…

Největší rekreační středisko v západních Krkonoších - Harrachov se umí o své hosty skvěle postarat i v létě. Klíčem k pohodě i k adrenalinovým dobrodružstvím je však stejně jako v zimě Čertova hora. Nahoru do výšky přes 1000 metrů nad mořem stoupá čtyřsedačková lanovka, která je v provozu celoročně.

Ze sedačky lanové dráhy si lze navíc z bezprostřední blízkosti prohlédnout profil mamutího můstku pro lety na lyžích, jediného u nás a jednoho z šesti na světě. Ať si nahoru vyvezete kolo, nebo jsou vaší výbavou jen trekové boty, není pro vás lepší volba než horská chata Dvoračky. Kolo Vám navíc vyvezeme zcela zdarma. Dětský park u dolní stanice lanovky s dřevěným hradem a velkou trampolínou je po celé léto plný dětského dovádění.

Tichem hlubokého lesa, z něhož se u rozcestí Ručičky vynoříte, se Vám nabídnou impozantní výhledy do údolí Jizery. Přes rokytnické sjezdovky vyšlapete až k Dvoračkám. A tam udeří ta pravá doba pro dobití vydané energie. Vyhlášená horská chata to výborně umí od nepaměti.

Pokud máte plíce a nohy v pořádku, zkuste pokračovat do nadmořské výšky přes 1300 metrů až na Lysou horu. Zpátky do Harrachova se dá sejít po delší trase přes Voseckou boudu nebo kratší cestou přes Krakonošovu snídani.

Rozhodně byste ale neměli minout Mumlavský vodopád, největší v celých Krkonoších. Voda se řítí dolů z výšky více než deset metrů. Vyprahlým a hladovým turistů dobře poslouží nedaleký bufet U Lišáka. Z něj je už do Harrachova co by kamenem dohodil a zbytek došel.

Všechny důležité informace, jež Vám pomohou při rozhodování o letní dovolené, případně víkendovém pobytu, objevíte na webech www.skiareal.com, www.harrachovcard cz, www.harrachov-info.cz.

Přijďte pobejt!

Poslední aktualizace: 28.5.2012
Harrachovské léto budiž pochváleno na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu