TURISTIKU PODPORUJÍ
61 475 turistů a cestovatelů
110 469 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 366 741,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

GASTRO TOUR 2012 je svátkem FESTIVAL PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE

Tipy a novinky

Fotografie (5)

GASTRO TOUR Osloví profesionály i gurmány z řad veřejnosti.

9. – 12. února 2012, v Křižíkově pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice, otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2012.

Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti. Festival nabídne prezentace různých gastronomických konceptů spojené s prodejem degustací, nápojů a gastronomických výrobků.

Souběžně se v rámci festivalu uskuteční prestižní soutěže Asociace kuchařů a cukrářů ČR „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ - GOURMET TEAM CHALLENGE na téma „Labužnický bufet“ a CUKRÁŘ ČESKÉ REPUBLIKY 2012. Průběh soutěží a vyhlášení vítězů budou programově propojeny s moderovanými programy na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & BAR & PATISSERIE.

Organizátorem festivalu GASTRO TOUR 2012 je společnost T&M CREATIVE, s.r.o., která jej pořádá v rámci jednoho z nejvýznamnějších gastronomických veletrhů TOP GASTRO.

Čtyřdenní gastronomický festival zahrnuje odborné přednášky, výukové programy, semináře, spojené s degustacemi určené pro registrované profesionály z oboru gastronomie. Formou živých kuchařských a cukrářských prezentací s řízenými degustacemi festival představí gastronomické koncepty, gastrotechnologie a nové produkty v oboru restauračního a kavárensko-cukrárenského provozu.

„Odborná část GASTRO TOUR 2012 bude probíhat formou moderovaných programových bloků na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & BAR & PATISSERIE ve dvou oddělených gastrostudiích. Každé na ploše 130 m2 s hledištěm pro cca 50 registrovaných návštěvníků - odborníků z oboru gastronomie.

Pro veřejnost jsou určeny především víkendové dny, kdy festival GASTRO TOUR 2012 představí návštěvníkům profesionální gastronomii formou exhibicí, soutěží a atraktivních gastronomických programů,“ říká Ivan Foral, marketingový a kreativní ředitel společnosti T&M CREATIVE, s.r.o., která festival organizuje. „Vzhledem k tomu, že počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen, doporučujeme zájemcům včasnou registraci prostřednictvím www.gastro-tour.cz. Registraci a rezervaci míst na vybrané programové bloky lze provést proklikem, přímo u jednotlivých částí programu festivalu,“ dodává Ivan Foral.

Kromě festivalu GASTRO TOUR 2012 a partnerského veletrhu TOP GASTRO proběhne ve stejném termínu středoevropský veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD a veletrh golfu a golfové turistiky GOLF SHOW. Organizátorem všech tří partnerských veletrhů a hlavním partnerem festivalu GASTRO TOUR 2012 je INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

PROGRAM FESTIVALU PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE – GASTRO TOUR 2012:

Odborná část GASTRO TOUR 2012 bude probíhat formou moderovaných programových bloků na téma CREATIVE GASTRONOMY a CAFE & PATISSERIE ve dvou oddělených gastrostudiích. Každé na ploše 130m2 s hledištěm pro cca 50 registrovaných odborníků z oboru gastronomie.

Program je určen výhradně pro profesionály.

Počet míst pro návštěvníky jednotlivých programových bloků je omezen – rezervujte si místa prostřednictvím www.gastro-tour.cz.

PROGRAM CREATIVE CULINARY

čtvrtek - 9. 2. :

11,00 - 15,00 HOTREQ KULATÝ STŮL PŘEDEVŠÍM PRO MAJITELE A PROVOZOVATELE UBYTOVACÍCH ZAŘÍZENÍ NA TÉMA: MARKETING GASTRONOMICKÝCH PROVOZŮ, GASTRONOMIE JAKO MARKETINGOVÝ NÁSTROJ HOTELNICTVÍ: kreativní konvenience na téma snídaňový bufet

1. přestávka předkrm na téma kombinace sladkovodních a mořských ryb

2. přestávka hlavní jídlo na téma steaková masa

- exhibice šéfkuchaře programu, technologie hromadného stravování, konvektomat, thermomix, odsávání a filtrace vzduchu

16,00 - 17,00 KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARKA SVOBODY: tématická gastronomická prezentace s degustací

pátek - 10. 2.:

10,00 - 12,30 DOPOLEDNÍ PROGRAM: kreativní konvenience - koncept variabilního použití surovin, případová studie BISTRO, inspirace zážitkovou gastronomií - steaková masa, ryby - kreativita v přílohách, exhibice šéfkuchaře programu, pokladní systém / věrnostní systém - případová studie, moderní gastronomické techniky a technologie - praktické ukázky - případové studie, případová studie pivní rozmanitosti, řízené degustace, ochutnávky a setkání s odborníky, diskuse, otevřené tréninky

13,00 - 15,30 ODPOLEDNÍ PROGRAM: kreativní konvenience - koncept variabilního použití surovin, případová studie BISTRO, inspirace zážitkovou gastronomií - steaková masa, ryby - kreativita v přílohách, exhibice šéfkuchaře programu, pokladní systém / věrnostní systém - případová studie, moderní gastronomické techniky a technologie - praktické ukázky - případové studie, případová studie pivní rozmanitosti, řízené degustace, ochutnávky a setkání s odborníky, diskuse, otevřené tréninky

15,30 - 16,30 JÍDELNA SNŮ: Gastronomický koncept SLOW FOOD pro školní jídelny a veřejné stravování

16,30 KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARTINA TOULY: tématická gastronomická prezentace s degustací

sobota - 11. 2.:

11,00 - 13,00 VZPOMÍNKY NA AFRIKU - World Chefs Tour Against Hunger 2011: komponovaný charitativní program o cestě AKC ČR do Jihoafrické republiky, promítání filmů a poutavé povídání doprovodí tříchodové africké menu, komentované vaření s ukázkami gastronomických technik, výtěžek z akce poputuje na konto World Chefs Tour Against Hunger

14,00 - 16,00 KONCEPT MENU RED PIF - KUCHAŘSKÁ EXHIBICE MARTINA HAVLA: komponovaný gastronomický program a představení konceptu Red Pif, vinný bar s restaurací a obchodem milovníků vína, tříchodové menu doprovodí degustace vybraných vín, hledání chuťových kompilací

16,00 - 18,00 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽÍ: GOURMET TEAM CHALLENGE, soutěže gourmet týmů „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“, CUKRÁŘ ROKU 2012

neděle - 12. 2.:

11,00 - 12,30 ITALSKÁ GASTRONOMIE NENÍ JEN PIZZA: Emanuele Ridi - kuchařská exhibice na téma tradiční italské gastronomie. Známka italské pohostinnosti - italské restaurace v České republice, autogramiáda. Emanuele Ridi uvaří na festivalu také světovým kráskám – vítězkám prestižní soutěže MISS PRINCESS of the World.

13,00 - 14,30 KONCEPT MENU - HOSTINEC U PODKOVY APARTMÁN-HOTELU JITRAVA: Exhibice Martina Dvořáka - šéfkuchaře hostince U podkovy. Komponovaný gastronomický program a představení konceptu. Vlastní bio chov, zvěřina, bio zelenina a celkově kvalitní a zdravá kuchyně. Degustační menu. Hledání chuťových kombinací s pivními speciály.

15,00 - 16,00 PIVNÍ ROZMANITOST: Řízená degustace točených pivních speciálů z českých minipivovarů

PROGRAMOVÁ ČÁST CREATIVE CULINARY bude všechny dny v provozu i jako restaurace

s vybranou zajímavou nabídkou, ve které budou probíhat uvedené programy.

PROGRAM CAFÉ & PATISSERIE

čtvrtek - 9. 2.:

10,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže

12,30 - 13,30 ZAOSTŘENO NA ČOKOLÁDU V PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMII: základní druhy čokolády - degustace, technologie zpracování a přípravy, ukázky přípravy čokoládových pralinek

13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: pražení kávy v gastronomických provozech - výběrový segment kávy, netradiční způsoby přípravy kávy - degustace

14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: kopečková/točená - pro a proti, architektura chuti, zdobení a servírování zmrzliny

15,30 - 16,30 NEBOJTE SE KVALITY aneb "TO BY SE U NÁS NEPRODÁVALO": poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA, ukázky přípravy - DEGUSTACE

16,30 LATTE ART: otevřený kurz latte art - malování do cappuccina

pátek - 10. 2.:

10,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže

12,30 - 13,30 ZAOSTŘENO NA ČOKOLÁDU V PROFESIONÁLNÍ GASTROMII: základní druhy čokolády - degustace, technologie zpracování a přípravy, ukázky přípravy čokoládových pralinek

13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: pražení kávy v gastronomických provozech - výběrový segment kávy, netradiční způsoby přípravy kávy - degustace

14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: kopečková/točená - pro a proti, architektura chuti, zdobení a servírování zmrzliny

15,30 - 16,30 NEBOJTE SE KVALITY aneb "TO BY SE U NÁS NEPRODÁVALO": poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA, ukázky přípravy - DEGUSTACE

16,30 LATTE ART: otevřený kurz latte art - malování do cappuccina

sobota - 11. 2.:

09,00 - 12,00 CUKRÁŘ ROKU 2012 - komentovaná příprava soutěže

12,30 - 13,30 NENÍ ČOKOLÁDA JAKO ČOKOLÁDA, JEJÍ DRUHY: co možná nevíte o čokoládě - přednáška s degustacemi výběrových čokolád

13,30 - 14,30 KÁVA JAK JI NEZNÁTE: domácí pražení kávy, netradiční způsoby přípravy kávy

14,30 - 15,30 ZMRZLINA NEPATŘÍ JEN DO LÉTA: zmrzlinové speciality - domácí nanuky

15,30 - 16,30 ČAJOVÁ ŠKOLA: výuka přípravy čaje pro začátečníky, čaj a gastronomie, svět čaje, jeho příprava, čaj jako kvalitní nápoj, ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO, poctivá česká cukrařina v případové studii CUKRÁŘSTVÍ VIKTORIA

neděle - 12. 2.:

09,00 - 12,00 BYL JEDNOU JEDEN KAKAOVÝ BOB: cesta od kakaovníkového bobu až po odlitek luxusní čokolády na stole zákazníka, přednáška s degustacemi luxusních čokolád

12,30 - 13,30 ČAJOVÝ BAR: moderní pojetí čaje v západní kultuře, ORIGINÁLNÍ ČAJOVÉ PEČIVO

14,00 - 15,00 MODELOVÁNÍ Z MARCIPÁNU: otevřený kurz

PROGRAMOVÁ ČÁST CAFÉ & PATISSERIE bude po všechny dny v provozu i jako kavárna s cukrárenskou nabídkou, ve které budou probíhat uvedené programy.

SOUBĚŽNÝ PROGRAM A GASTRONOMIE FESTIVALU GASTRO TOUR 2012 / čtvrtek - sobota:

SOUTĚŽE ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČESKÉ REPUBLIKY:

GOURMET TEAM CHALLENGE „O pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR“ (Labužnický bufet) a CUKRÁŘ ČESKÉ REPUBLIKY 2012. Vyjímečná gastronomická událost. Soutěžní menu bude po vyhodnocení nabídnuto k degustaci návštěvníkům.

NÁVŠTĚVNICKÁ KULINÁŘSKÁ ZÓNA: Představení restaurací, gastronomických konceptů, cukráren, kaváren a dodavatelů formou ochutnávek a degustací.

nabídka specialit ve festivalové restauraci: např. menu rustikální kuchyně Martina Havla v kombinaci s nabídkou vinného baru RED PIF, pochoutky ze zvěřiny z českých lesů v podání Martina Dvořáka z Resturace U podkovy Apartmán-hotelu Jítrava, souce-vide menu v podání gastro týmu společnosti GAMA HOLDING, grilované speciality, sýrové speciality, salátový bar, kreativní bistro zóna a další

ojedinělá kavárensko-cukrárenskou nabídka: čerstvé a poctivé cukrářské výrobky a čokoládové pralinky Martina Polaneckého z Cukrářství Victoria, delikatesní zmrzliny, excelentní čokolády Salonu čokolády a další

pestré nápojové menu: 20 druhů točených piv z českých minipivovarů, kvalitní přírodní vína, míchané nealko i alkoholické nápoje, čerstvě pražená výběrová káva, kávové speciality, čajový bar - čaj nejvyšší kvality připravovaný Školou čaje, nealko nápoje

Otevírací doba:

čtvrtek, pátek, 9., 10. 2. 10.00 – 18.00

sobota, 11. 2. 9.00 – 18.00

neděle, 12. 2. 9.00 – 17.00

Poslední aktualizace: 3.2.2012
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět