Loading...

AKTIVITY SDRUŽENÍ ČESKÝ RÁJ / květen 2012

Tipy a novinky

FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU

V dubnu 2012 se na zámku v Lomnici nad Popelkou konalo Fórum cestovního ruchu, které pořádalo Sdružení Český ráj ve spolupráci s městem Lomnice nad Popelkou.

Zástupci Sdružení informovali přítomné o činnosti SČR, jeho marketingových aktivitách a projektech. Hlavním cílem Fóra CR bylo především projednat s odbornou i laickou veřejností aktualizovaný Střednědobý plán a Akční plán „Programu trvale udržitelného rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Český ráj“. Pod vedením zpracovatele těchto dokumentů, RNDr. Blaženy Huškové, byly zapracovány poslední připomínky a oba dokumenty budou v nejbližší době předloženy Správní radě SČR ke konečnému schválení.

VYŠLO NOVÉ ČÍSLO ZPRAVODAJE SDRUŽENÍ ČESKÝ RÁJ

U příležitosti Fóra cestovního ruchu bylo vydáno Jarní číslo Zpravodaje Sdružení Český ráj, které přináší řadu aktualit a novinek v cestovním ruchu v jednotlivých městech a oblastech Českého ráje. Zpravodaj informuje o aktivitách a probíhajících projektech Sdružení Český ráj, dále o chystaných novinkách nadcházející turistické sezony a v neposlední řadě představuje čtenářům zajímavý rozhovor se zástupcem společnosti BAART s.r.o., panem Ivanem Kábelem, která je novým členem SČR a zabývá se balonovým létáním nejen nad Českým rájem. Seriál představující MAS působící na území Českého ráje nám tentokráte přibližuje činnost MAS Český ráj a Střední Pojizeří.

Zpravodaj je v tištěné podobě k dispozici v informačních centrech v Českém ráji, můžete si jej také stáhnout v elektronické podobě na internetových stránkách regionu:

http://www.cesky-raj.info/cs/info/sdruzeni-cesky-raj/zpravodaj-scr/zpravodaj-scr-1-2012.html

ELEKTRONICKÉ TIPY NA VÝLETY

Během měsíce února 2012 bylo v rámci veřejné zakázky „Propagační materiály Český ráj“ zpracováno celkem 48 elektronických tipů na výlety pro pěší a cykloturisty. Každý tip na výlet obsahuje itinerář, profil trasy, ilustrační fotografie a popis zajímavostí nacházejících se na dané trase. K tipům na výlety byl rovněž vydán cyklo leták, který je dostupný na všech informačních centrech v regionu.

Tipy na výlety jsou k dispozici ke stažení ve formátu *pdf na internetových stránkách regionu:

http://www.cesky-raj.info/cs/sport-a-relaxace/pesi-turistika.html

http://www.cesky-raj.info/cs/sport-a-relaxace/cykloturistika/cyklotrasy.html

STUDIE „ZA POHÁDKOU DO ČESKÉHO RÁJE“

V dubnu byla odevzdána zpracovaná studie cestovního ruchu „Za pohádkou do Českého ráje“, jejímž cílem bylo zmapování takových míst v regionu, která mají vazbu na film či pohádku. Na základě výstupů z této studie vznikne nová turistická nabídka určená pro všechny generace a především pro ty, kdo chtějí spojit poetiku českých pohádek a filmů s konkrétními místy natáčení a dozvědět se mnoho nového a zajímavého. V průběhu letošní sezony budou jednotlivé nové nabídky s tímto tématem k dispozici na internetových stránkách, včetně podrobně zpracovaných tipů na výlety.


Sdružení Český ráj | Antonína Dvořáka 335, 511 01 TURNOV
tel.: +420 481 540 253 | http://www.cesky-raj.info/ | e-mail: info@cesky-raj.info

Poslední aktualizace: 10.5.2012
AKTIVITY SDRUŽENÍ ČESKÝ RÁJ / květen 2012 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu