Loading...

Řecké speciality (výběr)

Rady a tipy Jídlo a ubytování

BAKLAVA - listové těsto s medem a oříšky, oblíbený moučník

BARBUNA - ryby na roštu

BRIAM - zapečená rajčata, cukety a brambory v rajčatové omáčce, vzdáleně připomíná guláš

BRIZOLA - maso připravené jako biftek

DOLMADES - zapečený vinný list plněný rýží, masem, s omáčkou z vajec a citronů

GARIDES - krevety

GEMISTES - zapečená rajčata nebo zelené papriky plněné rýží a mletým masem

GIGANTES PLAKI - bílé fazole v rajské omáčce

GLOSSA - mořský jazyk

GOPES - malé smažené rybičky

GYROS - tenké plátky, které se odřezávají z masa (např. kuřecího) napíchnutého na svislém grilu, podávané například v kornoutu z těstíčka, se zeleninou

CHALVA TU BAKÁLI - oblíbený moučník z mouky, tahini (pasta ze sezamových semínek), oleje, medu a ořechů

CHORIATIKI - řecký salát s rajčaty, okurkami, cibulí, olivami a ovčím sýrem

KALAMARIA - krájené obalované a osmažené sépie

KEFTEDES - kuličky z mletého hovězího masa

KOKORETSI - na jehle pečené vnitřnosti

KOTOPULO - kuře

MARIDES - opečené malé rybičky

MELITSANOSALATA - pyré z lilků

MIDJA - škeble

MOUSSAKA - v trobě zapečené vrstvy lilku, prostřídané bramborami a mletým masem

OCHTAPODI - chobotnice, sépie

PAIDAKIA - jehněčí kotlety

PASTITSIO - zapečené makarony s mletým nebo nadrobno nasekaným masem a bešamelovou omáčkou

PIPERIES A TOMATES GEMISTES - papriky a rajčata plněné směsí rýže a mletého masa

SOUVLAKI - špíz, maso na jehle, rožněné nebo grilované

STIFADO - hovězí maso s cibulí v kořeněné omáčce

TARAMOSALATA - salát z ryb, případně plodů moře

TZATZIKI - strouhaná okurka v jogurtu, dochuceném česnekem

Poslední aktualizace: 13.8.2009
Řecké speciality (výběr) na mapě
Autor: ivca11
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu