Loading...

Turistická země Německo je pro Evropany stále oblíbenějším turistickým cílem

Tipy a novinky

V roce 2013 se turistická země Německo již počtvrté za sebou ocitla na druhé příčce mezi nejoblíbenějšími turistickými destinacemi evropských turistů a to hned za Španělskem. Podle dostupných výsledků IPK International je počet uskutečněných zahraničních cest Evropanů směřujících do Německa nad všeobecnou evropskou úrovní: zatímco cesty Evropanů do zahraničí rostly o 2,8 procent, jejich cesty do Německa o 4,4 procenta.

Obzvláště oblíbeným je segment dovolené v Německu. Právě zde Německo dosahuje nejlepších výsledků. Zatímco cesty za dovolenou v Německu rostly v roce 2013 meziročně o 6,5 procent, v evropském průměru to bylo pouhých 2,9 procent. Celkově podnikli evropští turisté v loňském roce 26,1 milionů cest za dovolenou, jejichž cílem bylo Německo. Velmi potěšující je i fakt, že rostly jak kratší (+6,8 %) a tak také i delší (+ 6,3 %) cesty.

Velice nás těší, že turistická země Německo rostla jako turistický cíl Evropanů nadprůměrným tempem. 8% meziročním nárůstem přispěli ke skvělým výsledkům především mladí cestovatelé (18 – 34 let). Tento vývoj potvrzuje naše strategie, oslovovat tento segment hostů speciálně zaměřenými komunikačními opatřeními, jako tomu bylo např. v roce 2013 v rámci kampaně: Mladí cestují do Německa," vysvětluje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT).

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a energie zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas­toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 7.3.2014
Turistická země Německo je pro Evropany stále oblíbenějším turistickým cílem na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu