Loading...

Trofejní kapři se probudili ze zimního spánku a „berou“

Tipy a novinky

POZLOVICE – Rybářská sezóna na Luhačovické přehradě v Pozlovicích začala naplno teprve 1. května a rybáři již hlásí výstavní úlovky. „Kaprům nevadí ani současné deštivé počasí. Největší letošní úlovky již atakovaly hranici 15 kilogramů. S příchodem teplejšího počasí, kdy navíc nebude stále kolísat hladina vlivem vydatných srážek, se dočkáme ještě větších kapitálních úlovků,“ láká hospodář a jednatel Rybářského svazu Luhačovického Zálesí František Miko.

Podle evidence rybářského svazu již bylo letos na Luhačovické přehradě chyceno zhruba 180 kaprů, kteří vážili víc než 10 kilogramů a měřili přes 80 centimetrů. „Je to výsledkem toho, že Rybářský svaz Luhačovického Zálesí přesně deset let na přehradě uplatňuje projekt K 70. To znamená, že chráníme kapra od 70 centimetrů výše - věnujeme mu se vší úctou a šetrným zacházením svobodu a vrátíme ho zpět do přehrady. Trofejní úlovky kaprů v tomto roce v takovém množství jsou tedy výsledkem dlouhodobé práce,“ zdůraznil František Miko.

Luhačovická přehrada patří mezi rybáři k nejvyhledávanějším na celé Moravě. Rybáři specializující se na lov trofejních kaprů a sumců tu mohou od 1. května lovit na určených místech nonstop i přes noc. Povolenky vydává Rybářský svaz Luhačovického Zálesí, sídlící v Rybářské chatě nedaleko hráze. Rybářská sezóna na přehradě bude nakonec oproti původním předpokladům probíhat po celé léto. Dlouho plánované čištění přehrady, které si vyžádá její vypouštění a následné čištění, totiž bylo odloženo až na podzim 2010. „Pokud bude zajištěno financování, plynulé snižování hladiny by mělo být zahájeno na konci září 2010,“ doplnil František Miko.

Poslední aktualizace: 17.5.2010
Trofejní kapři se probudili ze zimního spánku a „berou“ na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu