Loading...

Střední Morava: Druhá půlka prázdnin nabitá akcemi

Tipy a novinky

Střední Morava není jen místem s množstvím krásných historických památek a nedotčenou přírodou, ale také regionem, kde můžete navštívit zajímavé společenské a kulturní akce, koncerty známých kapel, poutavé výstavy a mnoho dalšího… Připravili jsme pro Vás malou ochutnávku událostí, které stojí za návštěvu. Přijeďte se sami přesvědčit!

Pro ryzí rockery se nabízí třetí ročník festivalu Hanácké Woodstok, který se koná již 3. srpna ve Velké Bystřici. Na festivalu zazní známé songy od několika kapel. Největšími taháky budou určitě Visací zámek, Plastic People of the Universe nebo Ready Kirken.

Pokud máte rádi zahrádkaření, nenechte si ujít výstavu letní FLORA Olomouc. Brány výstaviště budou otevřeny od čtvrtku 15. srpna. Až do neděle 18. srpna můžete obdivovat květiny a okrasné dřeviny nebo si cokoliv zakoupit na zahradnickém trhu.

Hledáte tip na super rodinný výlet? Pak si určitě zajeďte na Helfštýn. Udělejte si čas ve dnech 24. – 25. srpna, kdy se uskuteční 32. ročník Mezinárodního setkání uměleckých kovářů Hefaiston. Dorazí kovářští mistři z celého světa a ohromí vás stovkami exponátů nejvyšší umělecké kvality. V tomto víkendu můžete navštívit také Hrad Bouzov. Již od pátku se uskuteční poutavé lety balóny. Pokud se Vám ještě nepoštěstilo shlédnout Střední Moravu z ptačí perspektivy, rozhodně neváhejte.

Na konci srpna se uskuteční tradiční oslavy maršála Radeckého v Olomouci. Ty jsou spojeny s přehlídkou dechové vojenské hudby a v neděli 31. srpna navazuje na oslavy velkolepý Letecký den na letišti v Neředíně s bohatým doprovodným programem.

Na Střední Moravě je pro Vás připraveno množství akcí i po prázdninách. O víkendu 6. – 8. 9. můžete společně oslavit Dny evropského dědictví. V rámci dne otevřených dveří budou přístupné všechny památky a připraveny budou nejrůznější přednášky a výstavy. Zajímavý bude také řemeslný jarmark s dalším kulturním programem. Pokud se Vám nechce do Olomouce, co třeba Šternberské slavnosti? Součástí slavností je i přehlídka a závod historických vozidel a motocyklů Ecce Homo Historic Šternberk.

V průběhu celého léta jsou pro Vás připraveny také další zajímavosti. Kdykoliv lze navštívit třeba večerní prohlídky na hradě Bouzov a zámku Plumlov. Zajímavé akce a výstavy vás čekají také na Korunní pevnůstce a dalších fortech.

Na Střední Moravě je vše, jen ne nuda. Přijeďte a vyberte si z množství poznávacích i pobytových programů a balíčků. Každý z návštěvníků si určitě nalezne způsob, jak se zabavit. Bližší informace na webu Střední Moravy nebo na Facebooku.

Poslední aktualizace: 29.7.2013
Střední Morava: Druhá půlka prázdnin nabitá akcemi na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu