Loading...

Solná komora: 10 prázdninových tipů z císařova letního bytu

Tipy a novinky

Malebná Solná komora (Salzkammergut) se táhne od jezera Fuschlsee poblíž Salcburku až po alpské údolí Almtal. Na severu je ohraničena krajem kolem Attersee a její jižní okraj tvoří majestátní horský masiv Dachsteinu.

Jedinečná půvabná a rozmanitá krajina se 76 jezery a řekou Traun s jejími přítoky, které protíná Solnou komorou severojižním směrem, patí k nejzajímavějším v Rakousku.

Za svou dnešní podobu vděčí Dachsteinskému ledovci, který zde v době ledové zanechal při svém ústupu nesmazatelný otisk v podobě četných jezer a slatin. Úchvatné horské panoráma dotvářejí kromě Dachsteinu také pohoří Totes Gebirge, Sengsengebirge a Höllengebirge.

Romantická krajina přitahuje od nepaměti umělce: některá ze svých nejslavnějších děl zde vytvořili Gustav Klimt, Gustav Mahler, Hugo von Hoffmannsthal či Christian Ludwig Attersee. A císařská rodina tady pravidelně pobývala na letním bytě. Více informací najdte na stránce www.salzkammergut.com

Do Solné komory patří několik turistických oblastí. Předně oblast Dachstein-Salzkammergut (se součástí světového kulturního dědictví Hallstatt-Dachstein), dále oblast Ausseerland-Salzkammergut a práznidnové regiony Wolfgangsee, Almtal, Traunsee, Attersee a Attergau, Mondseeland, Mondsee-Irrsee, Bad Ischl a Fuschlsee.

Hodně rodinné dovolené za málo peněz

Na 76 velkých i malých jezer spoluvytváří nezaměnitelný obraz zdejší KRAJINY a tím i optimální podmínky pro zábavnou rodinnou dovolenou. Opečovaná koupaliště s písečnými plážemi lákají k chladivému osvěžení v průzračně čisté vodě. Rozlehlé louky na opalování, dětská hřiště a místa na grilování poskytují dostatek prostroru pro rekreaci a odpočinek. Jezero Wolfgangsee je mateřským „přístavem“ dvou olympijských vítězů v jachtingu a windsurfingu a přináší tak do nabídky dovolené svěží vítr. Nový lázeňský areál Fuschlseebad u jezera Fuschlsee láká návštěvníky wellness oázou a saunáriem s finskou saunou, bio-saunou, parní lázní a infračervenou kabinou. Pro děti jako stvořená je přírodní pláž s hřištěm, písečnou zátokou a obří skluzavkou. Chybět samozřejmě nesmí ani vyhřívané brouzdaliště. V prázdninovém regionu Fuschlsee pořádají v červenci a v srpnu vlastní program pro děti s výlety do hor, jízdou na koni, soutěží v minigolfu a lesními zážitky v Ebenau.

Více informací o prázdninové nabídce Solné komory získáte zde

Poslední aktualizace: 2.5.2011
Solná komora: 10 prázdninových tipů z císařova letního bytu na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu