Loading...

Skutečná zábava na lyžích při dovolené na rakouských statcích

Tipy a novinky

Lyžování přímo za dveřmi– ze stáje na sjezdovku
Stačí nazout si lyžáky a hurá na sjezdovku! Agroturistika v Rakousku nabízí díky svým romantickým horským statkům v nejkrásnějších rakouských zimních střediscích "lyžování přímo ze statku". Ještě než nastane výdej kalorií při sportu, postarají se selky, servírující k snídani rozličné domácí dobroty o přísun energie. Spousta zážitků se nabízí i mimo sjezdovky: například v chlévě u zvířat nebo při pečení chleba se selkou. A po dni plném lyžařských zážitků přijde dvojnásob vhod srdečné pohostinství selské rodiny při příjemném posezení v útulné světnici. Včetně tepla sálajícího z kachlových kamen a voňavého punče. Přejete si znát konkrétní příklady?

"Dámský týden"
Lyžařští nadšenci jsou na správné adrese například v proslulém lyžařském eldorádu Ski amadé s více než 860 kilometry sjezdovek: jedna z nich vede přímo ke statku Seiterhof v Rohrmoosu-Schladmingu (Štýrsko), který je známý jako ráj pro rodiny s dětmi. V okolí statku je zóna bez aut, což přímo vybízí k sáňkování či stavění sněhuláků. Lákavé jsou též 6denní lyžařské permanentky pro děti do 15 let v určitých termínech. V březnu, během dámského týdne "Ladies Week" jsou středem pozornosti lyžařky. K příjemnému posezení zve vlastní horská chata "Seiterhütte".

Z ráje dětí do ráje bylinek
Bylinkový biostatek Leitenbauer leží v nadmořské výšce 900 m na slunečné straně obce Hollersbach (Salcbursko). Odtud se dá vyrazit přímo do lyžařských středisek v Kitzbühelských Alpách, kde se splní všechna přání zimních sportovců včetně snowparku a večerního lyžování. Hosté, kteří mají rádi klidnější zábavu, si mohou jít zasáňkovat při měsíčku nebo se projet na saních tažených koňským spřežením. Běh na lyžích a túry na sněžnicích jsou rovněž vítaným zpestřením zimní dovolené. A nebyl by to správný bylinkový statek, kdyby si hosté nemohli hned namíchat vlastní směs bylinek, aby uvolnění z dovolené zaručeně vydrželo co nejdéle.

Zimní radovánky při dovolené na rakouských statcích

A mimo sjezdovky?
Zimní dovolená znamená nejen lyžování. Vždyť zima nabízí tolik možností jak si ji pohodově užít. Například při putování na sněžnicích, sáňkování, na bruslích nebo na saních tažených koňmi, na běžkách, při metané a řadě dalších aktivit…

Prázdninové statky sdružené v organizaci Dovolená na statku (Urlaub am Bauernhof) k tomu nabízejí ideální polohu uprostřed nedotčené přírody, spoustu místa k zimním radovánkám v zasněžené krajině, útulné posezení ve světnici u pece, dobroty z vlastní produkce a srdečná pohostinnost. Zajímá vás více?

Statkem s nádhernou panoramatickou vyhlídkou je Gleinserhof v tyrolském Stubaitalu. Leží v nadmořské výšce 1.420 metrů a stojí za návštěvu nejen kvůli osvětlené sáňkařské dráze. Po zábavě na sáňkách je totiž na programu tradiční domácí hudba.

A což takhle koulovačka nebo stavění sněhuláka? Na rodinném statku Bereuter ve vorarlberské obci Alberschwende se zcela a naprosto orientují na potřeby svých malých prázdninových hostů. Tady se ještě hned za dveřmi otevírá "nekonečná" zimní krajina, která přímo vybízí k bezstarostnému dovádění.

Na statku Leitenhof ve Werfenwengu (Salcbursko) si hosté užívají zimní KRAJINY nejen během vyjížděk na saních tažených koňmi, ale také při trekingu s lamami či při túrách na sněžnicích s průvodcem. Na chatě Troadkastn Hütte v Bad Kleinkirchheimu (Korutany) zase sází na túry s pochodněmi. U statku Bambichlhof ve Fuschl am See (Salcbursko) testují malí i velcí svou dovednost při snowtubingu nebo mohou sledovat pod vedením hajného Josefa krmení jelenů, a pak je již na programu senná koupel, podporující látkovou výměnu.

Je libo také trochu zapojit svaly? Co byste řekli na běh na lyžích? Statek Wiaz‘ Haus Orthofer ve štýrské obci St. Jakob im Walde má ideální polohu přímo u běžecké stopy Joglland-Loipe, kde se zájemci mohou za pár hodin naučit běhu na lyžích.

Všechny zimní nabídky najdete online

Poslední aktualizace: 14.1.2014
Skutečná zábava na lyžích při dovolené na rakouských statcích na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu