Loading...

První ročník projektu „Český internet pomáhá“ získal za dva týdny 738 000 korun

Tipy a novinky

Internetová charitativní sbírka Internet pomáhá, která probíhala od 21. března do 5. dubna, přinesla finanční prostředky ve výši 738 000 Kč. Částka bude rozdělena mezi projekty Konta BARIÉRY a Člověka v tísni. 24letý Kryštof si bude moci koupit potřebný kvalitní vozík a malý Lukáš rehabilitační přístroj Motomed. Podpora poputuje prostřednictvím organizace Člověk v tísni také do Konga a Etiopie. Zbývající prostředky pomohou dalším mladým lidem k nákupu vozíku nebo jiné potřebné pomůcky. K podpoře projektu se poprvé spojili největší hráči českého internetu i řada menších společností. Podrobnosti přináší speciální webová stránka www.internetpomaha.cz.

V pondělí 21. března byla spuštěna webová stránka www.internetpomaha.cz, na kterou současně odkazovali svými kampaněmi všichni internetoví partneři projektu. Návštěvníci stránky se zde mohli seznámit s příběhy lidí, kterým pomáhá Konto BARIÉRY a Člověk v tísni a rovnou pomoci jakoukoli finanční částkou.

Konto BARIÉRY představilo příběhy dvou chlapců. Kryštofa, který se po úrazu páteře ocitl ze dne na den na vozíku a musí vše přizpůsobit nové nelehké situaci. A malého Lukáška, který od šesti měsíců svého života trpí těžkým a ojedinělým onemocněním svalové soustavy a nutně potřebuje rehabilitační přístroj Motomed, díky kterému bude moci svaly procvičovat. Organizace Člověk v tísni vybírala příspěvky na podporu vzdělání a budování základních škol pro děti v Etiopii a poukázala na těžký život znásilněných žen v Kongu, kterým mohli dárci přispět na zlepšení následné lékařské péče.

„Jsme velice rádi, že uživatele českého internetu tyto lidské osudy oslovily a že zasláním svých darů nám pomohli získat pro Kryštofa a Lukáška potřebné finanční prostředky. Potěšilo nás, že lidé na internetu ukázali, že je zajímá život druhých a jsou ochotni pomoci. Letošní ročník byl pilotní a výsledek, kterého jsme spolu s internetovými partnery dosáhli během čtrnácti dnů nám dává naději, že příští rok bude mít smysl projekt zopakovat,, děkuje přispěvatelům a všem internetovým partnerům Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Internetová charitativní sbírka ‚Internet pomáhá‘ probíhala v souladu se Zákonem o veřejných sbírkách.

Partneři akce:

Aukro.cz, Bauer Media, Centrum.cz, CSFD.cz, Ekolist.cz, Euro.cz, Fashion Days, Geewa, Hypermedia, IDNES.cz, Ihned.cz, Jobs.cz, Mall. cz, Mitton, Kurzy.cz, Motejlek.cz, SanomaMedia, Seznam.cz, SPIR, Superhry.cz, turistika.cz, vojak.cz, Vykupto.cz, WLW a řada dalších.

Poslední aktualizace: 5.4.2011
První ročník projektu „Český internet pomáhá“ získal za dva týdny 738 000 korun na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu