Loading...

První - on line konsolidátor zájezdů v ČR.

Tipy a novinky

Od května byl spuštěn první, opravdu on line vyhledávač neboli konsolidátor zájezdů na internetu v České republice. Cestovní kancelář Autoturist a.s. a poskytovatel speciálního software pro cestovní kanceláře – brněnská společnost Pear s.r.o. vytvořily a budou společně provozovat webový portál, který umožní konečnému spotřebiteli vybírat si zájezd podle své chuti a ihned ho rezervovat a zakoupit přímo v rezervačním systému jeho pořadatele – cestovní kanceláře. V tom spočívá také zásadní rozdíl mezi dosud existujícími internetovými portály, které v Česku nabízejí své služby již delší dobu.

Velkou výhodou pro klienta je to, že v okamžiku své rezervace již komunikuje přímo s pořadatelem zájezdu bez účasti prostředníka, kterým je cestovní agentura - prodejce. Pro zúčastněné cestovní kanceláře pak znamená řádově nižší provizi vyplacenou za takto uskutečněnou rezervaci. V zahraničí tyto systémy jsou již dlouhou dobu v provozu a jsou oblíbené pro svou jednoduchost a bohatou šíři nabídky.

Rezervační systém PEAR používá v současnosti v ČR 26 a v SR 11 středních a velkých cestovních kanceláří. V tuto chvíli jsou z nich do projektu zapojené cestovní kanceláře FIRO Tour, Autoturist, Kovotour, Medina, INEX, Sport-S, BonTon, KM Travel, Galatea a další jednání probíhají. Jakmile se do projektu zapojí všichni uživatelé tohoto rezervačního systému, bude na stránkách www.unitedtravel.cz soustředěna nabídka cca půl milionu zájezdů více než třiceti cestovních kanceláří.

Projekt technicky vychází z výhod plynoucích z užívání jednoho rezervačního systému PEAR, kterými jsou zejména kompatibilita dat a stejný systém provádění rezervací.

Bude provozován na webové stránce www.unitedtravel.cz , která je registrována spol. Autoturist a.s., která bude zajišťovat obchodní část projektu. Technický provoz celého systému bude zajištěn společností PEAR s.r.o. Zúčastněné cestovní kanceláře zřídí na svých stránkách odkaz na tuto stránku uvedený například textem „Nevybrali jste si u nás, zkuste to na www.unitedtravel.cz

Věříme, že tento projekt, který vychází ze vzájemně výhodné spolupráce cestovních kanceláří na bázi rovných vztahů, se ukáže jako životaschopný, klienty oblíbený a přinese větší konkurenci zavedeným internetovým prodejcům.

Cestovní kancelář Autoturist, člen skupiny ÚAMK/ABA je jednou z nejstarších cestovních kanceláří na trhu v ČR. Byla založena již v r. 1967. Dnes je akciovou společností a snaží se být stále mladá. Stále se ale orientuje hlavně na klientelu individuálních motoristů. V jejím katalogu LÉTO 2010 tak najdete prakticky všechny země, kam se dá dojet autem, včetně těch vzdálenějších jako je Řecko nebo Bulharsko. Najdete zde také horkou „novinku“ na českém trhu, kterou si dobře pamatují všichni pamětníci dob minulých – „NDR“ a pobyty na Rujáně nebo Usedomu.

Autoturist má celkem deset prodejních kanceláří vlastních i frančízovaných a stovky smluvních prodejců. V poslední době například vybavila své prodejny platebními terminály a byla také největším partnerem Leipziger Messe v prodeji vstupenek na 20. ročník jednoho z největších autosalonů v Evropě AMI 2010. Na Autosalon vypravila také autobusový zájezd.

Spolupráce skupiny COOP, Autoturistu a skupiny ÚAMK

Počátkem letošního roku postupně vznikala mezi Autoturistem a skupinou COOP a to i v širším mezinárodním měřítku spolupráce, která má v současné době podobu nabídkového letáku na pobytové zájezdy do Bulharska. Tato nabídka je jen počátkem dlouhodobé spolupráce v oblasti cestovního ruchu, která si klade za cíl nabízet více než 15 tisícům zaměstnanců a více než 250 tis. členům spotřebních družstev a jejich rodinným příslušníkům, dostupnou a kvalitní rekreaci. V letošním roce jsou tyto zájezdy připraveny s autobusovou Dopravou (v okrajových termínech vlastní dopravou) za ceny, které jsou vzhledem k tomu, že jsou využívána hotelová zařízení partnerské organizace COOP v Bulharsku, velmi příznivé. Plný čtrnáctidenní pobyt ve tříhvězdičkovém hotelu s kvalitním vybavením, polopenzí, pojištěním a autobusovou Dopravou vychází v sezoně na 11 700 Kč.

Pokud se tyto zájezdy osvědčí, je zájem obou stran pokračovat v dalších nabídkách do zemí, kde má COOP navázánu spolupráci s partnerskými organizacemi.

Poslední aktualizace: 17.5.2010
První - on line konsolidátor zájezdů v ČR. na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu