Loading...

Premiéra Kola pro život v Koutech

Tipy a novinky

Kouty nad Desnou jsou v seriálu Kolo pro život zcela novou lokalitou a v sobotu uspořádají jeho šestý závod Kouty MTB maraton České spořitelny.

Hlavní trasa měří 45 kilometrů a má převýšení 1907 metru. „Myslím, že to bude první opravdu horský závod seriálu. Bikeři vystoupají do 1300 metrů a většinu závodu se pohybují ve výšce nad 1000 metrů. Je to klasická horská cyklistika, dotkneme se hřebenů Jeseníků. Vybrali jsme nádherný okruh kolem masivu Mravenečníku a vodní nádrže Dlouhé stráně, kam se ročně přijde podívat 60 tisíc lidí,“ prozradil ředitel závodu David Kestl.

Na startu by se tentokrát měli objevit všichni nejlepší borci z Kola pro život jako Kristián Hynek, Pavel Boudný, Jan Hruška, Petr Dlask či Václav Ježek a mezi ženami např. Jana Kyptová či Jitka Škarnitzlová.

Poprvé v historii Kola pro život se bude závodit po celý víkend. Neděle bude patřit ale i sjezdu a silnici! V bikepaerku Kouty proběhne Enduro závod se čtyřmi rychlostními zkouškami. A také silniční závod do vrchu na 15 km. Stoupá se z 500 metrů do nadmořské výšky 1350 m. Patronát nad touto akcí převzal šéf stáje týmu Česká spořitelna-Specialized Radim Kořínek, bývalý vynikající cyklista. A slíbil, že se někdo z jeho týmu určitě představí i na silničním kole.

Poslední aktualizace: 28.6.2012
Premiéra Kola pro život v Koutech na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu