Loading...

Pravá dovolená na statku v Rakousku

Tipy a novinky

Vybrané paušální nabídky na zimu 2011/12

Hostitelské rodiny na více než 2.800 statcích, podrobovaných pravidelné kontrole kvality, hýčkají své hosty při zimní dovolené jak se sluší a patří. Zatímco předvánoční čas láká především lidovými tradicemi a obyčeji, zima a předjaří vybízejí k pohybu na sněhu. Na většině statků předkládají svým hostům domácí produkty a speciality místní kuchyně. Mnohé ze statků jsou vybaveny i koutkem wellness, kde se po dni plném zimních sportů nejlépe regenerují unavené svaly.

„Štýrské tradice“ – rozjímavé adventní víkendy ve Štýrsku

Foto: Bekmen

Bylinkářský biostatek „Schagerhof“ rodiny Sattelhackerovy v Thurnau leží v nadmořské výšce 960 metrů. 3denní paušály platí pro všechny tři adventní víkendy (28.11 až 18.12.2011, vždy od čtvrtka do něděle) a zahrnují tři noclehy a rolnickou bio-snídani formou švédských stolů. Hostům se trefí do noty předvánoční folklor s loveckým adventem, adventním trhem a adventní mší. Nabídka navíc obsahuje i zimní pěší výlet včetně nebeské svačiny, předvánoční procházku obcí Aflenz s večeří v proslulém hostinci Pierergut a nálsedující jízdou na saních, relaxační odpoledne ve wellness areálu „Frisch-g’sund“ s různými bylinkovými saunami a návštěvu tradiční ruční tkalcovny.

Paušální cena: 130 € za osobu/3 noci – více informací na www.UrlaubamBauernhof.at/schagerhof

„Sníh & termály“ – předvánoční čas v údolí Gasteinertal plný požitků

Foto: Bekmen

Na 4 květinkami oceněném komfortním statku Zittrauerhof v Bad Hofgasteinu si své hosty hýčkají domácí kuchyní a tráví nezapomenutelné noci v pokojích s hvězdnou oblohou. Paušální nabídka je platná v období od 2. do 18. prosince 2011 a zahrnuje tři noclehy včetně selské snídaně. Kromě toho si hosté užijí výletu s pochodněmi s průvodcem, jízdu v saních tažených koňmi, jednoho punče i s hrnečkem jako upomínkou na vánoční trh a obdrží také malý adventní dáreček. Paušál umožňuje také využít slevu na vstupném do Termálních lázní Alpentherme.

Paušální cena: 109 € za osobu/3 noci – více informací na www.UrlaubamBauernhof.at/zittrauerhof

„Paušály s lyžařskými túrami“ – vrcholové zážitky a příjmené večery u kachlové pece v Korutanech

Foto: Bekmen

Lesachtal je romantické a slunečné vysokohorské údolí v Korutanech, které poskytuje možnosti nejrůznějších aktivit. Ze 4květinkového rodinného statku Mesnerových vyrážejí hosté rovnou od dveří na sáňkování, lyžařské túry nebo za zimní pěší turistikou. Paušály platí na období 15. až 21. ledna, 29. ledna až 4. února, od 4. do 10. března a od 18. do 24. března 2012 a obsahují vždy u noclehů v apartmánu také snídani formou švédských stolů s vlastními selskými produkty a večeři s regionálními specialitami. Paušální nabídka dále obsahuje: týdenní zapůjčení sněžnic, hůlek, kamaší, lavinového vyhledávače, sondy a lopatky, využití oázy wellness se saunou a infračervenou kabinou, družný společenský večer na statku, ochutnávku pálenky s výkladem o jejím pálení, vstupní túru na sněžnicích, čtyřdenní lyžařské túry se státně certifikovanými horskými vůdci v Lienzských Dolomitech a Karnských Alpách, denně svačinu a čaj v termoskách na túry.

Paušální cena: 599 € za osobu/6 nocí – více informací na www.UrlaubamBauernhof.at/mesner

Prospekty o dovolené na statku v Rakousku si můžete objednat a řadu dalších nabídek na zimní sezonu 2011/12 najít na www.UrlaubamBauernhof.at

Foto Copyrigt © Urlaub am Bauernhof Österreich

Foto: Bekmen

Poslední aktualizace: 31.10.2011
Pravá dovolená na statku v Rakousku na mapě
Autor: Bekmen
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu