Loading...

PRAHA O SVÁTCÍCH ZAŽILA NÁPOR TURISTŮ

Tipy a novinky

Do české metropole zavítalo v posledních týdnech uplynulého roku kolem 120 tisíc turistů. Prahu si pro trávení Vánoc a Silvestra vybrali kromě Čechů zejména Rusové, ale i tradiční hosté z Německa, Itálie nebo Velké Británie. Podle údajů Pražské informační služby – Prague City Tourism byl konec roku 2013 z hlediska počtu turistů rekordní. Jen na Staroměstskou Radnici zavítalo v období vánočních svátků a prvního lednového týdne 30 000 návštěvníků.

„O Staroměstskou radnici, její historické sály, románsko-gotické podzemí a radniční věž, mělo v posledním měsíci roku zájem nejvíce lidí. V prosinci jsme prodali 77 000 vstupenek, což je vůbec nejvyšší měsíční návštěvnost za celý minulý rok. Přestože prozatím nemáme celkové statistické údaje, s velkou pravděpodobností můžeme v Praze hovořit o pokračujícím trendu turistického oživení," uvádí ředitelka Pražské informační služby – Prague City Tourism Nora Dolanská.

Také návštěvnost webu www.vanocevpraze.cz, který pro adventní čas PIS – PCT pravidelně aktualizuje, potvrzuje zájem o slavnostní atmosféru Prahy u hostů z Německa, Ruska, Itálie, Spojeného království, Francie a USA. Realita přelomu roku 2013 překonala mnohé početní odhady, do ČR se vypravilo asi 200 tisíc zahraničních návštěvníků, přičemž většina zůstala v hlavním městě. Velký vliv na tento výsledek má i příznivý kurz koruny. Významnou klientelou pražských hotelů, restaurací a obchodů byli zejména Rusové. Jen ČSA vypravily do ruských destinací 148 letů nad rámec běžného letového řádu. Pardubické letiště zase muselo z kapacitních důvodů odmítnout více než 50 letů, o které měli ruští přepravci zájem.

Vyhledávaným cílem turistů se stala také všechna tři v zimní sezoně otevřená infocentra Pražské informační služby - Prague City Tourism. Nejčastěji se lidé dotazovali v turistickém informačním centru na Staroměstské radnici, kde za prosinec obsloužili více jak 800 000 lidí, druhým nejvytíženějším bylo informační centrum v Rytířské ulici, kam zavítalo více jak 200 000 návštěvníků.

Zimní Praha turisty přivítala v kondici, v posledních měsících se jí dostalo mnoha cenných hodnocení: metropole Česka se opět umístila v TOP 10 studie MasterCard Global Destination Cities Index 2013, zpravodajská stanice CNN zařadila Prahu na první místo deseti nejhezčích měst pro zimní dovolenou a žebříček vyhledávače Google ji vyhodnotil jako jedenácté nejvíc fotografované město na sv

Poslední aktualizace: 9.1.2014
PRAHA O SVÁTCÍCH ZAŽILA NÁPOR TURISTŮ na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu