Loading...

POZVÁNKA NA KONCERT A UNIKÁTNÍ MULTIVIZUÁLNÍ PŘEDSTAVENÍ

Tipy a novinky

V pátek 24. ledna 2014 od 20.00 hod ve velkém sále v Národním domě na Smíchově se uskuteční zcela vyjímečný koncert a multivizuální představení.

Česká premiéra tohoto zcela unikátního hudebního show je kombinací obrazových záběrů a filmových sekvencí s okouzlujícími přírodními motivy z oblasti nejvyššího vrcholu Rakouska Großglockneru a hudby Georga Fridricha Händela, Bedřicha Smetany a dalších významných skladatelů z minulých století a originálních hudebních pasáží komponovaných speciálně pro toto předtavení v Praze.

Hudební doprovod živě zajišťují krojovaní muzikanté a hudební soubory Trachtenmusikkapelle Kals am Großglockner a Iseltaler Blechbläserensemble a sólisté, zpěváci a instrumentalisté, z oblasti Východního Tyrolska.

Foto: Bekmen

Celé představení sestává ze tří částí: „Feuer&Eis – Oheň&Led“, „Friede Freiheit Fairness – Mír Svoboda Spravedlnost“ a „Hřeben Stüdlgrat“. Motivem představení je i historická vzájemnost Prahy a východotyrolské obce Kals am Großglockner a osobnost pražského rodáka Johanna Stüdla, jednoho ze zakladatelů organizovaného alpinismu v Evropě.Obsah každé části tohoto show včetně všech detailů a zajímavého traileru je uveden v informačních blocích, které najdete na http://www.alpy.cz/koncert-a-unikatni-multivizualni-show/ .

Tento koncert a multivizuální show je poslední díl celého půlročního projektu Praha – Johann Stüdl – Kals am Großglockner, který byl odstartován začátkem září t.r. na chatě Stüdlhütte a v Kalsu am Großglockner. Součástí této vzájemnosti je i výstava Johann Stüdl – vizionář a objevitel Alp, kterou je možné shlédnout v prostorách Rakouského kulturního fóra v Praze 1, Jungmannovo náměstí 16. Výstava je otevřena v pracovních dnech do 23. ledna 2014. Více na http://www.alpy.cz/prazska-vystava-venovana-johannu-studlovi/

Poslední aktualizace: 9.1.2014
POZVÁNKA NA KONCERT A UNIKÁTNÍ MULTIVIZUÁLNÍ PŘEDSTAVENÍ na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu