Loading...

Požitkářské putování po stezce Salzburger Almenweg

Tipy a novinky

350 kilometrů, 120 salaší, 31 etap a modré hořce po cestě.

Putování od chaty k chatě ve více než 1.000 metrech nadmořské výšky – tady leží štěstí většinou přímo u cesty. Stezka Salzburger Almenweg na více než 350 kilometrech v 31 etapách vede okolo 120 salaší. Podél této trasy se nachází všech 25 obcí Pongau, přičemž nástup na oblíbenou dálkovou stezku je možný z jakékoli z nich. Etapy se výborně hodí pro pohodářské turisty a rodiny, ale i pro pravé horaly. Stezka je jednotně značená: poznávacím znamením je modrý hořec.

Foto: Bekmen

Nástup na turistickou stezku plnou zážitků Salzburger Almenweg je možný z jakéhokoli bodu v údolí. Stejně tak mohou zahájit jednotlivá denní putování ti, kteří se rozhodli spontánně. Protože se 90 procent stezky Salzburger Almenweg nachází ve zdraví prospěšné výšce mezi 1.000 a 2.000 metry, je možno si při turistice navíc užít revitalizační účinek. Především malé turisty láká sbírání turistický známek: „bronzový turistický odznak“ je od nynějška udělován již za jednu etapu. Sešit na turistická razítka je k dostání v turistických informačních centrech v 25 obcích stezky nebo u SalzburgerLand Tourismus GmbH.

Zahájení salcburského léta na pastvinách na chatě Loosbühelalm v údolí Großarltal

Foto: Bekmen

16. Juni 2013 je na chatě Loosbühelalm v údolí Großarltal (etapa č. 16) vyhlášeno salcburské léto na pastvinách na stezce Salzburger Almenweg pod aktuálním heslem „Zdravé léto na pastvinách“). Vedle spousty nabízených kulinářských pochoutek z vlastního hospodářství jako je například kozí sýr nakládaný v oleji, nejrůznější tvrdé sýry z kravského mléka nebo „Sauerkas“, šedý sýr, vyráběný
bez přísad a prostředků na srážení a zrání
, kterým je Großarltal proslulý, se o hudební rámec této mimořádné slavnosti postarají místní hudební uskupení Großarler Almgesang a Großarler Tanzlmusi.

Individuální trasa s GPS

Na jaké vrcholy je možno se při putování po stezce těšit, se můžete předem názorně informovat na www.salzburger-almenweg.at. Vedle 3D pohledů, leteckých pohledů a videí jsou na této stránce k dispozici i navigační data GPS všech 31 etap. Vedle informací o turistických odznacích, lanovkách, regionech a obcích podél stezky Salzburger Almweg nebo tematických stezkách si tak mohou turisté naplánovat svou individuální trasu. Jednoduše zadáte údaje, jako jsou požadované hodiny chůze, výškové kilometry atd. a je zahájeno automatické plánování trasy.

Foto: Bekmen

Blog od první do poslední etapy

Na blogu „Almgeflüster“ najdou zájemci vše, co potřebují vědět ohledně stezky Salzburger Almenweg. Témata sahají od základních informací o flóře a fauně, salcburského léta na horských pastvinách, až k napínavým tajným tipům – na turistické túry a dokonce chutné recepty – které se na stezce dlouhé celkem 350 km vyplatí vyzkoušet! blog.salzburger-almenweg.at

Tipy na túry pro rodiny & opravdové horaly

Turistika s „Kind & Kegel“ po salcburské sluneční terase

Foto: Bekmen

Rodinný okruh kolem Hochglockneru je pohodlná cesta s mnoha lákadly pro děti. Začíná se ze St. Veitu nahoru na Kinderalm. Odsud se jde dále až ke čtyřem „oázám klidu“ dál k vrcholu Hochglockeru do 1.588 metrů s další „oázou klidu“. Jak na výstupu, tak na sestupu leží plno chat, které lákají k zastavení.

Dětská turistická stezka k chatě Moosalm ve Filzmoosu

Začátek této dětské turistické stezky (etapa č. 27) je přímo v centru obce Filzmoos. Veselý sešit na turistická razítka provází malé i velké turisty na stezce k chatě Moosalm přátelské k dětem. Na trase leží 15 malých domečků, v nichž se nacházejí razítka s motivy zvířat. Po dosažení cíle obdrží zdatní malí turisté na památku odznak medvěda z Moosalmu. (čas chůze: cca 1 hod.).

Poslední aktualizace: 6.5.2013
Požitkářské putování po stezce Salzburger Almenweg na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu