Loading...

Počtvrté za sebou slaví turistická země Německo rekordní výsledky

Tipy a novinky

Počtvrté za sebou slaví turistická země Německo rekordní výsledky: přes 70 milionů přenocování zahraničních turistů

Již počtvrté za sebou je turistická země Německo velice úspěšná: v roce 2013 byla poprvé překonána hranice 70 milionů přenocování zahraničních turistů. Podle dosavadních výsledků Německého statistického úřadu je za rok 2013 hlášeno přes 71,6 milionů přenocování zahraničních turistů v hromadných ubytovacích zařízeních s deseti a více lůžky, což odpovídá 4% meziročnímu přírůstku. „I přes obtížnou hospodářskou situaci v Evropě a ve světě se příjezdový cestovní ruch v Německu vyvíjel velmi pozitivně. Značka turistická země Německo se celosvětově těší velké oblibě a stoupající poptávce a prezentuje se v nejlepší formě," říká Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT).

Pět trhů generuje téměř polovinu absolutního přírůstku přenocování za rok 2013
Německý příjezdový cestovní ruch zaznamenal v prvních jedenácti měsících roku 2013 absolutní přírůstky přenocování v hodnotě tří milionů. 46 procent z tohoto absolutního přírůstku (1, 3 miliony přenocování) mají na svědomí následující trhy, Velká Británie (349.000 přenocování), Rusko (322.000 přenocování), Švýcarsko (248.000 přenocování), arabské země (237.000 přenocování) a Polsko (173.000 přenocování). Většina přenocování zahraničních turistů se odehrává v Bavorsku a hlavním městě Berlíně. Na třetí příčce se z tohoto hlediska nachází Bádensko-Württembersko.

Konstantní přírůstky z Evropy
Německo zůstalo i v roce 2013 jednou z nejoblíbenějších destinací evropských turistů, po čtvrté za sebou se umístilo hned za Španělskem na druhém místě. S téměř třemi čtvrtinami německého příjezdového cestovního ruchu zůstává evropský trh jedním z nejdůležitějších zdrojových regionů pro turistickou zemi Německo.

Vzdálené trhy se starají o vysoké přírůstky
K celkovým vzrůstajícím výsledkům přispívají se svým desetiprocentním podílem trhu také regiony Severní a Jižní Ameriky. Dynamický vývoj se v roce 2013 prosazoval také na asijském trhu, nejlepších výsledků bylo dosaženo v arabských zemích a Číně.

6 trhů je od roku 2009 zodpovědných za více než 40 procent celkového nárůstu německého příjezdového cestovního ruchu
Od roku 2009 se na konstantních nárůstech německého příjezdového cestovního ruchu podílí šest zemí – Švýcarsko, Rusko, Velká Británie, Polsko, Nizozemí a Čína. Tyto trhy generovaly od roku 2009 zhruba 7,1 milionů přenocování, a tím dosáhly 42 procent z celkového nárůstu 16,8 milionů přenocování zahraničních turistů v Německu v tomto období.

Pozitivní prognózy
Pro rok 2014 očekává DZT nadále vysokou poptávku po turistické zemi Německo. Tato očekávání podporují i nejnovější průzkumy UNWTO, která v roce 2014 předpovídá celosvětový meziroční nárůst přenocování mezi 4 až 4,5 procenty. Pro Evropu pak předpokládá meziroční nárůst přenocování zahraničních hostů v rozmezí 3 až čtyř procent. Petra Hedorfer vysvětluje: „Pro turistickou zemi Německo potvrzujeme i nadále naši prognózu do roku 2020, kdy realisticky počítáme s 80 miliony přenocováními zahraničních turistů v Německu. V roce 2014 očekáváme nárůst poptávky ze zahraničí v hodnotách od jednoho do tří procent."

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a energie zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas¬toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 7.3.2014
Počtvrté za sebou slaví turistická země Německo rekordní výsledky na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu