Loading...

Otevření bezbariérové turistické trasy pro vozíčkáře ve Vizovicích 22.9. 2012

Tipy a novinky

Klub českých turistů - ústředí a KČT odbor Vizovice Vás srdečně zvou na slavnostní otevření bezbariérové značené turistické trasy pro vozíčkáře

V sobotu 22. září 2012 ve 14 hodin se na parkovišti za Domem kultury ve Vizovicích uskuteční slavnostní otevření nové značené turistické trasy pro vozíčkáře.

Ve 14.30 hod. se v budově sokolovny uskuteční slavnostní akt s malým pohoštěním. Následně si účastníci mohou projet nebo projít 5,5 km dlouhou stezku a vrátit se po značeném okruhu do místa startu. Předpokládané ukončení akce je v 16,30 hod.

Srdečně Vás zveme k účasti!

Klub českých turistů (KČT) patří mezi nejstarší spolky v ČR. V příštím roce oslaví 125. výročí od svého založení. KČT udržuje celostátní síť značených turistických tras všech typů, ve všech krajích ČR pořádá turistické pochody a akce pro své členy i pro veřejnost všech věkových kategorií, vydává turistické mapy a provozuje turistické chaty. Hlavními partnery KČT jsou Lesy ČR, s.p. a Oborová zdravotní pojišťovna (OZP).

Projekt TURISTIKA PRO VŠECHNY (tedy i pro zdravotně handicapované)
KČT integruje mezi svoje členy občany všech věkových i sociálních skupin. V roce 120. výročí svojí existence (2008) zahájil realizaci nového projektu s cílem postupně ve všech krajích ČR vybudovat bezbariérové značené turistické trasy pro vozíčkáře. Trasy jsou vyznačeny speciálními směrovkami s logem vozíčkáře a jsou barevně odstupňovány podle obtížnosti jako lyžařské sjezdovky, tzn. nejsnazší jsou modré, obtížnější červené a nejobtížnější černé.

Finančními zdroji pro realizaci bezbariérových tras jsou:
a) každoroční sbírka v rámci turistických pochodů nazvaných „Novoroční čtyřlístek“ (letos byly uskutečněny 42 pochody s účastí 15 178 turistů a ve prospěch sbírky bylo vybráno 155 393 Kč)
b) dotace od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR
c) příspěvky sponzorů/partnerů (OZP, Desert Essence a Hamé)

Díky projektu „Turistika pro všechny“ již vznikly tyto trasy pro vozíčkáře:
2009 Mariánské údolí v Brně
2010 Krajem Emy Destinnové, Lutová – Chlum u Třeboně
2011 Kolem boleveckých rybníků v Plzni + Městskými lesy v Hradci Králové
2012 první pražská trasa vedená od Radnice MČ Prahy 13 kolem Centrálního parku

Poslední aktualizace: 19.9.2012
Otevření bezbariérové turistické trasy pro vozíčkáře ve Vizovicích 22.9. 2012 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu