TURISTIKU PODPORUJÍ
61 438 turistů a cestovatelů
108 761 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 354 830,- odměny za články
 Moje oblíbené
 Travel blog Toulava Tipy a novinky Chaty a chalupyChaty a chalupy  Mapa Tábor

Pestrá paleta zábavy pro každou generaci na vás čeká v Táboře. Historie, památky, zábava nejen pro vaše děti, široká nabídka restaurací. Užijte si Tábor podle svého gusta. Město bylo založeno roku 1420 husitskými přívrženci. Naleznete zde mnoho architektonických památek a v okolí města velké množství přírodních krás, mezi které patří Geologická expozice Pod Klokoty, Lesopark Pintovka, vodní nádrž Jordán, studánka Eleonora.

     
 Trasy Tábor a okolí (25)
 
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Toulava
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky

Objevujte město Tábor s dětmi

Tipy a novinky

Tábor je městem nejen historickým a husitským, ale i přátelským pro rodiny s dětmi všeho věku. Za každého počasí si tady najdete něco zajímavého a dosud neprozkoumaného, můžete se vydat za skřítky a strašidly, prozkoumat mnohobarevné modely z lega, ochutnat nebo si něco vytvořit ze slaďoučké čokolády nebo navštívit spokojená zvířátka v Zoo nedaleko centra. Kromě zajímavých expozic se děti mohou zabavit na mnohých kulturních akcích v průběhu celého roku.

Expozice pro děti

Pro zvídavé děti, které baví historie a rády se dozvědí o tom, kdo byl Jan Žižka nebo jak vypadají husitské zbraně, je rozhodně jasnou volbou návštěva Husitského muzea. Spoustu zajímavých informací se dozví z komiksových panelů, tajných zásuvek a vtipných výjevů v kukátkách. Po návštěvě expozice o husitech se jim určitě bude líbit i prohlídka historického podzemí, kde objeví staré sklepy a chodby pod Starým Městem.

Kdo se rád trochu bojí, určitě ocení návštěvu Strašidelného podzemí, kde v chodbách s tajemnou atmosférou potká mnoho strašidelných stvoření. Pro nejmenší je hned v sousedním domě expozice Skřítkov se skřítky a vílami z celého města. Pro malé příznivce mašinek, je kousek od Žižkova náměstí expozice Dětský svět s mašinkou, kde vláčky projíždějí pohádkovým světem, ve kterém můžete potkat třeba Mamuta Tulínka. Hovníky a Čmuchalíky nebo Megakrysáky.

Pro neunavitelné špunty můžeme doporučit poněkud náročnější (200 schodů) výšlap na věž děkanského kostela, kde si za odměnu užijete výhled na město jako na dlani. Cestou nahoru budete muset podlézt 2,5 tunový zvon sv. Václav, tak pozor na hlavu!

Lego nadšenci si zajisté přijdou na své v Muzeu Lega. Jsou zde k vidění stovky modelů z celého světa a expozice se stále rozrůstá o další raritní kousky. Děti si mohou vyhrát v dětském koutku a je zde i příležitost nakoupit stavebnice, které jen tak někde neseženete.

Mlsouni si přijdou na své v Muzeu čokolády a marcipánu, kde se seznámí s historií výroby a různými způsoby zpracování čokolády. K prohlédnutí je tu mnoho modelů z marcipánu, ze kterého si děti v dílničkách mohou samy i něco vyrobit. Určitě vás zaujme i nový model čokoládového vlaku o délce 340 cm a hmotnosti 520 kg, který svítí a vydává zvuky jedoucího vlaku. V muzeu potkáte určitě i Fínu čokoládu nebo zahořklého Čokožrouta.

Pokud byste chtěli s dětmi zažít trochu toho středověku, určitě si nenechte ujít návštěvu Housova mlýna, což je zážitkový husitský skanzen, kde poznáte, jak husité žili, hodovali a válčili. V unikátní filmové zbrojnici si prohlédnete zbroje a zbraně, které se používaly při natáčení různých historických filmů, některé z nich si můžete i sami vyzkoušet! O letních víkendech si vyzkoušíte metání husitským prakem, sekerou nebo hod do chřtánu a potom si můžete nacpat pupíky v husitské krčmě.

Prohlídka města nejen s kačery

Pokud dáváte přednost prohlídce města zvenku a s akčnějším rázem, můžeme vám doporučit hru na bázi geocachingu Kačeři v Táboře. Můžete si vybrat ze dvou okruhů – první po pamětihodnostech o délce 1,5 km, kde hledáte indicie v historické části města, a druhý vás provede po přírodních zajímavostech v blízkém okolí centra a měří 10 km. Pokud nemáte vlastní GPS přístroj, v infocentru na Žižkově náměstí je možné si jej půjčit, pouze za vratnou kauci 500 Kč na přístroj. Pokud se vám podaří i správně zodpovědět otázku na konci okruhu, na infocentru na vás bude čekat malá odměna.

Dalším netradičním způsobem, jak si prohlédnout město, je hra Hejtmanův rekrut v rámci výletních her do telefonu Geofun. Aplikaci GEOFUN lze zdarma stáhnout pro chytré telefony se systémy Android a iOS. Po stažení konkrétní hry (geosrandy) již není potřeba internetové připojení. Stačí dorazit na startovní bod a užít si příjemný výlet. Hry jsou vhodné pro jednotlivce, rodiny s dětmi, ale odehrát je může každý, kdo má chuť zažít nové věci.

Další podobnou hrou jsou Skryté příběhy, konkrétně Práčecí průšvih. Píše se rok 1420 a husitské práče Matěj zaútočil se svou partou na špatného „nepřítele" a musí to nějak odčinit, pomozte mu na 2 km dlouhé trase s 9 zastaveními. Hra vám zabere přibližně 1,5 hodiny. Trasa vede krásným historickým centrem, přes romantické hradby, parkem s dětskými hřišti ke středověké krčmě a muzeu filmových zbraní v Housově mlýně, přes hrad až k Muzeu čokolády a marcipánu. Jak to funguje? Stáhnete si aplikaci zdarma. Vyberete si trasu, na kterou se chcete vydat a stáhnete si ji do mobilu (stáhne se automaticky včetně mapy a úkolů), později v terénu už nepotřebujete datové připojení. Vydáte se na výlet, na jednotlivých zastaveních posloucháte příběh nahraný v audiu profesionálními herci, malý mimozemšťan To-to vám dává úkoly, které s dětmi plníte.

Výlety do blízkého okolí

V blízkosti historického centra se můžete dojít podívat i na druhou nejstarší Botanickou zahradu v České republice, kde se potkáte s mnohými nezvyklými rostlinami, jako jsou masožravé rostliny, orchideje, mučenky nebo kaktusy. Krásná procházka vás čeká v arboretu s jezírkem a mnoha cizokrajnými dřevinami a můžete dojít pozdravit i zvířecí obyvatele botanické zahrady – například výra, káňata, morčata a lišku.

Asi 4,5 km od historického centra se nachází areál ZOO Tábor, která se podílí na návratu zubra evropského do české přírody a naleznete zde i další jedinečné druhy, jako je tygr ussurijský či vlk arktický. V současné době si zde můžete prohlédnout šedesát druhů zvířat, přičemž více než třetina z nich patří mezi chráněné druhy. Zoologická zahrada v Táboře nabízí komentovaná krmení zvířat, vzdělávací programy, pravidelné tematické akce pro rodiny s dětmi, teambuildingové akce pro firmy nebo letní večerní prohlídky. V areálu je připraveno bezplatné parkování. Návštěvníci nejvíce oceňují přírodní areál ZOO, blízký kontakt se zvířaty, restauraci se skvělou kuchyní a krásný výhled do krajiny nad kaňonem Lužnice. Zažijte se svými blízkými opravdovou divočinu v táborské zoologické zahradě.

Kulturní akce

Město Tábor nabízí v průběhu roku také mnohé zajímavé akce nejen pro dospělé. Už v únoru bývá karneval pro děti, v dubnu jsou tradiční velikonoční akce, jako například Velikonoční výstava nebo jarmark. V květnu se ve městě představuje to nejlepší z českého loutkového divadla na akci Loutkohrátky a bohatý kulturní i sportovní program si každoročně užijete na Otevírání turistické sezóny. Dalšími oblíbenými akcemi jsou Husitské dny, Muzejní noc nebo Den dětí. V rámci Táborského kulturního léta vás čekají dětská zábavná odpoledne, pohádky pod širým nebem nebo kinematograf na cestách a rozhodně nesmíme zapomenout na mezinárodní festival pouličních umělců Komedianti v ulicích. Druhý víkend v září se město vrací zpátky v čase do středověku na největší městské akci Táborská setkání. Mnoho tematických akcí si s dětmi užijete i v rámci Táborských Vánoc – od rozsvěcení stromku na Žižkově náměstí, přes čertovské rojení, staročeský vánoční trh až po tradiční Vánoční výstavu.

 

 

Fotogalerie

GPS souřadnice:
uložit .gpx soubor (49.413, 14.677)
Poslední aktualizace: 12.6.2019
Vyhledání vlakového spojení na výlet
Datum a čas:
Odkud:
Kam:
Kvalita příspěvku:    
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Tábor

Vyhledání vlakového spojení
Datum a čas:
Odkud:
Kam:
0,1km od místa

Příspěvky z okolí Objevujte město Tábor s dětmi

Tábor a nejbližší okolí
Tábor a nejbližší okolí
Tipy na výlet
Město Tábor, Husité, Lužnice a Zoo. Přijet do Tábora můžeme vlakem, autobusem ze všech stran. My jsme přijeli autem. Protože je vše blízko můžeme podnikat okružní výlety po městě i okolí pěšky nebo vyjít na delší celodenní výlet. 1. den Tábor -město - hrad Kotnov - vyhlídka a Husitské muzeum a Bechyňská brána, krásné náměstí se zajímavými domy - doporučujeme některý navštívit…
0.2km
více »
Do Tábora za husity
Do Tábora za husity
Tipy na výlet
Do Tábora se výborně dostanete vlakem z pěti směrů (od Prahy, Českých Budějovic, Písku, Bechyně a Pelhřimova). A protože tu momentálně bydlím, tak vám dám pár tipů.  Památek je tady spousta, záleží co preferujete.…
0.3km
více »
Jedeme na jih a jihovýchod Moravy – 4. den - dopoledne: Tábor - procházka historickým centrem - 1. část
Jedeme na jih a jihovýchod Moravy – 4. den - dopoledne: Tábor - procházka historickým centrem - 1. část
Cestopisy
Úterý 17. 5. 2022 - dopoledne Včera k večeru jsme dorazili do Tábora, abychom se prošli po zdejších památkách. I když v noci pršelo, bylo na pokoji docela horko. Ráno je zataženo, ale má dnes přes den pršet. Uvidíme, jak předpověď vyjde. Rozhodně déšť pročistil vzduch a mému alergikovi se trochu uleví. Poslední dny docela protrpěl. Plány máme veliké. Město je od r. 1961 městsko…
0.4km
více »
Toulava nabízí adventní zážitky online i naživo
Toulava nabízí adventní zážitky online i naživo
Tipy a novinky
Vánoční zboží, výrobky regionálních řemeslníků a další produkty, stejně jako originální zážitky. To je jen část nabídky adventního e-shopu, který připravila turistická oblast Toulava.…
0.4km
více »
Jedeme na jih a jihovýchod Moravy – 4. den - odpoledne: Tábor - prohlídka podzemí, procházka historickým centrem - 2. část; 3 km dlouhý okruh na poutní místo Klokoty kolem části křížové cesty
Jedeme na jih a jihovýchod Moravy – 4. den - odpoledne: Tábor - prohlídka podzemí, procházka historickým centrem - 2. část; 3 km dlouhý okruh na poutní místo Klokoty kolem části křížové cesty
Cestopisy
Úterý 17. 5. 2022 - odpoledne Při procházce historickým centrem Tábora jsme si dopoledne koupili lístek na prohlídku podzemí na 12. hodinu. Nestačili jsme projít vše, ale většinu. Hlavní je, že jsme na radnici, kd…
0.4km
více »
Táborská setkání 2023
Táborská setkání 2023
Tipy a novinky
Mezinárodní historický festival s třicetiletou tradicí Historické centrum Tábora s několika náměstími, křivolakými uličkami i bohatou zelení za městskými hradbami ožívá na tři dny dávnou historií první poloviny 15…
0.4km
více »
Tábor…aneb kde se dobře jí a pije
Tábor…aneb kde se dobře jí a pije
Tipy a novinky
Vítejte v Táboře, městě, které je známé především díky své husitské minulosti. A je veřejným tajemstvím, že Tábor už je proslulý i díky nezvykle bohaté nabídce restauračních zařízení.…
0.4km
více »
Tábor vstupuje do sezony řadou rekonstrukcí a modernizací, ale také velkým počtem kulturních lahůdek
Tábor vstupuje do sezony řadou rekonstrukcí a modernizací, ale také velkým počtem kulturních lahůdek
Tipy a novinky
Víte, kolik je na území Tábora národních kulturních památek? A už jste navštívili i tu nejnovější – Poutní areál v Klokotech s kostelem Nanebevzetí Panny Marie? Na vršku nad zákrutem řeky se skví impo…
0.4km
více »
Tábor – město galerií
Tábor – město galerií
Tipy a novinky
Tábor, město úzce spjaté s dějinami českého národa, je od nepaměti místem bohatých kulturních tradic. A tak i zde dnešní návštěvník najde pestrou kulturní nabídku. Tábor, kromě řady kulturních programů vycházející…
0.4km
více »
Zajímavé příběhy památek a táborské osobnosti
Zajímavé příběhy památek a táborské osobnosti
Tipy a novinky
Při návštěvě města Tábor vás určitě na první pohled zaujme Žižkovo náměstí, které je přehlídkou krásných historických budov a měšťanských domů. Když se vydáte na prohlídkový okruh, tak první zastávkou …
0.4km
více »
Půjčovna kol Českých drah - Tábor
Soutěž 5 bodů
www.turistikaprozivot.cz
Půjčovna kol Českých drah - Tábor
Půjčovna kol
Všechny půjčovny kol ČD jsou vybaveny kvalitními koly s odborně prováděným servisem. Ve vybraných půjčovnách kol jsou k dispozici také elektrokola, dě…
0.5km
více »
Jděte do Prčic z Tábora
Jděte do Prčic z Tábora
Trasy
Vyrazíme od nádraží v Táboře směrem na Chotoviny a údolím Košínského potoka s mnoha zákruty. Cestou navštívíte hrad Borotín, vyhlídky kolem Střezimíře a městečko Sedlec-Prčice se…
0.5km
více »
Z Tábora do Bechyně po břehu Lužnice aneb furt po červený
Z Tábora do Bechyně po břehu Lužnice aneb furt po červený
Tipy na výlet
Vážení přátelé turistiky i turistiky, rád bych Vás pozval na pěknou i když trochu delší túru. Starte je u vlakového nádraží v Táboře, kde lehko najdete rozcestník turistických značek. Vyberete si červenou a zjistí…
0.5km
více »
Na kole z města Tábora přes Kozí Hrádek do Sezimova Ústí
Na kole z města Tábora přes Kozí Hrádek do Sezimova Ústí
Trasa
Kozí Hrádek je zakonzervovaná zřícenina gotického hradu, historicky významná tím, že zde pobýval český církevní reformátor Jan Hus. Kozí Hrádek se nachází mezi městy Táborem a Sezimovo  Ústí. Od roku 1991 je zříce…
0.6km
více »
Z města Tábora k zřícenině hradu Choustníku
Z města Tábora k zřícenině hradu Choustníku
Trasa
Hrad Choustník se nachází 1 km od obce Choustník, cca 18 km od města Tábora na vrchu zvaném Choustník (670 m. n. m.), kde skalní útvary tvoří skalní město. Skaln…
0.6km
více »
Příhradová kráska ve městě Tábor
Příhradová kráska ve městě Tábor
Technická památka
Železniční příhradový most postavili jako součást první elektrifikované tratě u nás (možná i v celém Rakousko – Uhersku). Jisté je, že to byl dobrý příklad realizace zajímavé inženýrské stavby v krásné krajině.   …
0.7km
více »
Železniční most v Táboře
Železniční most v Táboře
Tipy na výlet
Do Tábora po silnici č. 137 z které sjedeme do Údolní ulice a na konci Údolní ulice směrem dolů z kopce se dáme do leva, kde je již viditelný most.  Železniční most přes Lužnici v Táboře se nachází na železniční t…
0.7km
více »
Buildering na mostě přes řeku Lužnice
Buildering na mostě přes řeku Lužnice
Tipy na výlet
Železniční most přes řeku Lužnice v Táboře. Pěšky, na kole a nebo autem.  Buildering je druhem extrémního sportu. Buildering zahrnuje lezení po objektech vytvořených lidskou činností (fasády budov, mosty, opěrné zdi, podezdívky atd.) Možnost občerstvení v restauraci u Beranů a nebo na Brusírně . Most postavený v roce 1902, kterému se říká Elektrák po kterém jezdí vlak směrem…
0.7km
více »
Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře
Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře
Muzeum
Dům v Kotnovské ulici č. p. 138 ve kterém je Muzeum čokolády a marcipánu se nachází nedaleko táborského náměstí v historickém jádru města.První zmíňka o domu je z r. 1546 kdy zde byla…
0.8km
více »
Dobronice u Bechyně zřícenina středověkého hradu nad řekou Lužnicí
Dobronice u Bechyně zřícenina středověkého hradu nad řekou Lužnicí
Trasa
Při cyklistických toulkách po táborsku je vděčným turistickým cílem zřícenina gotického Hradu Dobronice stojícího na ostrožně nad pravým břehem Lužnice ve stejnojmenné vsi, vzdálené asi 20 km od města Tábora. Dobronice jsou častou zastávkou vodáků splavujících Lužnici z Tábora do Bechyně nebo cyklistů, kteří se dostanou s kolem snadno až na hrad.   Počátky dobronického hradu…
0.8km
více »
Rybník Jordán
Rybník Jordán
Rybník
Známý rybník v Táboře založený roku 1492 pro zásobování města pitnou vodou je nejstarší údolní přehradou v Čechách. Vznikl přehrazením Košínského potoka, známého rovněž pod jménem Tismenice. Jeho …
1km
více »
Vyhlídková věž  děkanského kostela Proměnění Páně Tábor
Vyhlídková věž děkanského kostela Proměnění Páně Tábor
Kostel
Pokud se rozhodnete vydat do historického města Tábora, rozhodně si nenechte ujít zážitek v podobě rozhledu nad městem z věže děkanského kostela proměnění Páně na hoře Tábor - jak zní oficiální název. Kostel najdete na Žižkově náměstí vlevo od radnice. Věž se zvonicí je součástí kostela z 15.století, jemuž předcházel kostel dřevěný. Věž je postavena v gotickém stylu s…
1.2km
více »
Rozhledna na Babí hoře – Babina
Rozhledna na Babí hoře – Babina
Rozhledna
Návrší Babí hora se nachází jihovýchodně od města Tábor v nadmořské výšce 446 metrů. Na okraji lesíka tady postavili a 15. května 2015 oficiálně zpřístupnili dřevěnou rozhlednu. Je 9 metrů vysoká a vede na ni 20 p…
1.3km
více »
Na kole k Bechyňské duze
Na kole k Bechyňské duze
Trasa
Bechyňská duha je romantické jméno pro 90 m dlouhý  38 m vysoký železobetonový m…
1.4km
více »
Středověké podzemí - Tábor
Soutěž 1 bod
www.turistikaprozivot.cz
Středověké podzemí - Tábor
Technická památka
Od počátku husitského osídlení vznikaly v Táboře městské sklepy jako nedílná součást hospodářského zázemí středověkého domu. Kromě uchovávání potravin a nápojů sloužily sklepy i jako útočiště před nepřítelem a z…
1.6km
více »
Strašidelné podzemí v Táboře
Strašidelné podzemí v Táboře
Drobné památky
Strašidelné podzemí Tábor se nachází se ve středověkých katakombách 500 let starého domu na Žižkově náměstí, za kostelem . V   chodbách s tajemnou atmosférou uvidíte mnoho věrohodných strašidelných stvoření.  V…
1.6km
více »
Tábor (Kotnov)
Tábor (Kotnov)
Hrad
Hrad Kotnov stojí na západním konci města Tábora v Jihočeském kraji. Hrad měl přibližně pětiboký půdorys. Obvodovou hradbu zpevňovaly nejméně 4 věže, k hradbě se na jihovýchodní straně připojoval palác a na seve…
1.7km
více »
město Tábor
město Tábor
Tipy na výlet
od Prahy je to asi hodinu a půl po dálnici.Od Vlašimi tak dojedete za hodinku. Z historie města Tábora po roce 1420 Roku 1420 byl založen Tábor husitskými přívrženci. Roku 1437 byl…
1.9km
více »
Tábor
Tábor
Město
Tábor leží v Jižních Čechách, severozápadním směrem od města Jindřichův Hradec. Město se rozkládá v severozápadní části Českomoravské vrchoviny. Město hrálo velmi významnou roli v husitských válkách, náměstí slouž…
2.2km
více »