TURISTIKU PODPORUJÍ
61 458 turistů a cestovatelů
109 017 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 360 087,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Novou veletržní sezonu otevře GO a REGIONTOUR

Tipy a novinky

Fotografie (5)

Návštěvníky brněnských veletrhů cestovního ruchu čeká nejen pestrá nabídka zájezdů cestovních kanceláří, ale jednotlivé kraje se zde budou předhánět, aby návštěvníky přilákaly do svých regionů, kde mohou strávit nezapomenutelnou zimní nebo letní dovolenou. Veletrhy GO a Regiontour i jubilejní 20. festival GO KAMERA se uskuteční na brněnském výstavišti od 19. do 22. ledna 2017.

Pavilon P brněnského výstaviště bude tradičně patřit veletrhu REGIONTOUR. Zde naleznete expozice jednotlivých krajů či regionů s pestrým doprovodným programem, který nabídne letošní zvýrazněná témata: 1. aktivní turistika v regionech, 2. kulturní bohatství regionů s důrazem na barokní památky a 3. regionální gastronomie.

Mezi vystavovateli veletrhu GO v pavilonu F patří hlavně cestovní kanceláře a z národní turistické centrály potvrdila účast Dominikánská republika a Slovinsko, Slovenska a chybět nebude ani doprovodný program na dvou pódiích. Orientaci návštěvníků v pavilonech usnadní mobilní aplikace a internetový průvodce.

Souběžně s veletrhy cestovního ruchu bude probíhat i jubilejní 20. ročník festivalu GO KAMERA, který je největším cestovatelským setkáním u nás se čtyřdenním programem.

Festival krajových specialit a regionálních potravin RegFoodFest je projektem, který koncentruje do jednoho místa ochutnávku krajových specialit z České republiky a zahraničí. Jeho součástí bude i 23. ročník mezinárodní soutěže Gastro Junior Brno – Bidvest Cup, která je určená pro studenty oborů kuchař, cukrář a číšník.

Přijeďte se v lednu podívat na veletrhy, kde si můžete turistické produkty prohlédnout, porovnat, vyzkoušet i zakoupit. Nabídky a novinky vystavovatelů, stejně jako kompletní doprovodné programy a další informace naleznete na: www.regiontour.cz.

Zajímavé informace o vybraných vystavovatelích:

CÍRKEVNÍ TURISTIKA

Expozice Církevní turistika bude opět prezentovat poutní místa v České republice, kostely, kláštery a další církevní památky a zajímavosti církevní turistiky.

Nový projekt Klášterní turistika představí sestry dominikánky a sestry Neposkvrněného početí Panny Marie z Olomouce, které zde provozují kavárnu Õde. Součástí expozice Církevní turistika – stánek č. 103 v pavilonu P, bude také prezentace několika dalších spoluvystavovatelů.

Vystavovatelé ze severní Moravy a Slezska představí vzácné dřevěné kostely česko-polského pohraničí a další církevní zajímavosti a poutní místa ostravsko-opavské diecéze, jako jsou např. poutní kostel Panny Marie Pomocné „Mariahilf“ ve Zlatých Horách, bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku nebo poutní kostel Sedmibolestné Panny Marie na Cvilíně u Krnova.

Prezentace bude věnována také pozoruhodným neogotickým cihlovým sakrálním stavbám architekta Josefa Seyfrieda, podle jehož plánů byl postaven např. kostel sv. Jana Křtitele v Sudicích nebo kostel sv. Bartoloměje v Kravařích. Tematicky bude nabídka rozšířena o stezku nástěnného malířství.

Partneři z Polska představí nejatraktivnější sakrální památky opolské diecéze. Mezi ty nejzajímavější patří poutní místo Hora sv. Anny, Židovský hřbitov „Macum Cadik“ neboli „Město spravedlivých“, Diecézní muzeum v Opoli a Park církevních miniatur v Olszové. Propagace shora uvedených památek je spolufinancována z dotací EU v rámci projektu Církevní turistika.

V rámci zajímavostí představí Římskokatolické farnosti Kutná Hora a Kutná Hora-Sedlec své UNESCO památky v Kutné Hoře – chrám sv. Barbory a chrám sv. Jakuba; chybět nebude ani vzácná a unikátní památka UNESCO – katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci u Kutné Hory, která je spolu se světoznámou sedleckou kostnicí součástí bývalého cisterciáckého opatství v Sedlci, založeného již na počátku 12. století.

V rámci tématu roku 2017, kterým je Baroko, budou představena poutní místa Čech i Moravy a socha Panny Marie Vranovské z poutního místa Vranov u Brna zde bude reprezentovat mimo jiné také poutní tradici, která je zvláště na Moravě stále živá.

Prezentace Církevní turistiky se ale neomezí pouze na církevní památky, ale nabídneme opět také možnosti pobytů na farách a v klášterech, jak pro rekreaci, tak např. v rámci duchovní obnovy, a to napříč celou Českou republikou. Nabídka far a klášterů s možností pobytu se na stránkách www.cirkevnituristika.cz od loňského roku opět rozšířila.

S nadcházející turistickou sezónou připravujeme také novou verzi internetové aplikace www.cirkevnituristika.cz, včetně mobilní verze. Nabídka z oblasti poutních míst, ubytování a zajímavostí bude propojena a poskytne návštěvníkům komplexní přehled všech možností, které církevní památky nabízejí v daném místě a jeho okolí. Církevní turistika – stánek č. 103 naleznete v pavilonu P brněnského výstaviště.

Město Brno se představí v nové expozici

Město Brno se na lednovém veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR představí společně se svými partnery v nové expozici, která přiláká návštěvníky zažít alespoň kousek z toho, co naše město nabízí. Architektura, kultura, zábava, dotek historie, věda a inovace, to je BRNO!

Autentickou atmosféru Brna v expozici podpoří symboly města, a především doprovodný program městských institucí a partnerů. Účastníci se tak mohou těšit na virtuální prohlídku hradu Špilberk, reality show přímého přenosu ze světa zvířat brněnské zoo, ukázky pokusů z interaktivních vědeckých center Vida! a Mendelianum, ochutnávky typických drinků z brněnské barmanské scény a další pestrý program.

Zástupci Turistického informačního centra představí novinky a top akce pro brněnskou turistickou sezónu 2017. Pro návštěvníky jsou také připraveny speciální veletržní akce, jako například zvýhodněné vstupenky do Národního divadla Brno až s 50% slevou, soutěžní kvíz o ceny nebo možnost nákupu nových suvenýrů s brněnskými motivy. Chybět nebude ani prezentace partnerských měst Brna, mezi kterými můžete čekat Lipsko, Charkov, Kaunas, Poznaň, St. Pölten, Stuttgart, Rennes, Voroněž a Debrecen.

Ve čtvrtek 19. ledna jsou veletrhy přístupné odborníkům, od pátku do neděle pak široké veřejnosti. Navštivte brněnskou expozici v pavilonu P a nechte se inspirovat doprovodným programem k novým zážitkům při poznávání Brna. Více informací naleznete na www.regiontour.cz.

Víte co je DiscGolfPark? Ne? Pak přijďte na REGIONTOUR 2017!

DiscGolfPark je jedinečný koncept realizace discgolfových hřišť na klíč, který v České republice a na Slovensku reprezentuje společnost HEPA group s.r.o.

DiscGolfPark® koncept vznikl v roce 2008 ve Finsku a definoval standard discgolfového hřiště jakožto veřejného sportoviště, které je bezpečné a zábavné pro všechny generace a zároveň přátelské k životnímu prostředí. Koncept zahrnuje všechny klíčové složky pro vybudování discgolfového hřiště, zhodnocení lokality a návrh rozmístění jamek, dodání špičkového discgolfového mobiliáře a jeho následnou odbornou instalaci do terénu.

Discgolf je skvělá aktivita pro kohokoliv. Je to ideální způsob, jak rozhýbat celou společnost od dětí až po seniory. Discgolf je sport, který vznikl v 70. letech v USA a od té doby si získává stále větší popularitu po celém světě. Vychází z pravidel klasického golfu s tím rozdílem, že místo holí a míčků, hráč hází létající talíř, který se snaží umístit do discgolfového koše, jenž je ekvivalentem golfové jamky. Hráč, který projde celé hřiště (většinou 9 jamek) s nejnižším počtem hodů se stává vítězem.

DiscGolfPark® koncept je aktivní v celé Evropě, USA a Austrálii. Naši zkušení designéři, jsou připraveni Vám s realizací hřiště pomoci. Navštivte stánek společnosti HEPA group v pavilonu „P“ brněnského výstaviště a seznamte se naživo s tímto novým sportem! Více informací naleznete na: www.discgolfpark.cz nebo www.prodiscgolf.cz.

Nevíte co je FILMOVÝ UZEL ZLÍN?

Chcete poznat něco nového, zkusit něco neobvyklého, odnést si něco originálního? Objevte další pozoruhodné místo na mapě Zlína a navštivte Kudlov.

Lokalita zdejších filmových ateliérů získala nepřehlédnutelnou dominantu, FILMOVÝ UZEL ZLÍN. Jedná se o výjimečný celek, který ve čtyřech patrech svých dvou budov o celkové podlahové ploše více než dva tisíce metrů čtverečních nabízí nejrůznější výstavy, workshopy anebo tematické večery. Každý si zde přijde na své. Podobné filmové centrum u nás nemá obdoby.

Jsme platformou pro všechny věkové skupiny. Naším posláním je výchova, vzdělání a zábava. Podporujeme původní tvorbu a občanské služby. Máme zázemí pro profesionální výrobu animovaných filmů. Nabízíme rozsáhlé expoziční prostory a služby stylové kavárny. To vše ve vzájemné kombinaci dává předpoklady pro využití potenciálu talentovaných studentů filmových škol jako nastupující tvůrčí generace i pro obnovenou výrobu animovaných filmů zde ve Zlíně. Chceme prezentovat historii a tradice, současně však sledujeme a využíváme aktuální trendy. Nejsme muzeem či skanzenem, třebaže u nás silně rezonuje odkaz zakladatelů ateliérů. Chceme být důstojným pokračováním dlouhého a bohatého zlínského filmového příběhu. Jsme prostorem a příležitostí pro každou osobnost, pro každého zájemce o umění, vědění a potěšení z nich.

Jsme FILMOVÝ UZEL ZLÍN, najdete nás na stánku č. 101A v pavilonu P, více informací na www.filmovyuzel.cz

JUPIGO

Ahoj, jmenuji se Jupigo a už brzy se chystám do světa. Proto se už teď, připravuji na česko - slovenské JupiGOtour 2017, kde chci na veletrzích, které navštíví až 120 000 lidí, představit mojí užitečnou cestovatelskou aplikaci.

HLAVNÍM PARTNEREM akce i projektu Jupigo, který pomáhá všem, jsou VELETRHY Brno, INCHEBA Bratislava a INCHEBA Praha a ti budou mé JupiGOtour 2017 komunikovat před jeho zahájením i v době konání veletrhů!

V Brně na GO-REGIONTOUR, v Bratislavě na ITF SLOVAKIATOUR i v Praze na HOLIDAY WORLD Praha, bude v mé expozici po celou dobu fantastická atmosféra, dobrá energie i skvělá zábava. Pro rodiny s dětmi mám připravenou hru s odměnou a ostatní budou soutěžit o zajímavé ceny.

A takhle se budu na JupiGOtour 2017 představovat na veletrzích

"Jupigo POMOCNÍK PRO SNADNÉ CESTOVÁNÍ".

Po dlouhé době vývoje jsem nyní vykročilo do světa. A mám velké plány, protože neznám žádné hranice ani omezení, budu tady pro všechny lidi na světě, kteří jsou aktivní a rádi objevují a cestují! A ti mě budou milovat, protože Jupigo je nejchytřejší způsob, jak cestovat bez starostí. Jsem nový rozměr dobrodružství, stačí pár kliknutí a najdu nejkrásnější místa i tajemná zákoutí, která nejsou v průvodcích. Vyhledám aktivity, unikátní cesty výletů a zarezervují i ubytování.

Chci, každému vždy zdarma pomoci zažít radost z objevování a dobrodružství na cestách a umožnit je zaznamenávat a sdílet s ostatními. Proto si u mě i rodiny s kočárkem nebo vozíčkáři, mohou sdílet přístupná místa i výlety bez překážek na celém světě.

Díky mně bude moct každý prožít svůj dnešní příběh znovu i za 10 let, protože svá dobrodružství z cest bude mít vždy na dosah ruky uložené na jednom místě s fotkami, trasou i poznámkami jako pravý cestovatelský deník, který budu střežit jako oko v hlavě!

Hodlám být skvělým pomocníkem, cestovatelským deníkem, turistickým průvodcem, cestovatelskou inspirací, mapou i jednoduchým nástrojem pro rezervaci ubytování při plánování unikátních zážitků lidí bez ohledu na cíl. Budu střežit jejich zážitky z objevování nových míst a budu tady, i když budou chystat ty další.

Jsem Jupigo - jedno místo a mnoho možností pro destinace, cestovatele, podnikatele i cesty bez překážek.

Více informací na: www.jupigo.com nebo na: www.aemarketing.cz

Nejhlubší sladkovodní propast na světě je v Hranicích na Moravě!

Od roku 1963 probíhá na Hranické propasti řízený výzkum, zaměřený na objevování nových prostor a monitorování jevů a organismů nacházejících se ve vodě.

Poblíž lázní Teplice nad Bečvou a města Hranice na Moravě, které se nacházejí ve východní části České republiky, se před tisíci lety vyvinul kuželový kras v ostrůvku devonských vápenců. Nejvýznamnějšími útvary tohoto krasu jsou Zbrašovské aragonitové jeskyně a Hranická propast.

Speleopotápěči se při průzkumu Hranické propasti postupně dostávali do větších hloubek v přímé závislosti na vývoji nové potápěčské techniky. V roce 1961 se Bohumil Kopecký se svým přístrojem potopil do hloubky 6m a o 54 let později se Krisztof Starnavskí potopil s přístrojem, na jehož vývoji se podílel, potopil do hloubky 265m. Po tomto rekordním ponoru se členové ČSS, ZO 7-02 Hranický kras rozhodli, že hloubkový průzkum bude prováděn pomocí podvodního robota. Správnost tohoto rozhodnutí se ukázala 27.9. 2016, kdy podvodní robot při testovacím ponoru dosáhl hloubky 404m a touto dosaženou hloubkou se Hranická propast dostala na „první“ místo mezi zatopenými sladkovodními jeskyněmi světa. Do té doby byla za nejhlubší zatopenou propast světa s hloubkou 392 metrů považována propast Pozzo del Merro v Itálii.

Ne veletrhu Regiontour v expozici v pavilonu P můžete zjisti nejen podrobné informace o propasti, ale zástupci rekordního ponoru budou informovat o této události i v přednáškovém bloku na podiu v pavilonu P a to v sobotu od 16:00 a v neděli od 13:00 hodin. Více informací naleznete na: www.hranickapropast.cz .

Doprovodný program veletrhu Regiontour 2017, programové pódium v pavilonu „P“.

Sobota 21. 1.
16.00 – 16.30

Hranická propast – nejhlubší propast na světě - česko-polský projekt National Geographic "Hranická propast step beyond 400m"

Přihlašovatel: Česká speleologická společnost Hranický kras

Neděle 22. 1.
13.00 – 14.00

Hranická propast – nejhlubší propast na světě - beseda s potápěči: průzkum Hranické propasti prováděný v letech 1963 -2016

Přihlašovatel: Česká speleologická společnost Hranický kras

Poslední aktualizace: 4.1.2017
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět