Loading...

Nebeský rock'n'roll opět zaburácí 3. a 4. září jen kousek od českých hranic

Tipy a novinky

Divácky atraktivní Red Bull Air Race se po šesti letech vrací na německý Lausitzring. Nejobratnější piloti světa se zde publiku předvedou 3. a 4. září. V roce 2010 na automobilový závodní okruh u Klettwitz dorazilo na 118 tisíc diváků z Německa i celé Evropy. V letošním roce mohou dva čeští piloti elitní čtrnáctky na okruh kousek od Drážďan přilákat ještě více fanoušků z Čech.

Nejrychlejší závod světa

Při závodu Red Bull Air Race jde především o rychlost, preciznost a neúprosný boj s časem. V rychlosti přesahující místy 400 kilometrů v hodině kličkuje čtrnáctka nejlepších pilotů světa s letadly o rozpětí okolo osmi metrů mezi pětadvacetimetrovými pylony, jejichž rozestup je pouhých 10 až 14 metrů. Cílem je prolétnout určenou trasu co nejrychleji a samozřejmě bezchybně. Délka trasy je zhruba šest kilometrů a piloti musí počítat s řadou nástrah.

Vedoucí pilot na domácí půdě

Na Lausitzringu se již závodní seriál dostane do fáze, kdy se začne rozhodovat o letošním mistru světa. Nejlépe je na tom zatím domácí Matthias Dolderer, jenž na domácí závod dorazí coby lídr průběžného pořadí. Rakušan Hannes Arch, který na Lausitzringu zvítězil před šesti lety, na něj ztrácí 18,25 bodu, což znamená, že by svého německého kolegu během jednoho závodu z prvního místa nesesadil ani ziskem 15 bodů za vítězství. I tak se ale Dolderer bude chtít před domácím publikem předvést v nejlepším světle. „Jsem šťastný, že se bude opět závodit v Německu. Na závod na Lausitzringu v roce 2010 mám skvělé vzpomínky. Byl to vůbec první závod na stadionu. Atmosféra byla skvělá. Jsem rád, že budou mít němečtí fanoušci opět možnost něco takového zažít doma. Pro fanouškovskou základnu i německý sport je to skvělá věc,“ pochvaloval si německý pilot možnost závodit na domácí půdě.

Skvělá možnost podpořit české piloty

Z návratu Red Bull Air Race na německý Lausitzring se mohou radovat i čeští fanoušci. Zejména pak ti ze západní a severní části republiky, pro něž je německá zastávka oproti Budapešti nebo rakouskému Spielbergu doslova za humny – od hraničního přechodu na D8 je to k oválu jen něco málo přes hodinku cesty. V hojnou účast českých fanoušků jistě doufají i oba čeští piloti Martin Šonka a Petr Kopfstein. Tak nezbývá než držet palce a těšit se na skvělou podívanou.

Vstupenky a ubytování

Vstupenky na 3. a 4. září 2016 jsou k dostání na www.lausitzring.de a www.redbullairrace.com. V prodeji jsou jak jednodenní vstupenky, tak i zvýhodněné lístky na kvalifikaci a finále.

Tip: Spojte fandění s víkendem v Lužické jezerní krajině

Lausitzring se nachází v bezprostřední blízkosti nově vznikajícího prázdninového regionu s dvacítkou jezer, novými cyklostezkami a nepřebernou možností aktivit u vody a vodních sportů. Veškeré informace a ubytování najdete www.lausitzerseenland.de/cz.

Poslední aktualizace: 23.8.2016
Nebeský rock'n'roll opět zaburácí 3. a 4. září jen kousek od českých hranic na mapě
Autor: nemecko
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu