Loading...

Načerpej sílu z kouzel přírody! Zalakaros, Maďarsko, Balaton

Tipy a novinky

Zalakaros je nejkvětinovější město Maďarska a jako lázeňské město je známo hlavně svými léčivými vodami a lázněmi. Malebné městečko, rozprostírající se uprostřed strání okolních hor, však v sobě skrývá i četné další přírodní krásy.


Srdcem města Zalakarose jsou léčebné lázně Gránit Gyógy-, Élmény- és Strandfürdő s 5000m² vodní plochy (z toho 1500 m² se nachází v krytých prostorách), 25 bazény, s kapacitou až 9000 osob! Oddělení lázní, kde najdou dokonalou léčbu, osvěžení a rekreaci návštěvníci všech věkových skupin, jsou následující:

- Kryté lázně, léčebné zařízení – radost z uzdravení: využití regeneračních vlastností léčivé vody v bazénech o teplotě 34-36 C°, široká paleta léčebných ošetření a procedur za lékařského dohledu.

- Zážitkové lázně – osvěžení, wellness: vnitřní i venkovní zážitkové a dětské bazény s rozličnými atrakcemi, hydromasážní bazén, sportovní bazén, skluzavka „Černá díra”, finská sauna, aromaterapeutická sauna, infra-sauna, parní kabina, solná terapie a wellnessové procedury.

- Venkovní koupaliště – koupání, opalování, zábava: moderní termální, sportovní, rodinné bazény s léčivou vodou o teplotě 24-36 C°, vlnobití, soustava skluzavek se 6 dráhami, brouzdaliště a hřiště, Letní lázeňský festival s pestrými programy.

- Léčebné centrum – rekreace, odpočinek, klid: koupele v sedacím bazénu a jakuzzi s termální vodou, příjemné rozptýlení v Léčebné zahradě – park krásně upravený od brzkého jara až do pozdního podzimu.

Zalakaros
Zalakaros  •  Foto: fesak001

Buďte i Vy jedním z našich 70 000 návštěvníků, kteří každým rokem navštíví lázně Gránit Gyógy-, Élmény-, és Strandfürdő!

S ubytováním si nemusíte dělat starosti! V Zalakarosi naleznete noclehy všech cenových kategorií. Jsou zde soukromá ubytování, rodinné penzióny, komfortní tříhvězdičkové hotely s příjemnou atmosférou, nebo luxusní čtyřhvězdičkové wellnesové hotely pro hosty s nejvyššími nároky, zrovna tak jako kemping.

Zalakaros
Zalakaros  •  Foto: fesak001

Avšak kouzlo Zalakarose nespočívá jen v jeho léčivé vodě! Posezení při západu slunce před sklípkem se sklenkou oroseného dobrého bílého vína – to je taky Zalakaros. Nenapodobitelný tvarohový štrůdl nebo houbová polévka v restauraci s domácí kuchyní – to je taky Zalakaros. Pohled na nezapomenutelné panoráma Malého Balatonu při jízdě na kole – to je taky Zalakaros. Do padnutí tančit při vinobraní nebo květnovém uličním bálu, unavit se v sauně, stokrát sjet na skluzavce, sedět schouleně ve dvojici v letním kině, vyléčit nemocné klouby ve zdejší horké léčivé vodě, pod širokou korunou stromu v parku přečíst vytouženou knihu, vylézt na rozhlednu, zvládnout pěší túru, dát si na svačinu chleba se sádlem a s cibulí, jet na koni nebo quadem po okolních kopcích, letět rogalem, ochutnávat zdejší víno, ulovit tu největší rybu... to všechno je Zalakaros! V rámci letních festivalů očekáváme návštěvníky s mnoha účinkujícími na našich zábavných, sportovních, rodinných a gastronomických programech a atrakcích: dny vína, pouliční bál, středověké slavnosti. Zalakaros je vždy dokonalým místem k odpočinku a zábavě pro každou věkovou skupinu!.


Další informace: www.zalakaros.hu

Poslední aktualizace: 24.5.2010
Načerpej sílu z kouzel přírody! Zalakaros, Maďarsko, Balaton na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu