Loading...

Na hory s Jetíkem

Tipy a novinky

Vydejte se po stopách Jetíka na nejkrásnější místa českých, moravských a slezských hor. Kdo Jetíka znáte, víte, že jde o maskota hry, kterou pro děti a jejich dospělé průvodce pořádá Horská služba. Kdo jste se s ním zatím nesetkali, vězte, že existuje! Navštivte Jetíkův web a přesvědčte se sami. Přečtěte si, kde se u nás vzal, seznamte se s pravidly hry, stáhněte si a vytiskněte jeho pas — a lov na razítka může začít!

Od Šumavy po Beskydy je rozmístěno přes sto padesát razítek. Kde přesně, dozvíte se v seznamu razítkovacích míst. Jsou v něm všechny informace potřebné k tomu, abyste místa našli a k razítkům se bez potíží dostali (pozor na provozní doby!).

Pokud nemáte zkušenost nebo ambice vytyčovat vlastní pochodové osy, spolehněte se na Jetíkovy výletnické tipy. Pěší i cyklistické výlety najdete pěkně roztříděné podle sezóny, obtížnosti nebo věku (zájmu) účastníků.

Přípravu na výlet umí Jetík podpořit zábavnými hříčkami a kvízy, které prověří znalosti zeměpisu a pravidel platných pro bezpečný a ohleduplný pohyb v horské přírodě. Když se z výletu vrátíte, neváhejte se podělit o své fotografie. Jetíkova fotogalerie je připravena a pokud si pospíšíte, můžete za svou fotku dostat i malý pěkný dárek.


Jetíkovy výhry

Dárky ale čekají hlavně na stopaře, kteří nasbírají stanovené počty razítek. Jednak se ozdobí kultovními jetíkovskými odznaky, jednak mohou postoupit do hlavního slosování. To se odehraje v listopadu letošního roku. Na výlety za Jetíkem a jeho razítky tedy zbývá dost času.


Projekt "S Jetíkem po českých horách" je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Poslední aktualizace: 4.4.2014
Na hory s Jetíkem na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu