Loading...

MozART GROUP, Koncert klasické hudby, při kterém padá brada, ne však únavou, ale smíchem.

Tipy a novinky

Tak by se dal charakterizovat jejich koncert, již třetí brněnský, který představí ve čtvrtek 5. května v Janáčkové divadle tento vynikající klasický a zároveň netradiční polský smyčcový kvartet. Tajemství jejich celosvětového úspěchu tkví v tom, že posouvají hranice vážné hudby k dokonalé humorné show. Základem je samozřejmě brilantní hráčská technika, ovládání širokého repertoáru od klasiky až po novější hity a nesporný herecký talent protagonistů.

Jejich téměř kabaretní podívaná přináší fascinující momenty nejrůznějších interpretačních a někdy až sportovních bravurností. Viděli jste třeba někdy hrát na housle a přitom si pinkat s pinpongovou pálkou? Nebo hrát na ucházející nafukovací balónek – a to docela náročný kousek? Podobná čísla, plná inteligentního humoru nenechají nikoho na pochybách, že je svědkem dokonalé hudební zábavy. A to skutečně nemusí slevit z náročnosti návštěvníka klasického koncertu. Tímto svým osobitým pojetím otevírají širokou bránu ke klasické hudbě každému, především však mladým i všem těm, kteří měli dodnes z koncertu klasické hudby obavu.

MozARt GROUP ročně odehrají více jak 200 koncertů po celém světě.

Svého koncertního DVD prodali přes 100.000 kusů a účinkovali s takovými osobnosti jako je třeba Bobby McFerrin. Na letošním májovém turné u nás, které odstartují v Brně navštíví ještě Prahu, Jihlavu a Olomouc. V Brně se však krom koncertu zdrží i na natáčení Manéže Bolka Polívky, kde jsou hlavními hosty a která se pak bude vysílat v červnu. Tedy máme se zajisté na co těšit.

Více než tisíc slov však řekne jediná ukázka jejich umu. Přijďte se tedy přesvědčit sami, že vážná hudba může bý i pramenem zdravého, inteligentního humoru a smíchu, který nám dnes tak schází.

5. 5. 2011 v 19:00, Brno, Janáčkovo divadlo. Od 290 Kč.

8. 5. 2011 v 19:00, Jihlava, Dělnický dům. 290 Kč.

9. 5. 2011 v 19:00, Praha, Sál Velvyslanectví Polské republiky v Praze. 690 Kč

10. 5. 2011 v 19:00, Olomouc, Reduta. Dvořákova Olomouc

Bližší informace najdete na stránkách www.solisart.cz

Poslední aktualizace: 2.5.2011
MozART GROUP, Koncert klasické hudby, při kterém padá brada, ne však únavou, ale smíchem. na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu