Loading...

Letos v Informačním centru přivítají již padesátého tisícího návštěvníka

Tipy a novinky

Informační centrum – Obnovitelné zdroje v Hradci Králové navštívilo v roce 2011 celkem 12 690 návštěvníků. Od otevření v květnu 2008 to je více než 47 000 zájemců o interaktivní expozici Skupiny ČEZ na řece Labi.

Stejně jako v předchozím roce byl nejúspěšnějším měsícem květen s počtem 2 106 návštěvníků. V tomto období se Informační centrum již tradičně účastní oblíbených prohlídek Královéhradecké muzejní noci. Zároveň zde v průběhu celého roku probíhají různé akce, jako například konference, semináře, přednášky, výstavy a jiné.

„Ze zájmu o naši expozici máme velikou radost a v roce 2012 se těšíme na všechny naše další návštěvníky, včetně toho jubilejního s číslem 50 000“ říká průvodkyně Petra Burdová.

Informační centrum Obnovitelné zdroje v Hradci Králové nabízí možnost prohlídky interaktivní expozice o vlastnostech a využití větrné, vodní, geotermální, sluneční energie a energie vzniklé spalováním biomasy. Zároveň je zde pro zájemce možná i prohlídka skutečné malé vodní elektrárny.

V loňském roce celou expozici obohatil nový film věnovaný vodním elektrárnám na řece Labi. Průvodci zároveň připravili pro zájemce několik soutěží v prostorách centra. Vyhlášena byla i letní fotografické soutěž na téma obnovitelné zdroje energie a podzimní fotografická soutěž týkající se historické budovy malé vodní elektrárny Hučák v Hradci Králové. „Hned pro začátek letošního roku jsme připravili novinku v podobě výroční turistické známky ke stoletému výročí uvedení do provozu malé vodní elektrárny Hučák. Prodej dřevěné plaketky, která má z jedné strany vyobrazenu Francisovu turbínu a ze strany druhé budovu Hučáku, je plánován pouze do konce prosince 2012,“ říká průvodce Vladimír Hanuš.

Informační centra Skupiny ČEZ je možné nalézt po celé České republice. Nejstarší v Jaderné elektrárně Dukovany bylo otevřeno v roce 1994. Osmým v pořadí je právě Informační centrum v Hradci Králové, jehož hlavním motivem je výroba ekologické elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Nejmladší centrum bylo otevřeno v listopadu 2009 v Elektrárně Ledvice.

Poslední aktualizace: 3.2.2012
Letos v Informačním centru přivítají již padesátého tisícího návštěvníka na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu