Loading...

Jaké to je být průvodce turistů ?

Tipy a novinky

Turistická sezóna je v plném proudu. Do České republiky i do Prahy přijíždí velké množství zahraničních návštěvníků. Stačí malá Procházka po Praze a nebo návštěva Karlových Varů či jiného turistického místa a je zřejmé, že průvodci mají plné ruce práce.
Potkáváme průvodce a průvodkyně, jak nesou nad hlavou deštník nebo jiné označení a za nimi kráčí zvědaví turisté z celého světa a pozorně naslouchají výkladu.

Činnost průvodce je velmi pestrá a průvodci mají mnoho možností uplatnění.

Průvodci se dělí na tzv. Průvodce cestovního ruchu - tedy průvodce, kteří doprovází cizince v České republice a nebo naopak naše turisty do zahraničí. Do této skupiny patří i tzv. delegáti, kteří se o turisty starají v rámci letních pobytů u moře nebo zimních pobytů na horách. K kurz pro Průvodce cestovního ruchu je velmi pestrý a všestranný. Vyučuje se historie a dějiny umění, světová geografie cestovního ruchu, technika a ekonomika cestovního ruchu, základy psychologie jednání s klienty, jak se zachovat při mimořádných situacích (např. nemoc klienta, ztráta či poškození zavazadel) a mnoho dalšího.

A druhá skupina průvodců jsou tzv. Průvodci pro region Praha, kteří doprovází naše či zahraniční turisty po Praze. Tento kurz je věnován především historii a dějinám umění, kulturně historickému místopisu Prahy, studiu jednotlivých památkových objektů a turistických tras. Teoretická výuka je doplněna praktickými exkurzemi do probíraných památkových objektů. Kurz pro Průvodce Prahou je určen nejen lidem, kteří chtějí pracovat jako průvodce, ale všem, kdo se chtějí o Praze něco více dozvědět.

Informace, které získáte v obou kurzech využijete i u maturity nebo přijímacích zkoušek na vysokou školu. Novinkou je Spojený kurz průvodce cestovního ruchu a pro region Praha.

Většina kurzů je rekvalifikačních a jsou akreditované Ministerstvem školství České republiky.

TYRKYS, škola kultury podnikání v cestovním ruchu také nabízí novinky – kurz Delegát cestovní kanceláře a Pracovník cestovní kanceláře.
Složením zkoušky v TYRKYSu péče o klienty nekončí. TYRKYS nabízí i řadu dalších seminářů jako například Seminář první pomoci, seminář poskytování první pomoci u dětí a úplnou novinkou je rekvalifikační kurz Zdravotník zotavovacích akcí.

Více informací na www.tyrkys.cz
TYRKYS, škola kultury podnikání v cestovním ruchu, Na Moráni 5, Praha 2

Zajímá vás cokoliv o průvodcovství? Napište nám své otázky: tyrkys@accommodation.cz

Poslední aktualizace: 22.9.2010
Jaké to je být průvodce turistů ? na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu