Loading...

Akce v Pasovském okrese na jaře a v létě

Tipy a novinky

I v letošním roce se koná řada zajímavých turistických akcí spojených s řekou Dunaj. 14. dubna 2013 se uskuteční již 15. ročník akce „Rad Total im Donautal“ – pohodová cyklistika v údolí Dunaje, která je určena zájemcům všech věkových kategorií i rodinám s dětmi. Zapojeny jsou do ní bavorské i hornorakouské obce podél trasy, které účastníkům nabízejí pestrý doprovodný program a občerstvení v podobě typických místních specialit.

Trasa prochází jednou z nejvýznamnějších přírodních chráněných oblastí Německa a vede po silnicích, které budou tento den zcela uzavřeny pro silniční Dopravu. Projíždět se bude obcemi, které pro tuto příležitost cyklistům připravily zajímavou nabídku v podobě soutěží, ochutnávek i kulturních zážitků. Je to např. bezplatná prohlídka zámku a kostela v Obernzellu a Přírodního zážitkového muzea v Jochensteinu, nebo soutěž v obci Schlögen, jejíž výherce získá nové jízdní kolo. Pro rodiny s dětmi je připraven speciální dětský program.

Foto: Bekmen

Hlavními sponzory akce jsou banka Raiffeisen a firma Energie AG Oberösterreich. U infobusů ÖAMTC v obci Kasten si zájemci mohou vyzkoušet elektrokola a simulátory jízdy na kole a stejně jako v loňském roce zde také bude možné ve speciální akci získat cyklistické helmy za cenu € 10,-. Na celé trase se bude po celou dobu konání akce pohybovat motocykl ÖAMTC, jehož posádka ochotně pomůže při drobných opravách kol.

Na objednání společnost Donau Turistik připraví elektrokola, která budou k zapůjčení v Pasově a Kastenu. Každý, kdo má raději vodu než kolo, může vyzkoušet plavbu lodí z Wesenuferu přes Engelhartszell do obce Niedrranna, nebo využít služeb lodní Dopravy Wurm+Köck na trase Pasov – Kasten.

Léto na Dunaji bude ve znamení plamenů. Ve čtyřech obcích – Vilshofen, Untergriesbach, Aschach/Feldkirchen a Au/Narrn – se budou konat letní slavnosti s efekty ohně, zakončené velkolepými ohňostroji na Dunaji. Návštěvníci si mohou pohled na tuto velkolepou show vychutnat buď ze břehu nebo z paluby lodi společnosti Wurm-Köck-Flotte.

Foto: Bekmen

Termíny jednotlivých akcí jsou 18. května 2013 Untergriesbach, 31. května 2013 Feldkirchen, 12. a 13. 7. Vilshofen a 9. srpna 2013 Au/Narrn. Každá ze slavností má svá specifika, v obci Untergriesbach bude slavnost laděna v duchu středověku, ve Vilshofenu jsou do ohňostroje zakomponovány prvky překvapení, v Au/Narrn se připravuje živý program na třech pódiích.
Ten, kdo bude akce sledovat z paluby lodi společnosti „Wurm+Köck“, která vypluje v 19:00 hod z Pasova nebo ve 20:00 hod z Lince, bude mít svůj zážitek umocněn živou hudbou a 3-chodovým menu na objednávku, nebo večeří á la carte.

I v roce 2013 bude vydána oblíbená brožura „Dunajská cyklostezka“, která obsahuje důležité informace pro cyklisty na trase v Rakousku. Na 13 úsecích je na přehledných mapách znázorněn průběh trasy z Pasova až do Bratislavy. Nechybí zde ani nabídky cestovních kanceláří zaměřených na cyklistiku, jízdní řády lodí a samozřejmě seznam dobíjecích stanic pro elektrokola.

Více informací naleznete na www.passauer-land.de nebo v našich informačních centrech:
Informační centrum Bavorský les-Šumava v Českých Budějovicích
Karla IV. 416/4, 370 01 České Budějovice,
Tel: 387 202 598, e-mail: info.cb@bavorskelesy.cz
Informační centrum Bavorský les-Šumava v Plzni
Martinská 303/9, 301 00 Plzeň
Tel: 377 322 145, e-mail: info.plzen@bavorskelesy.cz

Poslední aktualizace: 2.4.2013
Akce v Pasovském okrese na jaře a v létě na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu