Loading...

ACK ČR důrazně odmítá informace o zaplavení ostrova Kos běženci

Tipy a novinky

Asociace cestovních kanceláří důrazně odmítá, že by se vlivem mírně zvýšeného počtu imigrantů zhoršila situace pro turisty na řeckém ostrově Kos. Zprávy některých médií, které hovoří o Kosu jako „uprchlickém táboře“ nebo „ostrově zaplaveném běženci“, neodpovídají realitě a jsou v rozporu s aktuálními zprávami od našich delegátů a řeckých partnerů přímo z místa.

Desítky tisíc turistů z celého světa, kteří pobývají na ostrově Kos, se s imigranty setká pouze výjimečně. Historicky byl tento ostrov přestupním místem pro migranty směřující do Evropy – Atén.

Ano, v současné době jsou na místě „běženci“, ale ti se nepohybují v turistických zónách, nýbrž se nacházejí v centru hlavního města u policejní stanice a v jejím blízkém okolí, kde čekají na vyřízení dokladů potřebných pro plavbu do cílové destinace – nejčastěji Atén a dále do zemí EU.

( většina fotografií, které se objevily v některých českých a britských médiích pochází právě z okolí policejní stanice v hlavním městě).

Zdůrazňujeme, že středomořské ostrovy nejsou pro imigranty cílovou zemí. Běženci zde pouze čekají na vyřízení dokladů pro další plavbu na pevninu – do zemí Evropské unie. Nezaplňují tedy ostrov Kos.

ACK ČR považuje zprávy o „zaplavení ostrova Kos běženci“ a podobně za velmi zkreslené a neodpovídající každodenní realitě.

Asociace také nabízí zprostředkování rozhovorů s delegáty hlavních cestovních kanceláří a zaslání nejaktuálnějších fotografií z běžných turistických míst.

Poslední aktualizace: 2.6.2015
ACK ČR důrazně odmítá informace o zaplavení ostrova Kos běženci na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu