Naučná stezka nelesní krajina Kvilda

Tipy na výlet, Šumava




Kam a jak jedeme?

Okolím Kvildy vede naučná stezka, která se věnuje vzniku a vývoji bezlesé krajiny v okolí a hospodařením v okolí.

Trasa je nenáročná, příjemná procházka s délkou 5 km a převýšením 100 m. V letním období potěší borůvky, které zde hojně rostou.

Za čím jedeme?

Naučná stezka Kvilda
Naučná stezka Kvilda
lupa

Jdeme za šumavskou přírodou. Po cestě potkáte zastavení s lavičkami, kde je možné sednout si a pokochat se krajinou nebo popřemýšlet při pohledu na kameny ohraničená políčka, jak těžký musel život v horách dříve být.

Jak a kde jsme se najedli a ubytovali?

Naučná stezka Kvilda
Naučná stezka Kvilda
lupa

V Kvildě můžeme využít řadu možností ke stravovávní i ubytování. Zvláště nás zaujala místní výborná pekárna, kolem které jsme se vraceli zpět do centra Kvildy. Pekárna si sama peče netradiční pečivo a místní koláče nebo pivní rohlíky nemají chybu.

Co se nám nejvíce líbilo a co naopak ne?

Naučná stezka Kvilda
Naučná stezka Kvilda
lupa

Naučná stezka bývá překvapivě málo využívána a tak pokud si chcete po absolvování turisticky atraktivních cílů, jako je blízký Pramen Vltavy odpočinout, od vyhýbání davům a cyklistům, je to ideální volba.

Ostatní informace

http://www.jiznicechy.org/cz/index.php?path=mest/kvilda.htm



Další informace

Hodnocení:
neumístěno
Náročnost:
rodina s dětmi, romantika
Délka:
vycházka (do 6 km)
Druh:
do přírody
Byli zde:
2 turisté
Jak se Vám tam líbilo ?

Komentář:

Diskuse k výletu Naučná stezka nelesní krajina Kvilda

11.07.2011 14:25

St.Ilona

Mám jen poznámku k "výborné" pekárně na Kvildě. Loni jsem z ní byla taky nadšená (2010), avšak letos už mají jméno a přestali se snažit sad. Pečivo bylo oschlé, suché, náplň v koláčích téměř žádná a chleba se druhý den nedal jíst. Jinak na Kvildě je krásně Smile

14.06.2016 07:11

Dasas
Naprosto souhlasím, taky jsme už měli podle paní prodavačky zcela "čerstvé" koláče, které se nedaly jíst a museli se vyhodit. Ty tam jsou doby z jejich začátků po r.1989, kdy vařili dobrou kávu, to co předvedli včera byl podprůměr. Nevím, na co mají takový velký pressovar, když na něm neumějí uvařit dobrou kávu. Použitá káva byla buď stará nebo hodně levná a úplně řídká.

Nadpis: (nepovinný)

Vaše jméno:

Email: (nezobrazí se)

Text:

Sledovat diskusi e-mailem
Váš email:
Sledování můžete kdykoliv zrušit jedním kliknutím.
Email:
Heslo:
Vytvořit účet Zapomenuté heslo