Loading...

CK MUNDO – aktivní dovolená v dobré partě

Tipy a novinky

Turistika.cz představuje svého nového partnera cestovní kancelář Mundo, jejíž poznávací zájezdy většinou kombinují Hory, turistiku a památky. Cestovka funguje už 15 let a na zájezdy s ní jezdí převážně mladí lidé - věkem, nebo přinejmenším duchem, takže její hlavní předností je kamarádská atmosféra na zájezdech a velmi často dobrá parta. Cílem je, aby se účastníci cítili na zájezdu spíš jako v partě kamarádů, ale při zachování všech výhod cestování s cestovní kanceláří (tj. především dostatek informací od kvalifikovaných průvodců). V horách se klade důraz na bezpečnost, jinak je ale na zájezdu dostatek volnosti- žádné chození po městě za průvodcem s deštníkem. Mundo má i svoje specialitky, např. tzv. večerní karimatka party nebo krácení času při přejezdu autobusem zábavou zvanou „rádio Mundo“.

CK Mundo nabízí hlavně autobusové poznávací zájezdy po celé Evropě, nejčastěji pod stan. Často je to do netradičních destinací, kam není tak jednoduché cestovat individuálně anebo by cesta individuálně mohla vyjít dráž. Příkladem je třeba Albánie, Irsko, Korsika, Krym, Makedonie, Maroko, severní Norsko a Švédsko, Pyreneje, Rusko, Východní Turecko nebo Zakarpatská Ukrajina. V nabídce jsou ale i exotické letecké zájezdy jako Island, Gruzie a Arménie, Izrael, Tanzanie nebo Patagonie. Svoje si v nabídce najdou i cyklisté, dovolená na kole s cyklovlekem má velkou výhodu v podpoře autobusu, který převáží zavazadla, takže můžete jezdit nalehko.

S Mundem jezdí páry a skupinky, ale zrovna tak i dost jednotlivců, kteří jsou většinou na zájezdu sami tak maximálně první den... Na webu cestovky najdete diskusní fórum, kde není nouze o cestovatele hledající parťáka na zájezd, stejnou možnost nabízí i Facebook, kde má Mundo přes 2500 fanoušků (v březnu 2012). Na facebookových stránkách se také můžete pravidelně dozvídat novinky, upozornění na nové články, cestopisná promítání, zajímavé fotky nebo cestopisné pořady v České televizi.

Mundo je možná vzhledem ke své filosofii bližší individuálnímu cestování než většina ostatních CK, ale pokud cestování s cestovkami nemusíte vůbec, můžete alespoň využít obsahové sekce webu CK Mundo, kde najdete on-line průvodce pro jednotlivé země napsané zasvěcenými autory, většinou průvodci, kteří v dané zemi nějaký čas žili. Příkladem je třeba on-line průvodce Turecko nebo podrobný průvodce pro Island.

A konečně, pokud Vám zájezdy, které najdete na webu, úplně nevyhovují třeba termínem nebo programem, dělá Mundo pro větší skupiny také zájezdy na míru. Po Evropě prakticky kamkoliv, protože už se zájezdy za 15 let své existence projela téměř všechny evropské země.

Poslední aktualizace: 7.2.2020
CK MUNDO – aktivní dovolená v dobré partě na mapě
Autor: ckmundo
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu