Loading...

Chcete vyhlídkový let nad Karlštejnem? Žádný problém

Tipy a novinky

V současné době nejsou zážitky v podobě vyhlídkových letů nic neobvyklého, ba naopak se jedná o cenově dostupné služby, které ve vás zanechají neopakovatelné, hlavně tedy nezapomenutelné pocity. Obrovské popularitě se těší především vyhlídkové lety uskutečněné nad matičkou Prahou. Pokud jste všechny památky a historické skvosty už viděli, je nejvyšší čas postoupit na vyšší úroveň a zhlédnout je ještě z ptačí perspektivy. Dokážete si představit, jak vypadá takový Karlštejn z výšky?

Vyhlídkové lety nabízí celá řada společností, přičemž přední postavení v této oblasti má Pilotem na zkoušku. Uskutečňuje vyhlídkové lety letadlem a vrtulníkem z celkem dvanácti letišť rozmístěných po celé České republice, tudíž nezáleží na tom, zda jste z Prahy, Ostravy, Českých Budějovic či Mladé Boleslavi.

Vyhlídkový let nad Karlštejnem

Jednou z nejžádanějších vyhlídkových tras v hlavním městě je určitě ta, co vede přes Karlštejn. Usednete do letadla a užijete si čtyřicet minut panoramatického výhledu na nejkrásnější metropoli v Evropě. Poletíte moderním letadlem Cessna 172, a to trasou letiště Letňany - Průhonice - soutok Berounky a Vltavy - Vysílač Cukrák - Karlštejn - Malá a velká Amerika - Davle - letiště Letňany. Z výšky se tak můžete podívat na zámek Průhonice, lom Zbraslav, ale i romantická zákoutí Vltavy.

Vyhlídkový let pro jednu osobu vyjde na 3 480 korun. Jestliže však chcete do letadla pozvat ještě další dva lidi, tak pro tři osoby vyjde zážitek na 8 400 korun, pro pět potom na 12 600 korun. Čím více osob tedy je v letadle, tím nižší je cena na osobu. Domluvte se s přáteli, rodinou a známými na jedno společné odpoledne.

Pilotem na zkoušku

Samotný název napovídá, co ještě společnost Pilotem na zkoušku nabízí. Vyzkoušet si totiž můžete, jaké to je stát se pilotem letadla či vrtulníku. Dokážete řešit nouzové situace, které mohou ve výškách nastat? Stačí zachovat klid, nestresovat se, a potom zvládnete i nemožné. Třeba se vám pilotování natolik zalíbí, že si nakonec budete chtít získat letecký průkaz.

Vyhlídkové lety můžete absolvovat nejen v letadle, ale klidně i vrtulníku. Záleží pouze na vás, jaký stroj se vám více zamlouvá. Zajímavostí jsou lety po Evropě, tudíž není zakázáno vyrazit za hranice naší republiky. Strávit tak můžete jeden den nad Alpami, případně vyrazit na tři dny do Chorvatska. Určitě jste do Chorvatska už někdy jeli autobusem či automobilem, cesta je dlouhá a nekonečná, a tak proč nevyrazit soukromým letadlem?

Pilotem na zkoušku je jedna z největších leteckých společností, která nabízí letecké zážitky a vyhlídkové lety. Postarají se o vás profesionální piloti, pro něž se stalo létání nejen prací, ale také koníčkem.

Poslední aktualizace: 6.5.2019
Chcete vyhlídkový let nad Karlštejnem? Žádný problém na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Chcete vyhlídkový let nad Karlštejnem? Žádný problém

Okolo hradu Karlštejn
Okolo hradu Karlštejn
Hrad
Jedným z najvýznamnejších a zároveň aj najkrajších a najnavštevovanejších…
0.1km
více »
Hrad Karlštejn není na prodej, i když…
Hrad Karlštejn není na prodej, i když…
Zajímavost
O čem psát po návštěvě Karlštejna? O historii hradu nebo o císaři Svaté…
0.1km
více »
Karlštejn – kaple sv. Kateřiny
Karlštejn – kaple sv. Kateřiny
Kaple
Jednou z nejcennějších a nejkrásnějších vnitřních prostor hradu Kar…
0.1km
více »
Karlštejn – Boží muka
Karlštejn – Boží muka
Boží muka
Boží muka se nazývá menší jednoduchá stavba, většinou ve tvaru sloupu. Má…
0.1km
více »
Karlštejn
Karlštejn
Tipy na výlet
Hrad Karlštejn se nachází ve CHKO Český Kras cca 30km jihovýchodně od Prahy. Přijeli jsme vlakem (spoj Praha - Brno - Plzeň) a…
0.1km
více »
Na Karlštejn, za honosným hradem Otce vlasti Karla IV.
Na Karlštejn, za honosným hradem Otce vlasti Karla IV.
Tipy na výlet
Psát dnes cokoliv o hradu Karlštejn je sice možná stejně přínosné,…
0.1km
více »
WAX MUSEUM KARLŠTEJN
WAX MUSEUM KARLŠTEJN
Muzeum
Museum voskových figurín se nachází u hradu Karlštejn. Ve dvou podlažích,…
0.1km
více »
Hrad Karlštejn
Soutěž 2 body
www.turistikaprozivot.cz
Hrad Karlštejn
Hrad
Vrcholně gotický hrad založený v roce 1348 zaujímá mezi českými hrady zcela výjimečné postavení. Byl vybudován českým králem…
0.1km
více »
Karlštejn – Velká věž s kaplí sv. Kříže
Karlštejn – Velká věž s kaplí sv. Kříže
Hrad
Hrad Karlštejn je jednou z nejnavštěvovanějších památek České republiky i jedním z – nejen turistických - symbolů této země. Je místem navždy spojeným s…
0.1km
více »
Karlštejn, hrad Karla IV.
Karlštejn, hrad Karla IV.
Hrad
Hrad Karlštejn mě provází od raného dětství. Ani nespočítám, kolikrát jsem…
0.2km
více »
zavřít reklamu