Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Tipy na výlet, Krkonoše




vylet za gastronomiíVýlet za gastronomií
Ilustrační foto: Francouzská cibulová polévka; zdroj foto: Grund Restaurant
Ilustrační foto: Francouzská cibulová polévka; zdroj foto: Grund Restaurant
lupa

Změny v jídelním lístku odráží zpravidla příchod nového šéfkuchaře, inovace a v neposlední řadě i sezónnost surovin, ze kterých jsou pokrmy připravovány. Odhoďte obavy. Nadějný a talentovaný šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu, Jiří Středa, je stále na svém místě a je připraven překvapit své hosty nejednou delikatesou z kompletně proměněného jídelního lístku. Pro nové menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Pro nové zimní menu jsou typické houby, zvěřina a různé druhy masa. Z lístku je pak patrný italský a francouzský gastronomický vliv.





Ilustrační foto: Konfitovaný králík; zdroj foto: Grund Restaurant
Ilustrační foto: Konfitovaný králík; zdroj foto: Grund Restaurant
lupa

V nepříznivém počasí, kdy se vrátíte do Grund Resort Golf&Ski promrzlí z lyžování, se můžete zahřát Soupe a l'oignon. Komu tradiční francouzská cibulačka není vhod, může se přiklonit k bramborovému krému s restovanou kořenovou zeleninou a hříbkovou kroketou nebo ke consommé s hovězím žebrem a jullien zeleninou.

Ilustrační foto: Svatojakubské hřebenatky s rizotem; zdroj foto: Grund Restaurant
Ilustrační foto: Svatojakubské hřebenatky s rizotem; zdroj foto: Grund Restaurant
lupa

Malé předkrmy se hodí spíše pro uspokojení chutě, než hladu a přináší pestrý výběr. Tartar z muškátové dýně doplněný chipsy z bílého chleba a ovčím sýrem potěší svojí překvapivou kombinací. Kdo má konzervativnější chutě, tak může vyzkoušet králičí ledvinky na červeném víně nebo srnčí hřbet obohacený pistáciovými oříšky a kaštanovým pyré. Nabídku předkrmů uzavírají mušle svatého Jakuba s pyré z fava fazolí.

Jiří Středa - Grund Restaurant; zdroj foto: Grund Restaurant
Jiří Středa - Grund Restaurant; zdroj foto: Grund Restaurant
lupa

Jiří Středa neopomněl ani na ty, kdo upřednostňují saláty či pokrmy s vyšším podílem zeleniny. Co takhle vyzkoušet Ratatouille, francouzský slaný koláč Quiche Lorraine, marinované hříbky nebo uzené kachní prso na listech salátu? Ani milovníci těstovin a noků nepřijdou zkrátka. Tagliatelle jsou podávané na Grund Restaurantu od začátku listopadu s restovaným kuřetem, krémovou omáčkou a špenátem nebo s jehněčím ragout a ovčím sýrem. Gnocchi pak s pancettou, cuketou a mini tomaty nebo hříbkovým ragout, sypané parmazánem.

Hlavní chody jsou přehlídkou rozličných druhů a úprav mas. Těšit se můžete na kuřecí, králičí, telecí, kachní, jehněčí nebo hovězí maso. Telecí řízek je například podáván s tradičním vídeňským salátem a bramborovou slámou. Kachní prsa zdobí pastyňákové pyré, omáčka z calvadosu a listy mladé kapusty. Konfitovaného králíka servírují na Grund Restaurantu se zeleninovými krupkami, glazírovanou šalotkou a slaninovými křížalami. Komu by se zachtělo mušlí, tak může vychutnat svatojakubské hřebenatky s rizotem.

Každá opulentní hostina by měla být završena sladkou tečkou. K těžším dezertům patří mousse z mascarpone ozdobený griliášem, švestkovým coulis a karamelovou sušenkou nebo hutnější Varlhona créme brûlée. Pokud se chcete osvěžující dezert, tak sáhněte po variaci švýcarských zmrzlin a sorbetů.

O hotelu Grund Resort Golf&Ski
4. září 2009 se v Mladých Bukách otevřel Grund Resort Golf&Ski, projekt rodinné společnosti Grund, která v obci úspěšně podniká již od roku 1990. Na místě, kde dosud stálo 9jamkové hřiště, se nově pod hlavičkou Grund Resort Golf&Ski otevřelo 18jamkové hřiště a 4hvězdičkový hotel s relaxační zónou a restaurací. Součástí Resortu je i lyžařský areál. Grund Resort Golf&Ski je členem sítě Asten Hotels.



Další informace

neumístěno
Druh:
za gastronomií
Jak se Vám tam líbilo ?

Komentář:

Vyhledání vlakového spojení
Odkud:
Kam: Mladé Buky
(vzdálenost od místa: 0.89 km)
Datum: Čas:

Diskuse k výletu Se zimou přichází do Grund Resort Golf&Ski nový jídelní lístek

Nadpis: (nepovinný)

Vaše jméno:

Email: (nezobrazí se)

Text:

Email:
Heslo:
Vytvořit účet Zapomenuté heslo