Loading...

Zimní start na ledovcích – rozjezdy pro hvězdy

Tipy a novinky

Po letošním neklidném létě se jistě mnozí z nás těší na lyže. Kdo nechce čekat na první sníh, může vyrazit na ledovce. Čerstvý prašan umožnil 8. října rozjezd vleků jak na ledovci v Kaprunu, tak na Stubai. Oba ledovce zahajují novou zimní sezónu pestrým programem. I krátký pobyt v Alpách je naprosto ideální k načerpání nové energie.

Stubaiský ledovec:  nová jibline a pestré eventy

Stubaiský ledovcový areál, který se nachází pouhých 40 kilometrů jihozápadně od Innsbrucku, je ze všech rakouských ledovců tím nejrozsáhlejším. Současně však patří k těm mírnějším – tedy rodinným. Nabízí 35 sjezdovek všech stupňů obtížnosti (celkem 65 kilometrů), které jsou propojeny 26 vleky a lanovkami. Dostanete se tam pohodlně a rychle novou lanovkou 3S-Eisgratbahn. Od parkoviště na Mutterbergu trvá výjezd na hlavní stanici Eisjoch v nadmořské výšce 2.900 metrů sotva jedenáct minut. Modrá sjezdovka na Eisjochu je poměrně plochá a širokánská. Náročnější varianty se najdou kolem souběžné čtyřsedačky na Rotadlkopf. Většina svahů na Stubaiském ledovci je, stejně jako na jiných ledovcích, lehké a střední náročnosti. Kdo hledá excelentní restaurace, nebude zklamán. Mají jich tu dost s velkým výběrem opravdových lahůdek. Snowpark Stubai Zoo patří k nejlepší snowparkům v Alpách – letos přibyla další 300 metrů dlouhá Jibline včetně vlastního vleku Zooshutle. Provoz zahajuje Snowpark 16. října. 

>> VIDEOTRASY SJEZDOVEK Ski areál Stubai

>> VR 360° VIDEO, Ski areál Stubai

>> Ski areál Stubai na Turistika.cz

Nabitý program na ledovci

Od 5. do 7. listopadu se na ledovci koná velká Stubaiská premiéra: V čerstvě otevřeném Snowparku bude vystavovat 40 renomovaných výrobců své poslední modely snowboardů a vybavení pro freeriding. Již šestý FIS Freeski World Cup proběhne od 17. do 20. listopadu. Na toto zahájení světového poháru se již přihlásilo 20 zemí.

>> www.stubaier-gletscher.com

 

Start n Kitzsteinhornu  
Ledovec Kitzsteinhorn, který představuje jedinou ledovcovou oblast v Salcbursku, zahajuje letošní lyžařskou sezónou rovněž lákavými akcemi: 

Snow-How-Days, velká ledovcová akce od 7. do 9. listopadu, která bude ve znamení nových lyží a snowboardů těch nejlepších značek. Vše můžete zdarma vyzkoušet a vyslechnout cenné rady profesionálů. Snow-How-Days láká i kulinářskými zážitky. V nové restauraci Weitblick je podáván Flying Dinner 3x3 chody, s lahůdkami z různých nádmořských výšek na Kaprunu. Na skialpinisty čeká na ledovci rovněž zajímavá akce: MEIN ERSTER 3000ER – moje první třítisícovka – je to prvotřídní lyžařská túra s horským vůdcem, které se můžete zúčastnit, milujete-li intenzívní pocit svobody pod vrcholy Alp.

Vzhůru do prašanového ráje
Do ledovcového areálu vás vyveze přímo z centra Kaprunu lanovka 3K-K-ONNECTION. K dispozici je tam 61 kilometrů sjezdovek, 5 freeridových tratí a 3 perfektně vybavené snowparky. 

>> www.zellamsee-kaprun.com/cs


TIPY NA UBYTOVÁNÍ

SPA-Hotel Jagdhof*****, Stubaiský ledovec, Neustift

Atmosféru tohoto tradičního rodinného hotelu charakterizuje luxus a pohoda. Hotel se pyšní čtyřmi čepicemi podle Gault & Millaua vyznamenanou À-la-carte restaurací Hubertus Stube, kde si vychutnáte kreativně připravené tyrolské tradiční speciality. K největším highlights hotelu patří jednoznačně skvěle zásobený vinný sklípek, kde vás čekají vína z nového i starého světa, stejně jako požitková gondola Genuss-Gondel – nejmenší restaurace pro gurmety v Tyrolsku.  

Prostorný lázeňský areál na celkové ploše 3000 m2 nabízí oázu klidu SPA-CHALET, svět saun VITAL WELT s 20 saunami a parními lázněmi a kosmetické oddělení. Přímo k lanovkám pod ledovcem vás dopraví hotelový VIP-Shuttle-bus.

>> www.hotel-jagdhof.at

                      

Happy Stubai****
Mladí věkem i duchem se budou dobře cítit take ve čtyřhvězdičkovém hotelu HAPPY STUBAI, živém Vintage hotelu, který mistrně kombinuje butikový styl s happy chic. Místo, kde se setkávají hipsteři, akční rodiny a stalé činorodí lidé stříbrného věku, kteří milují život v přírodě. Mladý, kreativní tým kouzlí v kuchyni Happy Kitchen pestré lahůdky, inspirované tyrolskou i mezinárodní kuchyní. GOOD MORNING AUSTRIA – snídaně, určitě nelepší v celém údolí. Vše je čerstvě připraveno z místních surovin a pro každou chuť. Relaxační areál Chill-out-Area s vyhřívaným 20 metrů dlouhým venkovním bazénem uvolní a dobije po horském dobrodružství. K údolní stanici lanovky na ledovec jede skibus, do kterého nastoupíte takřka před dveřmi hotelu.  

>> VR 360° VIDEO, Happy hotel Stubai
  
>> www.happystubai.com


Sportresort Alpenblick****S, Zell am See 
Fit for life & für die Piste. Plus: absolut family-friendly!
Sportresort Alpenblick se nachází 750 metrů nad mořem nedaleko od Zellského jezera. Po sportovním vyžití najdete v hotelu vše, co ke kvalitní regeneraci potřebujete. Rozšíření a nová výstavba resortu během minulého roku ukazují, že se resort stále vyvíjí. Build-up místo lock-down bylo mottem rodiny majitelů. Nové 300 m² velké fitness centrum s ultramoderním vybavením a výhledem na alpské vrcholy je velkolepé. Program #fitbodymind vás perfektně připraví na začátek lyžařské sezóny: Diagnostika výkonu a kontroly kondice zaručují optimalizované a na míru šité osobní tréninky, díky nimž se nejen přizpůsobíte své první ledovcové sjezdovce, ale také celé zimní sezóně. „K podpoře tréninku využívají naši trenéři a odborníci nejmodernější diagnostické a tréninkové metody. Pro každý věk a každou tréninkovou úroveň," zdůrazňuje mladý nadšený sportovní trénér Phillip Aigner.

V kombinaci se zdravou #fitkitchen, #regenerací ve wellness areálu o rozloze 1 300 m², se začátek ledovcové sezóny určitě vydaří.

Ski-Plus:
 Do skibusu nastoupíte před vchodem do hotelu a skipass můžete obstarat přímo na recepci. K dispozici je samozřejmě hotelový lyžařský trenér. Ranní ptáčata mohou vyrazit do běžecké stopy společně s hostiteli.

Family-Plus: Dětský klub ALPI CLUB se postará i o ty nejmenší, je vybaven vnitřním a venkovním hřištěm. Rodinné pokoji jsou k dispozici pro více osob a speciální rodinné wellness nabídky jsou k dispozici.

Poslední aktualizace: 2.11.2021
Zimní start na ledovcích – rozjezdy pro hvězdy na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Zimní start na ledovcích – rozjezdy pro hvězdy

Drážďanská chata
Drážďanská chata
Chata
Drážďanská chata stojí pod Stubaiským ledovcem v blízkosti prostřední stanice lanovky Stubainer Gletscherbahn. Byla postavena v roce 1887 drážďanskou sekcí Německého alpského…
0.8km
více »
Lanovka na Schaufeljoch
Lanovka na Schaufeljoch
Lanovka
Kabinková lanovka Schaufeljochbahn má tři části. První …
1.2km
více »
Eisgrotte - ledovcová jeskyně Stubai, Tyrolsko
Eisgrotte - ledovcová jeskyně Stubai, Tyrolsko
Jeskyně
Ledovcová jeskyně se nachází u horní stanice lanovky…
1.8km
více »
STUBAITAL – informace v kostce
STUBAITAL – informace v kostce
Tipy a novinky
Stubaitalské údolí je vzdálené asi 15 km o…
2.2km
více »
Narozeninová oslava na sněhu-jedna z řady významných událostí ve Stubaitalu
Narozeninová oslava na sněhu-jedna z řady významných událostí ve Stubaitalu
Tipy a novinky
Oslavy, významné události a sport jsou na Stubai v zimní sezóně úzce…
2.2km
více »
Unikátní zimní radovánky pro celou rodinu v údolí Stubaital
Unikátní zimní radovánky pro celou rodinu v údolí Stubaital
Tipy a novinky
Zimní dovolená v údolí Stubaital přináší jistotu sněhu …
2.2km
více »
Ledovec Stubai
Ledovec Stubai
Trasa
Skiareál Stubai najdete v Rakousku, cca 40km jihozápadn…
2.2km
více »
RAKOUSKO očima O.K.
RAKOUSKO očima O.K.
Tipy a novinky
Jsem Ondra Košťál, je mi 21 let. Jako student a…
2.2km
více »
Zimní noční turistika v údolí Stubai
Zimní noční turistika v údolí Stubai
Tipy a novinky
Procházka sněhem zavátou krajinou, absolutní ticho, které přehluš…
2.2km
více »
Čtyři lyžařské oblasti pro perfektní zimní dovolenou
Čtyři lyžařské oblasti pro perfektní zimní dovolenou
Tipy a novinky
Stubaiský region je velice rozmanitý a zaručuje sníh po celou zim…
2.2km
více »
Na ledovci Stubai se již lyžuje
Na ledovci Stubai se již lyžuje
Tipy a novinky
Stubaiský ledovec ve zkratce ++ Největší rakouská ledovcová…
2.2km
více »
Ryzí sněhová zábava v lyžařských střediscích Stubaiského údolí
Ryzí sněhová zábava v lyžařských střediscích Stubaiského údolí
Tipy a novinky
Jedno údolí, mnoho podob. Ve Stubaji očekávají zimní sportovce i…
2.2km
více »
Stubai ledovec
Stubai ledovec
Ledovec
Nejvyšším vrcholem tyrolského ledovce Stubai je hora Schaufelspitze, kter…
2.2km
více »
Zima na Stubai – zábava pro celou rodinu
Zima na Stubai – zábava pro celou rodinu
Tipy a novinky
Kvalitní dovolená s pestrými aktivitami pro děti, to je…
2.3km
více »
Horská kaplička
Horská kaplička
Kaple
Na hřebeni pod vrcholem Schaufelspitze ve výšce 3164 metrů stojí kaplička. Za hezkého počasí nabízí krásný výhled na Stubaiský ledovec, okolní vrcholky a až na Dolomity. V…
2.8km
více »
Stezka podél divoké vody
Stezka podél divoké vody
Trasy
Wilde Wasser Weg ve Stubaitalu má tři etapy. Je dlouhá …
2.9km
více »
Vodopád Grawa
Vodopád Grawa
Vodopád
V horní části údolí Stubai je mohutný vodopád Grawa. Je považovaný za nejširší vodopád ve východních Alpách. Voda Sulzenanbachu padá z výšky 180 metrů přes skalní schody široké…
4.8km
více »
Ski areál Stubaier Gletscher
Ski areál Stubaier Gletscher
Ski areál
LYŽAŘSKÉ STŘEDISKO RAKOUSKO Největší lyžařské středisko…
8km
více »
Stubaiské Alpy
Stubaiské Alpy
Pohoří
Štubajské Alpy jsou pro nás poměrně odlehlá oblast, která však uchvátí…
9.7km
více »
Na Rettenbašský ledovec (Rettenbach) v Sölden
Na Rettenbašský ledovec (Rettenbach) v Sölden
Ledovec
           Na Rettenbašský ledovec (Rettenbach) v Sölden23.8.2019…
10km
více »
zavřít reklamu