Loading...

Zažij Liberec!

Tipy a novinky

Chystáte se do Liberce a chcete zažít skvělý den a získat spoustu zážitků. Máme pro vás tip na perfektní den strávený v našem krajském městě.

Jak jinak odstartovat dokonalý den než skvělou a chutnou snídaní. V Liberci je hned několik podniků, kam na ni zajít. My jsme pro vás vybrali rodinou kavárnu Mikyna, která se pyšní skvělou kávou, bohatým menu a dezerty. Najdete jí nedaleko Šaldova náměstí směrem k oblastní galerii.

A co je v plánu po snídani? Doporučujeme zamířit do již zmíněné Oblastní galerie, kam se podíváte za trochou kultury. Dříve budova lázní, dnes je to pátá největší galerie v Česku, kde nalezneme unikátní sbírku evropského umění. Po prohlídce v galerii je nejvyšší čas vydat se do proslulé Zoologické zahrady. Než dojdete na místo, projdete se cestou Lidových sadů. Parkem, který je vhodný na procházky, oddech, a kde se během celého roku konají společenské a kulturní akce. Dopoledne by bylo skvělé završit v naší Zoologické zahradě. Nejstarší zoo v České republice vás oslní svými prohlídkovými okruhy s více než 160 druhy zvířat. I když je nejstarší, naplňuje poslání moderní zoologické zahrady, a to díky účasti nejrůznějším projektům. Zároveň je světově významným centrem ochrany přírody. No nezní to skvěle?

Nastává čas oběda a my pro vás máme tip do restaurace ZOO 1320. Najdete ji po cestě od zoologické zahrady směrem do centra, přímo naproti Severočeského muzea. Restaurace nabízí denní menu i stálý jídelní lístek. Věříme, že si zde skvěle pochutnáte!

Po výborném obědě je skvělý nápad procházka, kde první zastávkou bude Liberecká přehrada – Přehradní nádrž Harcov. Je obklopená lesem, vilami a uličkou kolem vody. Od přehrady projdete kolem Liebiegovy vily s krásným vzhledem, dále se prohlédnete v obřím zrcadle, postaveným jako památka obětem komunismu a dojdete až na náměstí Dr. Edvarda Beneše, které stojí za návštěvu díky krásné novorenesanční budově Liberecké radnice. Uchvátí vás, jak pohled na ní, tak výhled z její radniční věže, kam mají návštěvníci v letních měsících přístup. Až budete mít naše krásné náměstí prohlédnuté, vydejte se do kavárny FofrKafe na skvělou kávu, čaj či nějaký sladký dezert. Kavárna je hned na náměstí, takže jí určitě nemůžete minout.

Dali jste si skvělou svačinku a je čas vydat se na další výlet. Z náměstí se vydejte Moskevskou ulicí, dále odbočte na ulici Felberova, která vás zavede až k našemu zámku. Liberecký zámek zde stojí od 18. století. Bohužel není veřejnosti přístupný, ale na zámecký park si čas určitě udělejte. Doufáme, že vás zaujme.

Z centra pro dnešní den vyrazíme o kousek dál. Určitě nesmíme zapomenout na symbol našeho města a obrovskou dominantu severních Čech. Napadá vás, kam vás pozveme? Ano, je to přímo na vrchol Ještěd! Vysílač, horský hotel s restaurací a neskutečný výhled na všechny světové strany. To je to pravé, co v Liberci také zažít. Vystoupat či vyjet na vrchol bude hračka. Z centra se k němu můžete dopravit vlastním vozem, tramvají či autobusem. Když už jste tu ke konci našeho dne, počkejte si na neuvěřitelný západ slunce a vydejte se do restaurace přímo na vrcholu. Večeřet nad oblaky bude jistě také velkým zážitkem.

A abychom nezmínili pouze těch pár gastrotipů v našem perfektním dni, máme tu pro vás další skvělé podniky. Přece jen každý má rád něco jiného. Dalším z podniků pro skvělou snídani může být DOK Nordbeans sídlící u hlavního nádraží. Na oběd můžete zajít i do Potrefené Husy na Soukenném náměstí nebo restaurace Budvarka nedaleko náměstí. A co další kavárna? Naším doporučením je jistě Pause Café či Kafe Kytka.

Liberec je plný míst pro návštěvu. Neváhejte a vydejte se směr Liberec! Už víte, kam se vydáte jako první? Hoďte nám svoje tipy a gurmánské recenze na naše sociální sítě, kde jsme jako Region Liberec. Gastrovýletům zdar a přejeme dobrou chuť!

Poslední aktualizace: 26.4.2022
Zažij Liberec! na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Zažij Liberec!

Honest Guide aneb kluci z Prahy na výletě v horách
Honest Guide aneb kluci z Prahy na výletě v horách
Tipy a novinky
Opusťme města a vyrazme do hor! Tak zní heslo Kluků z Prahy, které možná…
0.1km
více »
Podzim v Jizerských horách
Podzim v Jizerských horách
Tipy a novinky
Podzim v Jizerských horách, to zní jako skvělý nápad! V létě i v …
0.3km
více »
Kde si užít velikonoční zvyky a tradice v Libereckém kraji?
Kde si užít velikonoční zvyky a tradice v Libereckém kraji?
Tipy a novinky
Začalo nám jaro a s ním se blíží i svátky Velikonoc – jedny z…
0.3km
více »
Liberec – Městské lázně Františka Josefa I.
Liberec – Městské lázně Františka Josefa I.
Dům, budova
Někdejší lázeňská budova právem patří mezi nejvýznamnější liberecké památkově chráněné objekty. Postavena byla v letech 1899 až 1902 z prostředků sp…
0.4km
více »
Liberec – galerie Lázně
Liberec – galerie Lázně
Muzeum
Označíme-li libereckou galerii Lázně za standardní oblastní galeri…
0.4km
více »
Městské lázně v Liberci
Městské lázně v Liberci
Dům, budova
V Liberci na křižovatce ulic Masarykovy a Vítězné se nachází budova městských lázní, dříve lázně Františka Josefa I., které jsou…
0.4km
více »
Kluci z Prahy na výletě v Jizerkách
Kluci z Prahy na výletě v Jizerkách
Tipy a novinky
Janek Rubeš a Honza Mikulka – pražská dvojka, kterou snad každý zná…
0.5km
více »
Kudy a jak nejlépe na Ještěd?
Kudy a jak nejlépe na Ještěd?
Tipy a novinky
Při návštěvě Libereckého kraje a Liberce málokdo vynechá výstup na…
0.5km
více »
Oblastní galerie Liberec
Oblastní galerie Liberec
Muzeum
Vážení přátelé Turistiky i turistiky,rád bych Vás pozval k návštěvě…
0.5km
více »
Technické muzeum v Liberci
Technické muzeum v Liberci
Muzeum
Technické muzeum Liberec je soukromé a bylo otevřeno 6. září 2014. Nachází…
0.5km
více »
zavřít reklamu