Loading...

Vydejte se do Plzně na prohlídku interiérů od světoznámého architekta Loose

Tipy a novinky

V Plzni je hezky v každé roční době a i teď na začátku babího léta si můžete užít krásnou procházku historického centra s návštěvou okolních památek. Pokud byste ale hledali něco speciálního a třeba by se i pokazilo počasí, doporučujme vydat se na některou z komentovaných prohlídek bytových interiérů, které ve 30. letech minulého století navrhl světoznámý architekt Adolf Loos pro bohaté průmyslníky z řad místní židovské komunity.

V případě, že máte rádi nadčasovou architekturu, bytový design a zajímavé příběhy, Loosovy interiéry vás určitě okouzlí. Dá se říct, že Adolf Loos svými návrhy předběhl svou dobu. Umělou zdobnost a zbytečné pozlátko nahrazoval kvalitními přírodními materiály. Vedle toho ale myslel hlavně na to, jak se v bytě bude bydlet jeho majitelům, a tak zde najdete celou řadu praktických vychytávek. Najdete tu na svou dobu moderní vestavěné skříně, speciální koše na třídění špinavého prádla nebo věšáky na klobouky. Každý z interiérů má navíc svůj osobitý příběh, v němž se prolínají často tragické soukromé osudy jednotlivců s dějinnými událostmi před 2. světovou válkou, v jejím průběhu i v období vlády komunistického režimu.

Čtyři z více než desítky unikátních prací, které v Plzni vznikly na základě Loosova návrhu, je možné navštívit od dubna do konce října každý čtvrtek, sobotu a neděli, mimo sezonu potom pouze ve čtvrtek a sobotu v předem stanovených časech. Vstupenky je možné si zakoupit předem v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41 nebo prostřednictvím online rezervačního systému přístupného z www.adolfloosplzen.cz. Pro skupiny je zde možnost soukromých prohlídek i mimo běžnou otvírací dobu. V případě zájmu je nutné zaslat objednávku na info@adolfloosplzen.cz, a to alespoň v dvoutýdenním předstihu.

Poslední aktualizace: 7.9.2016
Vydejte se do Plzně na prohlídku interiérů od světoznámého architekta Loose na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu