Loading...

Údolí Großarltal – skvělá lyžovačka až do Velikonoc

Tipy a novinky

V salcburském údolí Großarltal si můžete díky vysoké poloze zalyžovat až do Velikonoc a využít atraktivních nabídek. Sympatické údolíčko se nachází jen 70 kilometrů jižně od Salcburku, mezi Vysokými a Nízkými Taurami.

Tento salcburský skiareál zůstává tak trochu ve stínu známějších a často přelidněných resortů jako jsou Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Schladming nebo Gasteinské údolí, ale nelze ho podceňovat. Mít i v jedenáct dopoledne celou sjezdovku před sebou je pro sebe, to se tak hned někomu nepodaří.

Lyžařská houpačka Großarltal-Dorfgastein
Skiareál Grossarltal-Dorfgastein, který je součástí největšího lyžařského ráje Rakouska Ski amadé, má podobu lyžařské houpačky. Nad stejnojmenným střediskem Großarl se táhnou horské svahy s dvoutisícovými vrcholy. Jsou součástí lyžařské houpačky Großarltal-Dorfgastein. Její střed tvoří hřeben s vrcholy Kreuzkogel a Fulseck. Z obou stran hřebene s panoramatickým výhledem se táhne celá řada sjezdovek: převážně červené a modré. Jsou často široké a míří směrem na severovýchod do údolí Grossarltal a na druhé straně na západ do Dorfgasteinu. Celkem třiasedmdesát kilometrů sjezdovek doplňují rozsáhlé volné terény pro freeride. Z údolí Grossarl míří vzhůru dvě kabinkové lanovky, Panoramabahn a nová Kieserlbahn. 10místná kabinka Kieserlbahn umožňuje propojení se sousedním areálem Dorgastein přes plošinu vrcholu Kieserl (1 954 m). Současně tu přibyla nová červená sjezdovka Roslehenalm a přímo na horní stanici lanovky nová moderní dvouposchoďová restaurace WOLKE7 s panoramatickou terasou. Informace insideru: příští rok přibude ještě jedno patro, kde bude bar s hudbou.

Z horní stanice kabinové lanovky Panoramabahn se spouští pohodlná modrá sjezdovka č. 3  a dvě pěkné červené dálnice 5 a 10. Komu by se zdály málo prudké, může odbočit na některou z výrazně svižnějších sjezdovek č. 4, 5 nebo 6. Od horní stanice lanovky Panoramabahn stoupá tatrapoma, která obsluhuje fun slope s klopenými zatáčkami a atrakcemi pro menší děti. Hned vedle se táhne přes půl kilometru dlouhý snowpark s obtížnějšími překážkami a skokánky.

Přejezd do Dorfgasteinu
Přejezd na druhou stranu houpačky vede po modrém traverzu č 1.  do kotliny a odtu se stoupá sedačkou na vrchol Kreuzkogel (2027 m n. m.). Nejvyšším vrcholem celé oblasti dostupným na lyžích je Fulseck (2033 m n. m.). Z něj se spouští několik červených středně dlouhých lesních tratí – a drsná černá ski route č. 13 –, které obsluhuje expresní šestisedačka Gipfelexpress. D v označení místních sjezdovek znamená Dorfgastein. Svahy nad Dorfgasteinem jsou situovány na západ, sníh na sjezdovkách zůstává v dobrém stavu až do odpoledne.

Neskutečná bylo prázdnota krásně upravených sjezdovek. Všechny sjezdovky na obou stranách areálu jsou skvěle upravovány a ve výborném stavu až do zavírací doby. Různé možnosti červených sjezdovek dávají možnost různě kombinovat každou jízdu jinak.   Červené sjezdovky jsou příjemné a nejsou zde na nich na rozdíl od jiných středisek záludně skryté černé úseky.

Fischbacher pro děti a začátečníky
Na kraji střediska se nachází zážitková louka Fischbacher - se vstupem zdarma. Toto obrovské zimní hřiště s talířovým vlekem a dopravním pásem je usnadní dětem – a nejen těm – první krůčky na lyžích. Samozřejmě je ideální i pro všechny, kteří se chtějí jednoduše pobavit sáňkováním nebo bobováním.

Ranní skikirikí 
Další specialitou v Grossarlu je časné ranní lyžování nazvané skikirikí. Zájemci se sejdou s průvodcem ve čtvrt na osm u spodní stanice lanovky Panoramabahn, nastoupí do lanovky a následující téměř dvě hodiny jsou zdejší sjezdovky vyhrazeny pouze pro ně. Jízda po panensky netknutých a liduprázdných tratích nemá chybu stejně jako následující opulentní snídaně na některé z horských chat.

Ze sjezdovky do bazénu ve wellnesshotelu Nesslerhof      
Wellnesshotel Nesslerhof se nachází naproti dolní stanice nové kabinové lanovky Kieserl. Zde pokračuje den strávený na svazích příjemným odpočinkem. Alpská dovolená našla svého ideálního partnera.

Hostitelé Tina a Hermann Neudegger úspěšně dokončili v prosinci 2023 rozsáhlou rekonstrukci jejich wellness hotelu. Po dokončení nové budovy a přístavby nyní hotel nabízí bezstarostnou dovolenou uprostřed nádherné alpské přírody v dalších čtyřech vysoce kvalitních kategoriích pokojů včetně luxusních suit s Private Spa.

Moderní a přitom alpská lifestylová koncepce hotelu skvěle harmonuje s alpským prostředím.
Z použitých přírodních materiálů vyzařuje dokonalý pocit klidu a odpočinku: zemité tóny, kámen, dřevo, kůže, loden a všude hodně prosklených ploch, které okolní přírodu vtahují dovnitř. A ta skvělá poloha - stačí přejít silnici a jste přímo na lanovce, která vás vyveze na hřebeny.

NESSLER Spa 
Wellness je v Nesslerhofu, dokonce i v názvu. Proto je jí v hotelu přikládán tak velký význam. Hosté zde zažijí okouzlující Adults Only Spa (od 16 let), různé sauny a osm prostorných relaxačních místností. Kdo rád plave, bude nadšen vodním areálem. Ať už je to venkovní 25metrový sportovní bazén s vířivkou nebo přírodní koupací jezírko o rozloze 800 m2, které venkovní infinity pool obklopuje. Nechybí vnitřní bazény a vířivky. Fitness centrum a každodenní organizovaný sportovní program, jako i lekce jógy, je samozřejmostí. 

Krédo kuchyně – regionální a udržitelný rozvoj
Gastronomie hotelu se inspiruje především alpskou, ale i středomořskou kuchyní. Host si tu může pochutnat na steaku z vlastního řeznictví, na které je Hermann Neudegger, sám vyučený kuchař a bývalý šéfkuchař hotelu, obzvláště hrdý. V hotelovém vinném sklepě si vyberete mezi rakouskými i mezinárodními víny.
www.nesslerhof.at

Jarní nabídka Ladies week
Slunečné lyžování a čistá dobrá nálada za zajímavou cenu: Skipas 1+1 ZDARMA! Každý, kdo si v týdnu od 16. do 23. března 2024 rezervuje sedm nocí v partnerském hotelu Ladyskiwochen včetně doprovodného programu a 6denního skipasu pro 2 osoby, zaplatí pouze jeden skipas a druhý dostane zdarma.   
www.ladyskiwoche.com

Velikonoční rodinná akce16.3. – do konce sezóny
Při společném nákupu skipasu (alespoň jednoho z rodičů)  na 6 a více dní lyžují děti narozené v roce 2008 a později zdarma.

Jarní nabídka pro zralé lyžaře : Best Ager Week
Od 29. března do 7. Dubna se mouhou aktivní senioři starší 60 let těšit na bezplatný skipas. 

Jak je to daleko?

Grossarl je z Prahy vzdálený 450 kilometrů, trasa přes České Budějovice, Linec a Salcburk zabere necelých šest hodin. Z Brna strávíte na cestě přes Mikulov, kolem Vídně a dále na Linec asi 5,5 hodiny a najedete přes 500 km.  

Poslední aktualizace: 8.2.2024
Údolí Großarltal – skvělá lyžovačka až do Velikonoc na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Údolí Großarltal – skvělá lyžovačka až do Velikonoc

Grossarl
Grossarl
Ski areál
Grossarl je Městečko ve spolkové zemi Salcburk a je součást obrovské…
0.3km
více »
Jezero Gipfelsee a bosá stezka pod vrcholem Fulseck
Jezero Gipfelsee a bosá stezka pod vrcholem Fulseck
Jezero
Pokud se vydáte z městečka Dorfgastein v údolí Gasteinu kabinkovou lanovk…
4.4km
více »
Lyžování na Gasteinu.
Lyžování na Gasteinu.
Ski areál
V údolí Gastein je přes 200 kilometrů sjezdovek ve čtyřech lyžařských…
4.9km
více »
Liechtensteinklamm St.Johann im Pongau
Liechtensteinklamm St.Johann im Pongau
Soutěska
        Liechtensteinklamm St.Johann im Pongau  Lichtenštejnská soutěska, pojmenována po knížeti Johannu II. z Liechtensteina,…
8.2km
více »
liechtensteinklamm - Rakousko, Alpy
liechtensteinklamm - Rakousko, Alpy
Tipy na výlet
Tento výlet je vhodný především pro ty, kteří tráví čas poblíž města St.…
8.3km
více »
Alpy, Vysoké Taury a jiná dobrodružství v mlze i dešti I. (Eisriesenwelt, Bad Hofgastein)
Alpy, Vysoké Taury a jiná dobrodružství v mlze i dešti I. (Eisriesenwelt, Bad Hofgastein)
Cestopisy
Tento cestopis měl být původně jednodílný a jeho celý název zněl Alpy,…
10.2km
více »
Bad Hofgastein – kostel Panny Marie  (Pfarrkirche Unserer Lieben Frau zu Bad Hofgastein)
Bad Hofgastein – kostel Panny Marie (Pfarrkirche Unserer Lieben Frau zu Bad Hofgastein)
Kostel
Pokud při svém putování pohořím Vysokých Taur zavítáte k téměř sedmitisícovému…
10.4km
více »
Bad Hofgastein – venkovní galerie renesančních náhrobníků
Bad Hofgastein – venkovní galerie renesančních náhrobníků
Lapidárium
Autor tohoto příspěvku se nikdy netajil svým kladným vztahem k některým…
10.4km
více »
Bad Hofgastein - lázně, hory a historie aneb 3 v 1
Bad Hofgastein - lázně, hory a historie aneb 3 v 1
Městečko
Rakouské lázeňské centrum Bad Hofgastein se nachází v Gasteinském údolí,…
10.5km
více »
Alpentherme
Alpentherme
Aquapark
Termální lázně v městečku Bad Hofgastein, kde si každý vybere, co…
10.6km
více »
Ski amadé Futurzone: Rozšířené virtuální funkce pro perfektní lyžařský den
Ski amadé Futurzone: Rozšířené virtuální funkce pro perfektní lyžařský den
Tipy a novinky
Datové lyžařské brýle („Smart Ski Goggles“) pro větší přehled  R…
10.7km
více »
Pension Berglift
Pension Berglift
Zřícenina
Penzion v lázeňském městečku Bad Hofgastein přímo u nástupní stan…
11.1km
více »
Lichtenštejnská soutěska
Lichtenštejnská soutěska
Skalní útvar
Rakousko představuje opravdový ráj pro milovníky přírody. Naši jižní sousedé si svého bohatství velmi váží a do jeho ochrany…
12.1km
více »
Pongauer Dom, St. Johann-Alpendorf im Pongau
Pongauer Dom, St. Johann-Alpendorf im Pongau
Kostel
Pongauer Dom, St. Johann-Alpendorf im Pongau farní kostel Jana Křtitele Sankt Johann im Pongau je nejlidnatější obcí ve…
12.1km
více »
Bad Gastein – evangelický kostel sv. Kryštofa  (Christophoruskirche)
Bad Gastein – evangelický kostel sv. Kryštofa (Christophoruskirche)
Kostel
Jedním z kostelů, které můžete vidět ve čtyřtisícovém rakouském lázeňském městě Bad Gastein na Salcbursku, je evangelický kostel sv.…
14.6km
více »
Bad Gastein – kostel sv. Prima a Feliciána  (Preimskirche, Pfarrkirche Hll. Primus und Felizian)
Bad Gastein – kostel sv. Prima a Feliciána (Preimskirche, Pfarrkirche Hll. Primus und Felizian)
Kostel
Atypickou dominantou rakouského lázeňského městečka Bad Gastein je kamenný římsko-katolický farní kostel sv. Prima a Feliciána.…
14.6km
více »
Gasteiner Wasserfall in Bad Gastein
Gasteiner Wasserfall in Bad Gastein
Vodopád
 Gasteiner Wasserfall in Bad Gastein 26.8.2016 Vodopád v lázeňském městě Bad Gastein (Salcbursko) Kaiser Franz Josef Str. 5640 Bad Gastein  Vodopád je dominantou města a…
14.6km
více »
Bad Gastein - vodopád  (Bad Gasteiner Wasserfälle)
Bad Gastein - vodopád (Bad Gasteiner Wasserfälle)
Vodopád
Gasteinský vodopád  je jedním z nejznámějších a nejzajímavějších vodopádů v celém Rakousku a současně se stal také dominantou a…
14.7km
více »
Stubnerkogel-visutý most a Glocknerblick,Gastein-Felsentherme a Alpentherme,Sigmund-Thun-Klamm
Stubnerkogel-visutý most a Glocknerblick,Gastein-Felsentherme a Alpentherme,Sigmund-Thun-Klamm
Cestopisy
 RAKOUSKO - FOTOGALERIE Dva  dny naší návštěvy  Rakouska jsme…
14.9km
více »
Bad Gastein – lázeňské město pod vrcholky Vysokých Taur
Bad Gastein – lázeňské město pod vrcholky Vysokých Taur
Městečko
V nadmořské výšce těsně nad 1000 metrů se nachází rakouské lázeňské…
14.9km
více »
zavřít reklamu