Loading...

U nás v divočině

Tipy a novinky

U lidí čím dál více stoupá poptávka po nějakém dobrodružství namísto povalování se někde u moře. Prostě relaxace ustupuje a na její místo se dere chuť zažít něco hodnotnějšího, co ve vás zanechá hlubší stopu, než strávené odpoledne na lehátku před hotelem. A volbou asi nejideálnější je spojit tyto dva prvky, užít si aktivní dobrodružný den někde v čisté přírodě a večer za odměnu zrelaxovat a nabrat nových sil do nového dne v místě, kde vás nic nebude rušit od vašeho rozjímaní.

A dobrou zprávou je, že za takovým dobrodružstvím není třeba vyrážet někam do vzdálených krajů. Možná si řeknete, že u nás lze jen těžko hledat místa, která nejsou zasažena lidskou rukou, ale i v ČR můžeme najít spoustu míst, které se dají označit za divočinu.

Chcete navštívit místo, které se formovalo před 9-10 tisíci lety? To už je pořádný kus historie. Černohorský močál na Moravě vám nabídne jedny z nejromantičtějších zakoutí KRAJINY našeho největšího národního parku. A co třeba Žofínský prales a prales Hojná voda, jedny z nejméně dotčených míst u nás? Žofín i Hojná voda se staly roku 1838 prvními chráněnými územími v naší zemi, čímž se jim dostalo ochrany před zásahy, které by poškodily jejich přirozený vývoj. Dalším místem, kde místo člověka vládne příroda, je třeba Křivoklátsko, zejména rezervace Týřov, vyhlášena v roce 1984, kde se skrývají skutečné oblasti divočiny. A míst, která by stála za zmínku, bychom nepochybně našli ještě několik.

Ať už máte chuť zažít dobrodružství u nás nebo v cizině, určitě je třeba myslet na své zdraví a nepřeceňovat sebe sama, zbytečně neriskovat. Důležitý faktor je tedy i oblečení, včetně bot, které zvolíte. V tomto období je určitě nutné brát zřetel na zateplení, ale vždy při výběru dbejte na to, aby oblečení bylo spolehlivé, kvalitní a pohodlné. To platí zejména u bot, na kterých bude zážitek z vašeho dobrodružství doslova stát.

Pokud tedy zvažujete zažít nějaké dobrodružství v divočině, věřím, že popřemýšlíte i nad naší krásnou zemí a nebudete hned bezpodmínečně uvažovat o zahraničí jako o jediné možné variantě.

Poslední aktualizace: 17.2.2017
U nás v divočině na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu