Loading...

Stříbro v oblečení?

Tipy a novinky

Nanotechnologie pro pobyt v přírodě, na horách a pro cestování

Nanotechnologie, nanočástice, nano stříbro, funkční oblečení se stříbrem, antibakteriální funkce stříbra – to jsou pojmy, které se v poslední době skloňují v médiích velmi často. I proto, že Česká republika patří v oboru budoucnosti mezi klíčové hráče ve světovém měřítku. Dobrou zprávou určitě je, že jejich přednosti už můžete využívat také v rámci vašich aktivit v přírodě, na horách nebo během cestování. Příkladem jsou produkty české značky nanosilver, které ( jak už je zřejmé z názvu) v sobě skrývají výhody nano částic stříbra. Značka nanosilver využívá poznatků z vědy a výzkumu v praxi, a to díky své mateřské společnosti NanoTrade, která se zabývá aplikovaným výzkumem v oblasti nanotechnologií.

V čem je ta výhoda stříbra a tedy i ponožek nanosilver? Oproti "normálním" ponožkám nabízejí ty s obsahem nanočástic stříbra další přidané hodnoty navíc - antibakteriálnost, eliminují zápach nohou, stříbro slouží jako prevence plísní, mykóz a ekzémů a pomáhá je odstranit. Znáte to, po celodenní túře sundáte pohorky a...není to zrovna rajská vůně. Ponožky nanosilver v praxi prokázaly, že vás podobná situace nemusí potkávat. Ponožky nanosilver vydrží bez zápachu i během několikadenních treků. V nabídce značky nanosilver najdete pohodlné sportovní ponožky, oblíbené kotníkové, speciální ponožky na treking nebo cyklistiku, ale také ponožky pro běžné nošení.

Stříbro prokazuje své antibakteriální účinky nejen v ponožkách, ale také v kombinaci s jinými funkčními materiály v tričkách, spodním prádle i termoprádle. Takže nyní jedna "vědecká" otázka. Co se stane, když spojíte funkce dvou materiálů? Například Coolmax a nanosilver. Výsledkem je speciální kolekce funkčních triček a spodního prádla Dakar, která byla testována týmem Aleše Lopraise právě během slavného závodu. Nemusíte však být jen v drsném prostředí pouště Atacama, abyste ocenili, že Coolmax v horkém letním dni "chladí", odvádí pot a nanosilver přidává antibakteriální účinky, zabraňuje rozkladu potu a tvorbě zápachu. Prostě funkční tričko se vším všudy. Podobně vznikla i kolekce termo prádla Himaláje (testována kde? :-)), která pro změnu kombinuje materiály nanosilver a ThermoCool.

Pokud se těšíte, že letošní zima konečně skončila a začne jaro, kdy vy zase vyrazíte naplno do přírody, tak vás možná potěší, že ve funkčním oblečením nanosilver můžete ladit s přírodou. Značka nanosilver totiž miluje zelenou barvu, však se podívejte na webu na zajímavé barevné provedení triček nebo spodního prádla. Kdo naopak upřednostňuje černobílou klasiku, tomu doporučujeme kolekci Classic, která kombinuje bavlnu a přízi nanosilver.

Na závěr jeden jednoduchý a přitom velmi užitečný nano produkt. Jednorázový antibakteriální desinfekční ubrousek, tzv. umyvadlo na cesty. Použití je nasnadě, na cestách, na výletech s dětmi, veřejné WC, hromadné dopravní prostředky, všude tam, kde jsou omezené možnosti pro hygienu. Z osobní zkušenosti přidáme další praktické využití. Spadlý řetěz na kole, ruce od šmíru, to vodou stejně lehce neumyjete - stačí použít tento ubrousek a nepoznáte, že jste řetěz nasazovali. Ruce jsou v mžiku čisté. A navíc ještě desinfikované a bez bakterií.

Chcete-li se dozvědět o produktech nanosilver více, klikněte na webové stránky www.nanosilver.cz.

Poslední aktualizace: 16.4.2013
Stříbro v oblečení? na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu